حجتالاسلام محمد قمی یک شنبه شب در جریان بازدید از مرز شلمچه در جمع خبرنگاران افزود: اربعین حرکتی مردمی است و باید هم مردمی باقی بماند؛ این معنایش فرار کردن مسئولان حکومتی و دولتی از انجام وظایفشان نیست، من در وهله نخست شرمندهام، بابت اینکه مردم در مسیر رفتن به کربلا اذیت شدند و دشواریهایی را نیز تحمل کردند و این شرمندگی شاید برای تمام خادمان مردم است نسبت به احوالی که در آن ازدحام جمعیتی و کمبود امکانات به ویژه در بخش عراقی رخ داد و لذا تمام عزم و توانمان را به کار خواهیم گرفت تا بتوانیم بیشتر خدمت کنیم.
وی اظهار کرد: عمده دغدغه ما در موج بازگشت زائران است و به فضل الهی در این ایام پیش رو، سازمان تبلیغات اسلامی و همه دلسوزان و فعالان برای خدمت رسانی بهتر مردم به مردم و به زائران تلاششان را میکنند و ما نیز در مرزها تا زمانی که زائران به کشور باز گردند در اینجا مستقر خواهیم شد.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی تصریح کرد: البته دستگاههای حاکمیتی مسئولیتی دارند و بعضاً حتی کوتاهیهایی نیز شده است که بابت این کوتاهیها، عذرخواهی میکنم و پیگیر امور هستم تا جبران شود.
حجتالاسلام قمی یادآور شد: اربعین کاری مردمی است و باید کار فرهنگی برای آن انجام شود، نذرهای فرهنگی، پدیدههای تبلیغی در اربعین است، طلبههایی که میآیند و کار تبلیغی میکنند اینها نیز مانند سایرین برای خدمت آمدهاند، طلبهها آمدهاند تا احکام و معارف الهی و هر آنچه را که میدانند عرضه کنند و خالصانه برای خدمت فرهنگی اینجا آمدهاند لذا این حال و هوای مردمی بودن کار فرهنگی در اربعین هم جزیی از این پدیده محتشم بینالمللی مردمی است، لذا باید مردمی بودنش حفظ شود.
وی گفت: دستگاههای حاکمیتی موظف هستند زیرساختها را مهیا کنند کما اینکه باید اوضاع جاده و سایهبانها را بهتر کنند و زیرساختهای بهداشتی تأمین کنند؛ ضمن اینکه در فضای فرهنگی نیز موظف هستند زیرساختهای فرهنگی را تأمین کنند، قدری اینجا کوتاهی صورت گرفته و جای مخفیکاری ندارد در همین جا قول میدهیم تا دست کم در موج برگشت به زعم خودمان بتوانیم اساسی خدمت کنیم و کار فرهنگی انجام شود.
حجتالاسلام قمی درباره پیام اربعین افزود: پیام اربعین از همان سال اول یعنی ۴۰ روز پس از عاشورا پیام مانایی و به نتیجه رسیدن حق و میرایی ظلم است؛ ظلمی که امروز در حال تلاش است تا تمدن بسازد ولی آن ظلم میمیرد و تمدن حق فراگیر خواهد شد.
وی اظهار کرد: پیام اربعین را مردم هم به خوبی درک میکنند و هم خوب میفهمند و هم با او خوب نسبت گرفتهاند و آن را دنبال میکنند، پیام پیچیده و سختی در اربعین نیست که بخواهیم آن را بیابیم، شاید وقتی از تعابیری مثل تمدن سازی یاد شود گاهی به نظر آید مردم کوچه و بازار و روستایی کمتر با این مفاهیم انس دارند شاید مفاهیم فطری تری همچون عالمگیر شدن عدل و حق تعابیر بهتری باشد.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی تصریح کرد: پیام اربعین همان پیامی است که سال ۶۱ هجری در آن بوده و دارد به سمت قلههای نور و حقیقت حرکت میکند، هر ساله اربعین پربارتر و پررونق تر خواهد شد و در تلطیف روحی جامعه موثرتر خواهد بود و این پدیده هر ساله جهانی تر و فراگیرتر میشود و قدرت مستضعفان عالم روز به روز بیشتر و مستکبران و ظالمان هر سال به برکت اربعین، ضعیف تر و کم فروغ تر خواهند شد.
حجتالاسلام قمی یادآور شد: پیام اربعین را مردم حسینی و عاشقان سیدالشهدا که با پای جان و دل می روند خوب درک کردهاند، انشاء الله تا آن گامهای نهایی پیام اربعین که ظهور امام عصر هست فاصله زیادی نمانده و به فضل خداوند در مسیر تمدن توحیدی مهدوی پای پیاده داریم پر جمعیت همه با هم حرکت میکنیم.
به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام و المسلمین محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی یکشنبه شب وارد مرز شلمچه شد و قرار است بر روند عبور و مرور زائران اربعین حسینی در این مرز نظارت داشته باشد تا زائران با آرامش مناسبی نسبت به انجام این سفر معنوی اقدام کنند.
حجتالاسلام قمی پس از بازگشت از سفر به کشور عراق، روز گذشته با حضور در دفتر رهبر انقلاب گزارشی مکتوب از وضعیت کلی اربعین و شرایط مرزهای خروجی کشور برای خدمترسانی و تسهیلگری به شرکتکنندگان راهپیمایی بزرگ اربعین ارائه کرد .
وی شب گذشته برای سرکشی از مواکب، مراکز خدمات رسانی و پایانه های مرزی غرب و جنوب کشور راهی این مناطق شد و تا پایان موج بازگشت زائران ازعراق به منظور نظارت و بهبود نحوه خدمات دهی به زائران ایرانی شرکت کننده در راهپیمایی بزرگ اربعین در مناطق مرزی حضور داشته و هماهنگی های لازم را به عمل خواهد آورد.
منبع: مهر
|