کد خبر: 19275| تاریخ انتشار: دوشـنـبه ، ۶ دی سال ۱۴۰۰ | ساعت ۱۶:۴۸:۰ | تعداد بازدید: ۸۸۵

جلسه هیأت امنای مشترک فرهنگستان‌های کشور به ریاست معاون اول رییس جمهور برگزار شد.
دکتر محمد مخبر در این جلسه با تاکید بر اینکه باید فرهنگستان های چهارگانه جمهوری اسلامی ایران به عنوان چراغ راه و قله های علم و ادب و هنر به دولت در اداره کشور كمك فكري و مشاوره اي ارائه دهند،‌ تصریح کرد: دولت موظف است از این تشکیلات براي پيشبرد امور اساسي و استراتژیک كشور استفاده کند چرا که وجود فرهنگستانها بسیار مهم است و البته  تاکنون به خوبی از این ظرفیت بهره برداری نشده است.
معاون اول رییس جمهور بر ضرورت تبیین جایگاه و نقش فرهنگستان ها در کشور و همچنين ارتقاء روابط ميان دولت و فرهنگستان ها تاکید کرد و افزود: باید تعاملات و ارتباط فرهنگستان ها با دولت به ویژه وزارتخانه های تخصصی متناسب با آنها گسترش یابد و این آمادگی وجود دارد تا جلسات هیأت امنای فرهنگستان ها با حضور وزرا و به صورت منظم در دولت سیزدهم تشکیل شود.
وی با بیان اینکه اساتید علمی کشور به ویژه اعضای فرهنگستانهای علوم، علوم پزشکی، هنر و زبان و ادب فارسی سرمایه و آبروی کشور هستند، از سازمان برنامه و بودجه و همچنین سازمان امور اداری و استخدامی خواست تا با تخصیص اعتبارات لازم و حل مشکلات اداری در راستای تقویت فرهنگستان های چهارگانه کشور گام بردارند.
دکتر مخبر همچنین با اشاره به دغدغه های مقام معظم رهبری در زمینه مرجعیت زبان فارسی و نهضت تولید علم، تاکید کرد: باید در کنار توجه به پیشبرد فناوری های نوین در کشور، نقاط قوت فرهنگ و هنر ایرانی ـ اسلامی به دنیا منعکس شود و تلاش کنیم زبان فارسی به عنوان یکی از زبان های اصلی جهان مطرح باشد.
وي افزود: فرهنگستان ها بايد یک‌ الگو به منظور تعامل با دانشگاه ها و دستگاه های اجرايی در راستاي مهارت افزايی و ارتقاء توان علمی دانش آموختگان دانشگاهی ارائه دهند.
معاون اول رییس جمهور گسترش ارتباطات اقتصادی و هنری را دو پایه مهم تعاملات کشورهای جهان برشمرد و افزود: تعاملات اقتصادی در پایداری روابط کشورها بسیار موثر هستند اما مسائل اقتصادی به عنوان روبنا به شمار می آید و این روابط هنری و فرهنگی رایج بین کشورها است که اجازه نمی دهد تعاملات دو ملت و دولت از بین برود.
وی همچنین از روسای فرهنگستان های چهارگانه کشور خواست تا با بازبینی اساسنامه های خود براساس نیازها و ضرورت های کشور به روز شوند.
در این جلسه که وزرای علوم،‌ تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون علمی فناوری رییس جمهور، رییس سازمان امور اداری و استخدامی کشور و روسا و نمایندگان فرهنگستانهای زبان و ادب فارسی، هنر،‌علوم و علوم پزشکی حضور داشتند، گزارش هایی از عملکرد، برنامه ها و سیاست های پنج ساله فرهنگستانها،‌ بودجه تفصیلی سال ۱۴۰۰ و حسابرسی و مالی سال ۹۹ این فرهنگستان ها ارائه شد.
همچنین در این جلسه روسای فرهنگستانهای کشور به شرح اقدامات خود در طول پنج سال گذشته از جمله تبیین نقش فرهنگستان ها درکشور، انعقاد تفاهم نامه های مراودات بین المللی با آکادمی های علوم دنیا، سیاست پژوهی و ارائه راهبردهای ملی و گردآوری و معرفی دستاوردهای تاریخی کشور در زمینه های علمی، هنری و ادبی و همکاری و هم افزایی با وزارتخانه ها و دستگاه های دولتی برای حل مشکلات کشور در بخش های پزشکی، فرهنگی، علمی و ادبی پرداختند.
در ادامه این جلسه نیز درخواست ها، پیشنهادات و مطالبات فرهنگستان های کشور از جمله چگونگی نحوه اهدای نشان ها،‌اختصاص اعتبارات مالی، لزوم پیوند و تعامل فرهنگستان ها با دانشگاه، صنعت و کشاورزی، لزوم توجه شورای انقلاب فرهنگی به نقش فرهنگستان ها، توجه بیشتر به جایگاه فرهنگستان ها در وزارتخانه های مرتبط و دستگاه های اجرایی ودولتی، برگزاری جلسات منظم روسای فرهنگستان ها با وزارتخانه های مربوط، بازبینی اساسنامه فرهنگستان ها و توجه به حضور جمهوری اسلامی ایران در نهادها و آکادمی های علمی و هنری جهان مورد بحث و‌بررسی قرار گرفت.

منبع:پایگاه اطلاع‌رسانی دولت

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7