کد خبر: 11191| تاریخ انتشار: جـمـعــه ، ۱۹ اردیبهشت سال ۱۳۹۹ | ساعت ۱۴:۲:۰ | تعداد بازدید: ۳۳۰۲

حجت الاسلام و المسلمین ذوعلم عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: متمولین و ثروتمندان جامعه در رزمایش همدلی و کمک مؤمنانه، مشارکت بیشتری داشته باشند.
حجت الاسلام و المسلمین علی ذوعلم با بیان این که اساس تعامل اجتماعی در اسلام بر پایه تعاون است، اظهار داشت: برخلاف مبانی اجتماعی غرب که مبنای تعامل در آن جا بر اساس تعارض منافع است، در اسلام بر تعاون تاکید شده همان طور که در آیه مبارکه خداوند متعال می فرماید:" تعاونوا علی البر و التقوی"
وی افزود: البته متأسفانه امروزه تا حدودی این فرهنگ همدلی و تعاون در جامعه ما کمرنگ شده که باید بکوشیم بر پایه آموزه های دینی و اصول اخلاقی، فرهنگ ایثار و احسان احیا شود تا همه از برکات آن بهره مند گردیم.
وی همچنین گفت: این تعاون و همدلی در عرصه های مختلف بروز می یابد از جمله تامین معیشت و رسیدگی به وضعیت زندگی کسانی که توان تامین حداقل امور معیشتی خود را هم ندارند و این مساله آن قدر در دین ما دارای اهمیت است که علامه طباطبایی (ره) در تفسیر می فرمایند که اهمیت انفاق در اسلام در کنار نماز قرار داده شده تا به همگان تذکر داده شود که چقدر انفاق و تعاون دارای اهمیت است، چه آن که در کنار بحث ارتباط با خدا و نماز که ستون دین است، ارتباط با خلق خدا و رسیدگی به نیازمندان و مستمندان یک اصل مهم و کلیدی می باشد.
رئیس سازمان پژوهش و برنامه آموزشی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: به خصوص توجه به این مساله در شرایطی که به جهت شیوع ویروس کرونا در ماه های اخیر، برخی از مردم از جمله اقشار ضعیف و محروم دچار مشکلات بیشتری شده اند، اهمیت مضاعفی پیدا کرده و لذا مقام معظم رهبری پیش از ماه مبارک رمضان و در روز نیمه شعبان خواستار مشارکت جدی همگان در برگزاری باشکوه رزمایش سراسری مواسات، همدلی و کمک مؤمنانه شدند.
وی بیان داشت: البته انصافاً توده های مختلف مردم در حد وُسع و توان خود، کمک هایی در این باره در ماه رمضان و قبل از آن انجام داده اند، اما به هر حال مسئولیت اصلی بر عهده کسانی است که تمکن مالی بیشتری دارند و لذا این طیف افراد، وظیفه و رسالت بیشتری در قیاس با دیگران برعهده دارند.
حجت الاسلام و المسلمین ذوعلم همچنین افزود: در جامعه ما خوشبختانه ثروت کم نیست و کشور ما یک کشور ثروتمند است اما توزیع ناعادلانه ثروت باعث ایجاد ساختارهای ناعادلانه شده که زمینه ساز شکاف طبقاتی شده است.
وی گفت: از سوی دیگر نباید انتظار داشت که همه نیازها از سوی دولت و حاکمیت برآورده شود، بلکه اصل تکافل اشاره به این حقیقت دارد که متمولین و ثروتمندان در کنار نهادهایی چون کمیته امداد و بهزیستی و تشکل های خیریه می بایست در این زمینه ها فعالیت بیشتری داشته باشند تا انشاالله حداقل نیازهای معیشتی طبقه ضعیف جامعه تأمین گردد.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در خاتمه سخنان خود یادآور شد: برگزاری این رزمایش خیلی خوب است اما مهم آن است که ساختارها در این باره اصلاح شود و در کنار این موضوع افراد ثروتمند به رسالت اجتماعی و وظیفه اخلاقی خود به درستی و به شکل کامل عمل نمایند.

منبع:خبرگزاری حوزه

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7