کد خبر:8652   تاریخ انتشار: یـک شنبه ، 8 دی سال 1398 ساعت 18:30:0

شجاعت و ایثارگری شیخ زکزاکی مثال‌زدنی است

عزم و جدیت، شجاعت و نترسی، ایثارگری و فداکاری شیخ زکزاکی برای کشورش مثال‌زدنی است.


آیت‌الله علی اکبر رشاد، رییس و موسس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در دیدار با اعضای خانواده شیخ زکزاکی اشاره به ایستادگی قابل ستایش شیخ ابراهیم زکزاکی در مقابل ظلم و جور حکام کشورش گفت: عمل علامه زکزاکی اقدامی بسیار بزرگ و تاریخ‌ساز است.
وی افزود: مکتب اهل بیت عصمت و طهارت (ع) به سرعت در حال گسترش است و شخصیت‌های فراوانی از سایر مذاهب اسلامی به این مکتب روی آورده‌اند. بین این شخصیت‌ها شیخ زکزاکی یک فوق العادگی دارد و از ویژگی‌های شخصیتی ممتازی برخوردار است. عزمی که در این مرد هست، اراده قوی، شجاعت، درست اندیشی، سلامت فکر و استقامت در فکر، شهامتی که در وجود ایشان سراغ داریم، حقاً کم نظیر است.
رشاد افزود: کم نیستند فضلایی که بعد از انقلاب اسلامی به ایران آمدند و به سطحی از تحصیلات و مراتب علمی رسیدند و به اوطانشان بازگشتند و از این قِسم خدمات ارائه کردند و بسیار مورد ستم قرار گرفتند. در اندونزی جناب جلال الدین رحمه سرگذشتی شبیه به شیخ زکزاکی داشت. وی از اوان انقلاب با ترجمه آثار مرحوم شهید مطهری(ره) به تبلیغ پرداخت و بیش از ۳۰۰ جلد کتاب را به مالایی ترجمه کرد. بسیار زندان رفت و مشکلات فراوان داشت ولی به جهت فرهنگ مسالمت‌آمیز این منطقه و کشور اندونزی برخوردهای خشن ادامه پیدا نکرد، میدان باز شد و توفیقاتی الان حاصل شده و مساله حل شده است.
استاد حوزه با بیان اینکه علما و مسئولین اندونزی راغب هستند که فعالیت‌های دینی و خصوصا شیعی در آن کشور ترویج داشته باشد و راه برای جریان سلفی‌گری بسته شود تصریح کرد: اما شیخ زکزاکی هم به جهت روحیات قوی و شجاعانه خودشان و از آنجا که در تقابل با یک رژیم سفاک و قدار مواجه هستند شرایط خیلی متفاوتی دارند و شاید اگر این روحیه جهادی در ایشان نبود و شجاعت فوق‌‌العاده ای که هست اخلاص و اعتماد به نفس بی نظیری که او برخوردا است تصور می‌کنم هر کس دیگری بود الان تسلیم شده بود و دست کم مماشات کرده و کوتاه می‌آمد اما چنین نشد.
آیت الله رشاد با اشاره به خیل عظیم مشتاقان به مکتب تشیع در کشور نیجریه تصریح کرد:‌ خداوند متعال به اقدامات شیخ زکزاکی برکت داده است. در کشوری که تا چهل سال پیش اندک شماری شیعه هم یافت نمی‌شد و اگر بود هم سخت و پنهانی بود، امروزه در مقایس میلیونی با جمعیت شیعیان نیجریه مواجه هستیم.
شخصیت ممتاز زکزاکی
رشاد تاکید کرد: شخصیت ممتاز شیخ زکزاکی از او قهرمانی ساخته است که در تاریخ خواهد ماند. این مردان راهگشا هستند و ۵۰۰ سال دیگر گفته خواهد شد کسی ک بنیانگذار مکتب حقه اهل بیت(ع) در این سرزمین بود چنین خصوصیاتی داشت.
