در راستای تحقق شعار سال و با حضور معاون علمی و فناوری رئیسجمهور و وزیر آموزش و پرورش، تفاهمنامه همکاری مشترک معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، بنیاد ملی نخبگان و وزارت آموزش و پرورش امضا شد.
در راستای تحقق شعار سال و اجرای سند راهبردی کشور در امور نخبگان، مصوب شورای عالی انقلاب، پیش از ظهر امروز تفاهمنامه همکاری مشترک معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، بنیاد ملی نخبگان و وزارت آموزش و پرورش با حضور یوسف نوری و سورنا ستاری در سالن جلسات ساختمان شهید رجایی امضا شد و طرفین بر تسریع در اجرای آن تأکید کردند.
وزیر آموزش و پرورش در این آئین، بر بهرهمندی از ظرفیت پژوهشسراها، کانونها و دارالقرآنها در راستای تحقق شعار سال تاکید کرد.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور نیز با تأکید بر اجرای دقیق تفاهمنامه، گفت: ساخت مدارس، باید به گونهای باشد که بهینهسازی مصرف انرژی را تقویت کند.
بر این اساس، مهمترین محورهای همکاری در این تفاهمنامه؛ استفاده بهینه از ظرفیتهای علمی، پژوهشی و فناورانه در جهت ساحت علمی-فناوری، اقتصادی-حرفهای، کارآفرینان، ترویج تولید دانشبنیان، تشویق فعالان حوزه دانشآموزی، ایجاد ساز و کارهای لازم برای توسعه فناوریهای نوین با هدف تحقق عدالت آموزشی و دانش بنیان نمودن فرآیند فضا و ... ذکر شده است.
در این راستا، کمک به توسعه و تجهیز هنرستانها، پژوهشسراها، کانونهای فرهنگی تربیتی، مراکز رشدکارآفرینی، نوآوری و برپایی نمایشگاه علم و فناوری، حمایت از ترویج فرهنگ توسعه علم، فناوری و اقتصاد دانشبنیان، حمایت از اعطای بورس تحصیلی سالانه از طریق شرکتهای نوبنیان، همکاری در برگزاری اردوهای آموزشی و المپیادهای علمی و جشنوارههای پژوهشی و ... از جمله تعهدات معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این تفاهمنامه است.
همچنین؛ همکاری با معاونت مستعدان بنیاد ملی نخبگان در اجراییسازی اقدامات مرتبط با مستعدان در دوره دانشآموزی، ایجاد زمینه و بستر مناسب در راستای بهره گیری از امکانات و ظرفیت های موجود در مدارس و پژوهش سراهای دانش آموزی، معرفی مدارس واجد شرایط، همکاری در جهت راه اندازی موزههای علم و فناوری، جلب مشارکت خیرین مدرسه ساز، همکاری و تعامل با مراکز راهبردی فناوری همگرا(nbic)، بسترسازی برای استفاده از شرکتهای دانش بنیان در زمینه طراحی، مقاومت مصالح، احداث و تجهیزات آموزشی، ورزشی و پرورشی و ... از جمله تعهدات آموزش و پرورش در این تفاهم نامه است.
گفتنی است: زمان شروع همکاری مشترک این تفاهمنامه که در 6 ماده و 2 نسخه با اعتبار یکسان تنظیم شده است، از تاریخ امضای تفاهم نامه به مدت 4 سال است.
منبع:پانا