نخستین نشست کارگروه فرهنگی ـ بینالملل زنان پیش از ظهر امروز (اول بهمنماه) با حضور ابوذر ابراهیمیترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سید محمدحسین هاشمی، معاون همکاریهای علمی و فرهنگی و محمدعلی کیانی، مدیرکل همکاریهای فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور و جمعی از بانوان مشاور در دستگاههای اجرایی، امور بینالملل زنان سایر نهادها و دانشگاهها و بانوان فعال و تأثیرگذار در عرصه بینالملل در محل حوزه ریاست برگزار شد.
دکتر ابراهیمیترکمان در سخنانی، با اشاره به رويكرد سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان مركز ديپلماسی عمومی جمهوری اسلامی ايران، گفت: اين سازمان با در اختيار داشتن 85 نمایندگی فرهنگی در 63 کشور از جهان در قالب فعاليتهای متنوع مخاطبان خود را با گوشههایی از تمدن کهن هفت هزار ساله این مرز و بوم و دستاوردهای انقلاب اسلامی ايران آشنا میکند.
رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به فعاليت نمايندگیهای فرهنگی ايران اشاره و تصريح كرد: رایزنیهای فرهنگی كشورمان در خارج از كشور با هدف تعميق، توسعه و ارتقای سطح روابط فرهنگی ميان كشورها فعاليت میكند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به جایگاه ارزشمند بانوان در نظام جمهوری اسلامی ایران گفت: یکی از تحولات مهمی که در پرتو انقلاب اسلامی در زنان ایران به وجود آمد، تحول روحی و فکری آنان بود. از این رو پس از پیروزی انقلاب اسلامی همواره شاهد حضور زنان در عرصههای مختلف هستیم.
وی تأکید کرد: بدین ترتیب زنان ایرانی با الهام از فرهنگ انقلاب اسلامی به روشنی نشان دادند که در تمام عرصههای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و ... حضور جدی خواهند داشت و اعتقادات دینی و ارزشهای اسلامی نه تنها مانع از شرکت آنها در فعالیتهای مختلف فردی و اجتماعی نیست، بلکه این فعالیتها را در جهت صحیح هدایت میکند.
دکتر ابراهیمیترکمان افزود: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در توسعه روابط فرهنگی با سایر کشورها، بيش از پيش به بانوان و نقش آنان توجه میکند، از این رو در نظر دارد از ظرفیتها و مزیتهای نسبی دستگاههای مختلف برای این مهم استفاده کند.
رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اظهار کرد: نقش و جايگاه بانوان در توسعه جامعه يك نقش اساسی و تأثيرگذار است كه نبايد از آن غفلت شود.
وی در پایان سخنانش، ابراز امیدواری کرد با بهرهمندی از زمینههای فراوان موجود به ویژه توانمندی بانوان در تقویت فعالیتهای فرهنگی ماندگار و اصیل، گامهای مؤثرتری در تقویت روابط فرهنگی بین کشورها برداشته شود.
هاشمی هم در سخنان خود، با تأکید بر ضرورت همافزایی و یکپارچهگی مؤسسات و نهادها در حوزه زنان در راستای حضور جدی بانوان در حوزه بینالملل گفت: امیدواریم با برگزاری این سلسله نشستها در مسائل ارتباطات، پژوهش و فرهنگی، کمیتههای تخصصی تشکیل شود.
در ادامه این نشست، مشاورین زن دستگاههای اجرایی، امور بینالملل زنان سایر نهادها و دانشگاهها و بانوان فعال و تأثیرگذار در عرصه بینالملل به ارایه نقطه نظرات خود پرداختند.
|