رییس حوزه‌های علمیه استان تهران در بیان اوصاف و حالات علامه زکزاکی گفت: روحیات و حالات و ادبیات خاص ایشان در ذهن مردم ایران تصویر امام خمینی(ره) را تداعی می‌کند؛ چراکه آنچه در روحیات و حالات امام خمینی(ره) بود در ایشان هم یافت می‌شود. عزم و جدیت، شجاعت و نترسی، ایثارگری و فداکاری ایشان به کشورش مثال‌زدنی است.
وی افزود: بسیاری تصور می‌کردند ممکن است ایشان در هند بماند یا به ایران بیاید اما دیدیم که وی به کشورش بازگشت و این یک تصمیم تاریخی بود و از سویی به روحیات انقلابی ایشان و از دیگر سو خبر از خرد ایشان می‌دهد و از وفاداری به مردم و التزام به حضور در کنار یاران و پیروانش پرده بر می‌داشت. این وضعیت برای حضرت امام هم پیش آمد. امام هم نقل می‌کردند اگر قرار است کشته شوم چه بهتر که در میان مردم کشورم باشم.
وی گفت: نقش همسر شیخ زکزاکی، ایثار و روحیه فداکارانه در برخورد با این حوادث نیز قابل ستایش است. ایشان زنی قهرمان است که به مانند حضرت زهرا(س)‌ در کنار امیرالمونین، خودش را سپر بلای شیخ زکزاکی می‌کند. شما دختران ایشان نیز خواهر شش شهید هستید مانند بانو حضرت زینب(س).
وی با بیان اینکه ما در برابر عزم و مقاومت شما و راست قامت و استقامت شما خاضعیم اظهار کرد: حضور شما و مادرتان در کنار شیخ زکزاکی گواه است و حقیقتی را روشن می‌کند که هنوز فاطمه زهرا(س)‌و زنیب(س) و سمیه(س) الگو هستند و همچنان زنان می‌توانند فاطمه‌وار و زینب وار باشند و وجود شما توهم غلطی که فکر می‌شود امروز فاطمه(س) الگو برای زنان نیست را کاملاً باطل می‌کند.
آیت الله رشاد از بانوان آسمانی، خدیجه، حواء، هاجر، سمیه، مریم، مادر و خواهر حضرت موسی را به عنوان دلگرمی و پشتوانه رجال الهی یاد کرده و افزود: در طول تاریخ از بدو نبوت تا همیشه در کنار رجال وحی و حضرات معصومین، پشت سر انبیاء و اولیاء همواره یک یا چند زن پشتیبان و پشتوانه بوده‌اند. حضرت خدیجه(س)، ‌حضرت فاطمه(س) و … . اول حامی، اول اسلام آورنده، اول مهاجر و … همه یک زن بودند. در واقعه کربلا نیز حضور بانوانی نظیر زینب کبری(س) بسیار تعیین کننده بود. 
دعا برای آزادی شیخ زکزاکی
همچنین یکی از دختران شیخ زکزاکی نیز در ادامه این نشست صمیمانه ضمن تجلیل از نقش ایران و جمهوری اسلامی در دفاع از انقلاب نیجریه با ارائه گزارشی از روند درمانی ایشان گفت: وضعیت پدر و مادر بسیار نابسامان است. پدر و مادرمان در خانه‌ای تحت محاصره نیروهای ارتش کشور نیجریه هستند. دسترسی به پزشک و حتی نیازهای اولیه زندگی برایشان وجود ندارد.
وی افزود: نیروهای متخاصم منزل پدر را به آتش کشیده و بیش از هزاران نفر را تاکنون به خاک و خون کشیده‌اند. بعد از حدود چهار سال و تشکیل چندین دادگاه نمایشی با حضور ارتش و دولت و قضات نیجریه، پدر را محکوم به اقدام علیه حکومت کرده‌اند. بر اثر تیراندازی چشم پدر نابینا شده و حال ایشان وخیم است و مادرم نیز چندین گلوله و ترکش در بدن دارد.
دختر زکزاکی تصریح کرد: اکنون در سلول انفرادی و در زندان تحت الحفظ هستند و به هیچ کس اجازه ملاقات و سرکشی نمی‌دهند. وضعیت ایشان اصلا قابل تصورنیست. از همه ملت ایران آرزوی دعای خیر برای ایشان داریم.