کد خبر: 16729| تاریخ انتشار: چهارشنبه ، ۲۷ اسفند سال ۱۳۹۹ | ساعت ۱۴:۱۷:۰ | تعداد بازدید: ۱۴۶۲

دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور از آغاز به کار کتابخانه‌های عمومی در هفته دوم نوروز در مناطق زرد رنگ خبر داد و پیگیری مطالبات کتابداران و افتتاح ۴ کتابخانه مرکزی در سال ۱۴۰۰ را از برنامه‌های این نهاد فرهنگی اعلام کرد.
علیرضا مختارپور با اشاره به فعالیت مجازی کتابخانه های عمومی کشور در تعطیلات نوروزی گفت: نظر به این که یکی از اولویت های حفظ سلامت مردم ایران، سفر نرفتن است و دولت نیز محدودیت هایی را در نظر گرفته، کتابداران و کتابخانه های عمومی کشور در مدت تعطیلات فعالیت مجازی خود را چون ماه های گذشته ادامه می‌دهند و از هفته دوم تعطیلات نوروزی، کتابخانه ها با رعایت شیوه نامه های قبلی، کار خود را آغاز خواهند کرد.
دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی درباره طرح های نوروزی این نهاد فرهنگی، اظهار داشت: در سال ۱۴۰۰ ما دو نیمه شعبان داریم که برنامه های ویژه مهدویت برای بزرگداشت این رویداد را آغاز خواهیم کرد و در طول سال نیز برنامه های متنوع علمی و ادبی خواهیم داشت.
مختارپور گسترش کتابخانه‌های عمومی کشور و پیگیری مطالبات کتابداران و نیاز به افزایش تسهیلات و حقوق آن‌ها را از مهم‌ترین برنامه های نهاد کتابخانه‌ها در سال ۱۴۰۰ برشمرد و افزود: در سال ۹۷ کتابخانه های مرکزی بجنورد و مشهد، در سال ۹۸ کتابخانه مرکزی پارک شهر تهران و در سال ۹۹ کتابخانه مرکزی  یزد را افتتاح کردیم و امیدواریم شرایطی فراهم شود، که ۴ تا ۶ کتابخانه مرکزی دیگر نیز در سال پیش رو کار خود را آغاز کنند.
وی ادامه داد: با وجود پیگیری های بسیار و متعدد از دولت متاسفانه هنوز بخشی از افزایش حقوق کتابداران در روند اجرایی قرار نگرفته است و ما هنوز منتظر اختصاص بودجه به نهاد برای این منظور هستیم و در سال آینده، این موضوع را به طور جدی پی خواهیم گرفت و ان شاالله  نسبت به افزایش حقوق کتابداران و کارکنان نهاد اقدام می کنیم.
دبیرکل نهاد کتابخانه ها با اشاره به فعالیت هایی که کتابداران در دوران کرونا داشته اند، اضافه کرد: تلاش های این فرهیختگان حوزه کتاب، کمتر دیده شده، در همین دوران کرونا خلاقیت های بسیاری را از کتابداران دیدیم و از  سوی دیگر نهاد برای ارتقای سطح دانش و فعالیت های آنها، مسابقات و دوره های متفاوتی را برگزار کرد.
مختارپور کتابخانه های عمومی را از مهم ترین راه های ارتقای دانش جامعه دانست و گفت: هر اندازه که به وضعیت کتابداران و کتابخانه های عمومی توجه شود، دسترسی مخاطبان کتاب در شهرهای دور از مرکز نیز بهتر خواهد شد که این موضوع از رسالت های نهاد کتابخانه های عمومی کشور است.
نهاد کتابخانه های عمومی کشور بر اساس قانون تأسیس و نحوه اداره کتابخانه‌های عمومی کشور مصوب ۱۳۸۲ متولی قانونی اداره کتابخانه‌های عمومی در ایران است. پیش از تصویب این قانون کتابخانه‌های عمومی کشور تحت عنوان هیئت امنای کتابخانه‌های عمومی کشور زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اداره می‌شد اما بعد از تصویب این قانون نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به صورت نهاد عمومی غیردولتی و مستقل آغاز به فعالیت کرد.
بر اساس این قانون، غیر از هفت کتابخانه که در تبصره ۲ ماده ۱۱ استثنا شده‌اند و کتابخانه‌های وقفی که تابع وقفنامه می‌باشند، هر کتابخانه‌ای که می‌خواهد به عنوان «کتابخانه عمومی» در ایران فعالیت کند، باید زیر نظر نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و مطابق با این قانون اداره شود. هفت استثناء این قانون عبارتند از: کتابخانه ملی، کتابخانه‌های آستان قدس رضوی، کتابخانه آستان حضرت معصومه (س)، کتابخانه آستان حضرت عبدالعظیم (ع)، کتابخانه آستان احمدبن موسی (ع) شاه چراغ، کتابخانه آیت‌الله‌العظمی مرعشی نجفی و کتابخانه مجلس شورای اسلامی.

منبع:ایرنا

لطفا کد زیر را وارد نمایید

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7