کد خبر: 25006| تاریخ انتشار: پنـج شنبه ، ۲۰ اردیبهشت سال ۱۴۰۳ | ساعت ۱۹:۶:۰ | تعداد بازدید: ۴۵۱

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی گفت که هرگاه براساس عقلانیت انقلابی عمل کردیم موفق شدیم اما وقتی خواستند با رویکردهای شرقی و غربی کشور را اداره کنند یا براساس خوش‌آمد آنها عمل کنند، موفق نشدیم.
به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور امروز در جریان سفر اعضای دولت به قم در جمع طلاب و روحانیون در مدرسه فیضیه، با تبریک ولادت حضرت معصومه (س) و آغاز دهه کرامت، اظهار کرد: دغدغه طلاب و علما جدا از دغدغه مردم و جوانان نیست و ما در دولت به این دغدغه هایی که بیان شد، توجه می کنیم. 
وی ادامه داد: اساس کرامت انسان این است که تلاش کند با فکر، عمل و اخلاق خود را بسازد و جامعه براساس آموزه های دینی برپا کند و جز خدا نطلبد. پرچمی که امام (ره) برافراشت امروز به دست رهبری انقلاب است. پرچمی که حوزه علمیه برداشت، پرچم توجه به کارآمدی دین در اداره زندگی انسان معاصر بود و اینکه دین می تواند به همه سوالات انسان پاسخگو باشد. فقه جعفری مبتنی بر اجتهاد تمدن ساز بوده و می تواند پاسخگوی همه سوالات انسان باشد.
وی با بیان اینکه  اهداف بلند امام و رهبری و شهدا کاملا دست یافتنی است، تصریح کرد: اما نگاه جامع امام و رهبری و شهدا با نگاه های متفاوت در این دوران دچار مشکلاتی شد نه در ایده بلکه در اجرا. این نگاه که می توانیم مبتنی بر باورهای دینی و سرمایه های کشور است و الگو شدن برای جهان اسلام، با نگاه وادادگی فرهنگی اقتصادی و اجتماعی همراه شد و موجب مشکلاتی شد. هرجا براساس رهنمودهای دینی و امام عمل کردیم، موفق شدیم. هرگاه براساس عقلانیت انقلابی عمل کردیم موفق شدیم اما وقتی  خواستند با رویکردهای شرقی و غربی کشور را اداره کنند یا براساس خوش‌آمد آنها عمل کنند، موفق نشدیم. توجه به اصولی که حوزه بر آن پافشاری می کند، موجب موفقیت می شود.
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: برای یک طلبه فاضل، شناخت نیاز جامعه و آمادگی برای ایفای نقش برای رفع این نیازها را مهم می‌دانیم یعنی همانطور که شهدا عمل کردند. این کرامت است ولی برخی کرامت را در اطعام می بینند. کرامت یک روحیه خداخواهی است و خود را با عطای مال یا عطای جان خود را نشان می‌دهد. برای یک عالم و فاضل کرامت می‌تواند ایفای نقش برای جامعه باشد، پس به روز و با مردم و انقلاب بودن اهمیت دارد. دولت هم تلاش دارد در مسیری که ریل گذاری که امام و رهبری کردند، حرکت کند. برخی دولت صدها شعار دارند اما گفتمان آن است که در دل مردم نهادینه شود. دولت مجری گفتمان امام و رهبری است که در جان مردم قرار گرفته است. هرجا مردم انحرافی از این گفتمان ببینند، تذکر می دهند. این گفتمان قابل اندازه گیری است. راهکار رفع مشکلات فرهنگی توجه به رویکرد فرهنگی انقلاب و رفع مشکلات اقتصادی، اقتصاد مقاومتی است.
آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه وظیفه من طلبه انجام وظایف شرعی و اجرای عدالت  است، گفت: توجه به خدا، خواسته مردم و خودباوری و اعتماد به داشته ها بسیار مهم است. از ابتدای دولت بنای ما این بود که نگاه عقلانیت انقلابی باشد. برخی فکر کردند در بیماری کرونا با دو تلفن می‌توان مساله را حل کرد، نه دنیا فهمید رویکرد دولت ما فرق کرده است. در شورای عالی انقلاب فرهنگی  سند ۲۰۳۰ لغو شده بود ولی با ۲۷ سند دیگر ابلاغ نشده بود. لغو سند ۲۰۳۰ را در ابتدای دولت امضا کردم. تبیین این نگاه را در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک انجام دادم و گفتم چرا روی این سند حرف داریم. ما منطق داریم. ما سند تحول آموزش و پرورش داریم و براساس اسناد خود عمل می کنیم. از تجربه دیگران استفاده می کنیم ولی سند دیگران را که مظاهر فساد دارد را اجرا نمی کنیم. از نسخه های دیگران بدون مطالعه و بومی سازی و مطابقت با فرهنگ دینی و بومی خود استفاده نمی کنیم.

منبع:ایسنا

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7