کد خبر: 15515| تاریخ انتشار: چهارشنبه ، ۱۹ آذر سال ۱۳۹۹ | ساعت ۱۷:۵۷:۰ | تعداد بازدید: ۴۴۱۸

رئیس هیئت عالی جذب تصریح کرد: از ابتدای تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی و با توجه به رهنمودهای حضرت امام(ره) همواره حفظ سرمایه‌های علمی و توسعه دانشگاه‌ها و مراکز علمی و تحقیقاتی در دستور کار این شورا قرار گرفته است.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی دکتر محمدعلی کی‌نژاد عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس هیئت عالی جذب اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی با حضور در برنامه صبح به‌خیر ایران به مناسبت سی و ششمین سالگرد تشکیل این شورا به سوالات مجری این برنامه پیرامون شورای عالی انقلاب فرهنگی و هیئت عالی جذب پاسخ داد.
رئیس هیئت عالی جذب در ابتدای این برنامه خاطرنشان کرد: ستاد انقلاب فرهنگی پس از پیروزی انقلاب اسلامی با حضور 7 نفر برای ساماندهی وضعیت فرهنگی کشور به‌ویژه دانشگاه‌ها تشکیل شد و مدتی بعد از فعالیت و حضور دستگاه‌های اجرایی در این ستاد، شورای عالی انقلاب فرهنگی بر اساس فرمان امام خمینی(ره) تشکیل و ادامه پیدا کرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در حال حاضر 45 نفر عضو حقیقی و حقوقی در این شورا حضور دارند که هر دو هفته یکبار جلسات شورا تشکیل می‌شود و جلسات دیگری نیز با عنوان شوراهای اقماری در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل می‌شود.
وی افزود: سیاست‌های فرهنگی کشور در رابطه با فرهنگ عمومی و همچنین در خصوص بحث‌‌های مختلف آموزش عالی، علم و فناوری در شورا بررسی و تصویب می‌شود و اخیراً بحث‌های اجتماعی نیز به این مباحث اضافه شده است و البته پیش‌تر موضوعات مرتبط با فضای مجازی نیز در این شورا بحث می‌شد که با تشکیل شورای عالی فضای مجازی این موضوعات در آنجا سیاست‌گذاری می‌شود.
رئیس هیئت عالی جذب اعضای هیئت علمی شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به سوال مجری برنامه پیرامون نحوه جذب اعضای هیئت علمی گفت: یکی از سرمایه‌های کشور بحث نیروهای متخصص است و بعد از انقلاب نیز جهشی در مسائل علمی و دفاعی داشتیم که نتیجه آن حضور دانشمندان و نیروهای متخصص در کشور است.
وی تصریح کرد: از ابتدای تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی و با توجه به رهنمودهای حضرت امام(ره) همواره حفظ سرمایه‌های علمی و توسعه دانشگاه‌ها و مراکز علمی و تحقیقاتی در دستور کار این شورا قرار گرفته است.
دکتر کی‌نژاد اضافه کرد: در سال 1387 شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه‌ای با عنوان جذب هیئت علمی داشت که بیش از یک سال جلساتی را در این زمینه تشکیل شد و بر اساس مصوبه 608 این شورا، هیئت عالی جذب اعضای هیئت علمی و هیئت های اجرایی جذب تشکیل شدند.
وی گفت: هیئت عالی اجرایی جذب متشکل از 7 الی 9 نفر از اعضای هیئت علمی هر دانشگاه یا موسسه تحقیقاتی هستند و رئیس دانشگاه و رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری نیز به‌عنوان شخصیت حقوقی و هفت نفر از افراد علمی و معتمدین در آن عضویت دارند.
رئیس هیئت عالی جذب در مورد هیئت‌های مرکزی جذب اظهار داشت: این هیئت مرکزی نیز متشکل از 7 الی 11 نفر است که جلسات آن در وزارت علوم و بهداشت تشکیل می‌شود و اخیراً نیز دانشگاه آزاد اسلامی به آن اضافه شده، البته هیئت مرکزی جذب در محتوا ورود پیدا نمی‌کنند.
دکتر کی‌نژاد با بیان اینکه هیئت عالی جذب اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی وابسته به شورای عالی انقلاب فرهنگی است، ادامه داد: هیأت عالی جذب سیاست‌های اجرایی را در چارچوب سیاست‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین می‌کند و همچنین بر عملکرد هیأت‌های مرکزی و اجرایی نظارت دارد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی درمورد قوانین جذب اعضای هیئت علمی گفت: جذب هیئت علمی طی فراخوان در رسانه‌ها اعلام می‌شود و پس از ثبت نام متقاضی پرونده وی در هیئت‌های اجرایی بررسی می‌شود.
وی با تأکید بر اینکه شغل استادی بسیار مهم است، خاطرنشان کرد: در سطح دنیا نیز برای اساتید دانشگاه‌ها شاخص‌هایی تعیین شده است و در کشور ما نیز استاد دانشگاه باید دارای صلاحیت‌های علمی، تخصصی و عمومی باشد.
رئیس هیئت عالی جذب افزود: از ابتدای تشکیل هیئت عالی جذب اعضای هیئت علمی دانشگاه‌‎ها و مراکز آموزشی، از  26هزار و 894 پرونده متقاضی جذب فقط 796 پرونده در اولویت جذب قرار نگرفتند چرا که علاوه بر ضوابطی که برای بررسی صلاحیت‌های علمی و عمومی وجود دارد، خود فرد نیز تشخیص می‌دهد که توانایی استاد شدن را دارد یا خیر.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7