کد خبر:7020   تاریخ انتشار: چهارشنبه ، 15 آبان سال 1398 ساعت 18:44:0

تأکید دکتر عاملی بر تدوین سیاست برای ورود بخش خصوصی به عرصه علم و فن‌آوری و ثبت نوآوری های جدید/ بررسی پیشنهادهای دانشگاه پیام نور برای آمایش آموزش عالی این دانشگاه/ ارائه گزارش اجرایی سازی سند راهبردی کشور در امور نخبگان توسط دکتر ستاری

جلسه 123 ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور روز سه‌شنبه 14/8/98 به ریاست دکتر سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد.


به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این جلسه و پیش از دستور؛ گزارش اخبار علم و فن‌آوری توسط دکتر قدسی پور معاون نظارت و ارزیابی ستاد علم و فن‌آوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شد و آخرین آمار تولیدات علم و فن‌آوری جمهوری اسلامی ایران مورد بررسی قرار گرفت.
در این رابطه با اشاره به گزارش استنفورد پیرامون فعالیت­های کمی علمی در جمهوری اسلامی ایران و ارائه مستندات علمی ایران در مقایسه با برخی کشورهای منطقه در سال­ های2010 الی 2019 خاطرنشان شد که خوشبختانه کیفیت مقالات علمی کشور نیز در جایگاه مناسبی در منطقه قرار دارد.
در این گزارش تأکید شد که جمهوری اسلامی ایران با حدود 70 درصد استناد مقالات علمی و 23.5 درصد همکاری­ های علمی بین­ المللی و نیز 0.89 درصد تأثیر استنادی در جهان(میانگین استنادات یک کشور به میانگین استنادات جهان) دارای جایگاه مناسبی در منطقه است.
دکتر مخبر دزفولی: برخی از کشورهای منطقه در تلاش هستند تا پیشتازی جریان علمی را از ایران بگیرند
دکتر محمدرضا مخبر دزفولی در ادامه با اشاره به گزارش استنفورد پیرامون تولیدات علمی ایران خاطرنشان کرد: در گزارش استنفورد 480هزار مقاله بررسی شده و اعتراف می­ کند که حدود 91 درصد مقالات کشور در مجلات دارای کیفیت منتشر شده است که این خود نشان­دهنده کیفیت تولید علم جمهوری اسلامی ایران است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود:‌ در زمینهٔ هوافضا پروژه­ های عظیمی در حال حاضر توسط امارات متحده عربی و عربستان سعودی در حال پیگیری است و با توجه به اینکه جمهوری اسلامی ایران پیشتاز جریان علمی در منطقه بوده است، برخی دیگر از کشورهای منطقه نیز در تلاش هستند تا این پیشتازی را از جمهوری اسلامی ایران بگیرند، لذا برنامه­ ریزی مناسب در جهت حمایت از پیشتازی علم در جهان لازم است که توسعه یابد.
تأکید دکتر عاملی بر تدوین سیاست برای ورود بخش خصوصی به عرصه علم و فن‌آوری
دکتر عاملی نیز تصریح کرد: علاوه بر توجه دولت به گسترش و توسعه توانمندی علمی جمهوری اسلامی ایران شایسته است تا سیاست ­های لازم برای ورود بخش خصوصی به این عرصه نیز فراهم شود.
وی تصریح کرد: مهمترین سهم تحقیق و توسعه در کشورهای پیشرفته دنیا متعلق به بخش خصوصی است و سهم اساسی ثبت نوآوری نیز متعلق به همین بخش است.
ادامه بررسی سیاست­ های اشتغال دانش ­آموختگان
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی دستور اول جلسه به ادامه بررسی سیاست­ های اشتغال دانش­ آموختگان اختصاص داشت.
اشاره دکتر زاهدی به تصویب قانون نظام جامع آموزش و تربیت فنی، حرفه­ ای و مهارتی در مجلس
در همین رابطه دکتر زاهدی، رئیس گروه آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به قانون مصوب مجلس شورای اسلامی در تدوین نظام جامع آموزش و تربیت فنی، حرفه­ ای و مهارتی گفت: در این قانون 8 رده برای مشاغل کشور در حوزه آموزش مهارتی تعریف شده است.
وی افزود: خوشبختانه اخیراً آئین­ نامه اجرایی آن توسط دولت ابلاغ‌شده و در حال حاضر توسط دبیرخانه­ ای در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مشغول به فعالیت هستند.
همچنین قرار شد با هماهنگی دبیرخانه مذکور گزارشی در رابطه با اجرای سیاست­ های اشتغال دانش­ آموختگان در جلسات آینده ارائه شود.
بررسی پیشنهادهای دانشگاه پیام نور برای آمایش آموزش عالی این دانشگاه
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی دستور دوم این جلسه به موضوع آمایش آموزش عالی اختصاص داشت که در این رابطه دانشگاه پیام نور پیشنهادی برای تغییر در مناطق دسته ­بندی این دانشگاه ارائه داد.
دکتر سوزنچی، معاون خط‌ مشی گذاری و راهبری اجرای ستاد علم و فن‌آوری با تبیین بندهای مصوبه آمایش آموزش عالی کشور خاطرنشان کرد: سیاست ­های آمایش آموزش عالی در 10 منطقه دسته­ بندی شده که در آن به سامان دهی مراکز دانشگاهی، مأموریت­ گرایی دانشگاه­ ها و موضوع سنجش و پذیرش توجه شده است.
