کد خبر:6974   تاریخ انتشار: یـک شنبه ، 12 آبان سال 1398 ساعت 13:28:0

در بیانیه گام دوم انقلاب بر اصل خودکفایی تأکید شده است

رئیس ستاد اقامه نماز کشور در همایش نصیر ۳ گفت: بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی ریشه‌های قرآنی دارد و در آن بر اصل خودکفایی تأکید شده است و قرآن نیز درباره جامعه اسلامی می‌گوید که تکیه به کسی نداشته باشید، یعنی خودکفایی داشته باشید.


حجت‌الاسلام‌ والمسلمین محسن قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز کشور در همایش نصیر۳ که به همت مؤسسه فرهنگی تبلیغی نصیر دفتر نهاد نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ علوم پزشکی شیراز و  با عنوان «بیانیه گام دوم انقلاب از منظر قرآن و نقش اساتید در تحقق آن» برگزار شد، گفت: بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی ریشه‌های قرآنی دارد و برای تبیین این ریشه‌ها کتابی با عنوان «مبانی قرآنی گام دوم» تألیف کرده‌ام.
وی افزود: به‌عنوان مثال در بیانیه گام دوم انقلاب بر اصل خودکفایی تأکید شده است و قرآن نیز درباره جامعه اسلامی می‌گوید تکیه به کسی نداشته باشید، یعنی باید خودکفایی داشته باشیم.
قرائتی با توجه به حضور اساتید و مبلغین روحانی حاضر در جلسه بیان داشت: معلمی شغل نیست، بلكه مانند پیش‌نمازی و قضاوت است. كار یك معلم همانند یك مهندس است، یعنی اینكه یك دانش‌آموز را كشف و ذوب كرده و بسازد و با مابقی افراد متحد كند كه كار بسیار مهمی است.
رئیس ستاد اقامه نماز كشور از معلمان خواست تا اصول دین را برای نسل جوان بیان كنند و ادامه داد: مرحوم آیت‌الله گلپایگانی می‌گفت: «اینكه اصول دین را برای نسل جوان بگوییم، امام زمان(عج) راضی‌تر هستند تا اینكه فروع را به پیران بگوییم.»
وی همچنین بر لزوم داشتن مطالعه دائمی معلمان تأكید كرد و گفت: در فرهنگ دین چیزی به نام فارغ‌التحصیلی نداریم و اگر چنین چیزی بود خداوند به پیامبرش نمی‌فرمود «...وَقُلْ رَبِّ زِدْنِی عِلْمًا؛...و بگو پروردگارا بر دانشم بیفزاى (طه/۱۱۴)»
قرائتی به معلمان توصیه كرد تا هر هفته یك كتاب شهید مطهری را مطالعه كنند و ادامه داد: معلم باید صفاتی داشته باشد؛ ۱- سوز ۲- نداشتن تكلف، یعنی اگر چیزی نمی‌دانیم بگوییم نمی‌دانیم ۳- اخلاص كه البته معنایش این نیست كه پول نگیرید، بلكه برای پول كار نكنید، زیرا ارزش كار معلم بیش از این‌هاست. ۴- معلم باید عمومی باشد و تنها به تذكرات قانع نباشد ۵-  استفاده از مثل در معلمی بسیار مهم است ۶- ساده‌گویی و بیان روان که باید طوری حرف زد كه عوام بفهمند و خواص بپسندند.
این مفسر قرآن كریم با تأكید بر اینكه دین را باید از قرآن و اهل‌بیت(ع) آموخت نه از عرفا، گفت: شعر چوپان و شبان در كتاب مثنوی مولانا صددرصد ضد قرآن است، زیرا چوپان به زبانی باخدا صحبت می‌كند كه برای خداوند جسم قائل است و خداوند در قرآن این قضیه را به‌شدت رد كرده است و می‌گوید اگر كسی بگوید خدا جسم دارد، زمین می‌شكافد؛ لذا مثنوی در دنیای تصورات جذب‌شده است.
رئیس ستاد اقامه نماز كشور به معلمان توصیه كرد تا تنها به كتب درسی قانع نشوند و سپس ادامه داد: اکنون مملکت طرح تحول نمی‌خواهد، بلكه مرد تحول می‌خواهد.
این مفسر قرآن كریم تأكید كرد: علم باید مفید باشد و نباید تنها قائل به برنامه‌های آموزش‌وپرورش و دانشگاه شد، پس تنها به درس‌های حوزه و دانشگاه قانع نشویم.