وی با اشاره به تبصره دو ماده یک سیاست­ های آمایش آموزش عالی کشور گفت:‌ تغییر در حوزه و تعداد مناطق دانشگاه پیام نور می­ تواند به‌صورت ماده‌واحده با پیشنهاد وزارت علوم، ‌تحقیقات و فن‌آوری و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی نهایی شود.
ارائه گزارش رئیس دانشگاه پیام نور از فعالیت‌های این دانشگاه
دکتر محمدرضا زمانی رئیس دانشگاه پیام نور گفت: دانشگاه پیام نور حدود 430هزار دانشجوی فعال و حدود 1.6 میلیون فارغ‌التحصیل داشته است.
وی افزود: این دانشگاه با 494 واحد در سطح کشور و همچنین 55 نمایندگی در 43 دانشگاه بین ­المللی مشغول به فعالیت بوده است.
دکتر زمانی ادامه داد: در نیمسال تحصیلی 99-98 با برگزاری آزمون الکترونیکی صرفه­جویی حدوداً 6 میلیاردی توسط این دانشگاه به‌دست‌آمده است.
راه ­اندازی 18 مرکز نوآوری در استان ­ها، استقرار 71 هسته نوآور، 25 مرکز رشد و استقرار 145 هسته فناور با مشارکت معاونت علمی و فن‌آوری ریاست جمهوری ازجمله مواردی بود که در رابطه با سیاست­ های اشتغال دانش ­آموختگان دانشگاه پیام نور به آن اشاره شد.
دکتر کی­ نژاد در رابطه با این موضوع تصریح کرد: در بررسی تقسیم ­بندی مناطق پیشنهادی لازم است تا یک بررسی کارشناسی نیز در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی صورت گیرد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمد محمدیان خاطرنشان کرد:‌ مقوله منطقه­ بندی مدنظر دانشگاه پیام نور بایستی همسوی با سیاست ­های آمایش آموزش عالی کشور باشد و‌ منطقه­ بندی در کشور باید یکسان و واحد باشد، ضمن آنکه تغییر در اساسنامه دانشگاه پیام ­نور بایستی در دستور جلسات ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور و از مسیر بررسی در شورای عالی انقلاب فرهنگی باشد.
دکتر جاسبی پیشنهاد کرد: دانشگاه پیام نور می­ تواند با تمرکز در یک دانشگاه و تقویت مأموریت­ های آموزش غیرحضوری خود اقدام به فعالیت آموزشی در سطح جهان کند.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری(مدظله ­العالی) در دانشگاه­ ها نیز پیشنهاد کرد: ‌دانشگاه پیام نور ملزم شود تا اصلاحات اساسنامه را در مقطع زمانی مشخصی به شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد کند و پس از آن تصمیم جدی برای موضوع آمایش آموزش عالی و تقسیم­بندی مناطق توسط این دانشگاه گرفته شود.
دکتر عاملی: اصلاح اساسنامه دانشگاه پیام نور نباید منجر به سست کردن برنامه­ های این دانشگاه شود
دکتر عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد:‌ دانشگاه پیام نور در حال حاضر نزدیک به 3800 عضو هیئت‌علمی و 430 هزار دانشجو دارد و یکی از دانشگاه های معتبر و توانمند کشور است و تغییر در اساسنامه یا تقسیم ­بندی مناطق این دانشگاه به هیچ وجه نباید منجر به سست کردن برنامه ­ها و عملکرد این دانشگاه شود.
وی افزود: تغییرات اساسنامه ­ای که توسط دانشگاه پیام نور انجام شده است تا زمانی که در جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب نرسد پذیرفته نمی ­شود و از این­ رو تنها اساسنامه گذشته دانشگاه پیام نور که مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است را به رسمیت می­ شناسیم.
دکتر عاملی: دانشگاه پیام نور نمی­ تواند در مقطع تحصیلات تکمیلی اقدام به پذیرش دانشجو کند
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد:‌ ماهیت فعالیت دانشگاه پیام نور فعالیت به‌عنوان یک دانشگاه الکترونیک بوده است و مطابق اساسنامه آن نمی ­تواند در مقطع تحصیلات تکمیلی اقدام به پذیرش دانشجو کند.
وی افزود: اگر پیشنهادی برای تغییر در فعالیت یا بندهای اساسنامه این دانشگاه وجود دارد بایستی به دبیرخانه ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور ارائه شود تا از مسیر جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب برسد.
همچنین در پایان مقرر شد، در خواست آمایش منطقه ای دانشگاه پیام نور جهت بررسی دقیق تر به دبیرخانه ستاد نقشه جامعه علمی کشور ارجاع شود و اشکالات مطرح شده در جلسه مورد ملاحظه قرار گیرد.
ارائه گزارش اجرایی سازی سند راهبردی کشور در امور نخبگان توسط دکتر ستاری
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی پس از ارائه گزارشی از فعالیت­های اخیر بنیاد ملی نخبگان و اهتمام مقام معظم رهبری(مدظله­العالی) به اجرایی سازی سند راهبردی کشور در امور نخبگان توسط دکتر ستاری، معاون علمی و فن‌آوری ریاست جمهوری قرار شد گزارش پیشرفت سند راهبردی کشور در امور نخبگان در جلسات آتی ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور ارائه شود.