کد خبر:4632   تاریخ انتشار: یـک شنبه ، 16 تیر سال 1398 ساعت 10:44:0

آمادگی نهاد کتابخانه های عمومی کشور برای برگزاری «کتاب سال نماز»

علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با ارائه پیشنهاد برگزاری دوسالانه انتخاب «کتاب سال نماز» گفت: این اقدام می‌تواند به عنوان یک طرح شاخص در حوزه ترویج فرهنگ نماز مطرح شود و همین شورا مسئول تهیه و تدوین آیین نامه اجرایی آن شود.


نشست مسئولان و رابطان اقامه نماز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دوشنبه ۳ تیر ماه با حضور حجت الاسلام و المسلمین حمیدرضا ارباب سلیمانی، مشاور وزیر ارشاد و دبیر شورای اقامه نماز این وزارتخانه، محمد مظفر، قائم مقام ستاد اقالمه نماز، منصور سرگزی، معاون آموزشی ستاد، محمود موسوی معاون اجرایی ستاد، حسین علی‌جعفری، مدیرعامل مؤسسه فرهنگی انتشاراتی ستاد اقامه نماز، عبدالمهدی محتاجی، دبیر دبیرخانه ستاد امر به معروف و نهی از منکر وزارت فرهنگ و ارشاد و همچنین علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، روح الله هاشمی ذاکر مشاور دبیرکل، مهدی رمضانی، معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی، عباس نعمتی مدیرکل حراست، محمد هادی ناصری، مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل نهاد کتابخانه های عمومی کشور  برگزار شد.
علیرضا مختارپور در این نشست با اشاره به جلسه پیشین اعضا که به بررسی ظرفیت‌های موجود در دستگاه‌های تابعه وزارت ارشاد در حوزه ترویج فرهنگ نماز اختصاص داشت، طی سخنانی گفت: انتظار و هدف ما از برگزاری این نشست این است که بتوانیم برای سال ۱۳۹۸ چند «برنامه شاخص» طراحی و اجرا کنیم؛ این برنامه‌ها باید دارای ویژگی‌هایی چون مشارکت حداکثری مخاطبان، هدف‌گیری مخاطبان نوجوان و جوان، عدم مرکزگرایی، مشارکت حداکثری دستگاه‌های هم خانوادۀ وزارت ارشاد، قابلیت گسترش طرح در فضای مجازی و در نهایت میزان بالای تأثیرگذاری رو معرفت‌افزایی در مخاطبان باشد.
دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در توضیح «طرح شاخص» عنوان کرد: در این مورد به چند تجربه در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور اشاره کنم؛ به عنوان مثال ما توانستیم جشنواره کتابخوانی رضوی را از یک جشنواره با محوریت ۲ کتاب و ۳۵ هزار شرکت کننده، در 4 سال پیش به جشنواره‌ای با محوریت ۱۲ کتاب و ۸۰۰ هزار شرکت کننده و یک طرح شاخص تبدیل کنیم که البته در دوره نهم این جشنواره در سال جدید، بر اساس گزارش‌های ارسال شده آمار شرکت کنندگان از این تعداد نیز عبور خواهد کرد.
وی افزود: همچنین موضوع تقدیر از نویسندگان از گذشته در نهاد معمول بوده، اما این حرکت در سال گذشته و همزمان با چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی در قالب طرحی شاخص با عنوان «چهل قلم» اجرا شد که طی آن ۴۰ نویسنده در شهرهای زادگاه خود مورد تقدیر قرار گرفتند که بسیار مورد توجه وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز قرار گرفت؛ این دو مورد را می‌توان به عنوان نمونه‌های از طرح‌های شاخص عنوان کرد.
مختارپور با ارائه پیشنهاد برگزاری دوسالانه انتخاب «کتاب سال نماز» گفت: به عنوان مثال این اقدام می‌تواند به عنوان یک طرح شاخص در حوزه ترویج فرهنگ نماز مطرح شود و همین شورا مسئول تهیه و تدوین آیین نامه اجرایی آن شود. همچنین با تجربیاتی که در اجرای طرح‌های فرهنگی در شهرستان بهارستان داشتیم و یا اجرای طرح‌هایی چون دورۀ مهارت قصه‌گویی با حضور آقای رحماندوست و دوره‌های مشاوره با حضور آقای دکتر گلزاری، نهاد این آمادگی را دارد که آموزش‌های حوزه ترویج فرهنگ نماز را در قالب فایل‌های تصویری به کتابخانه‌های سراسر کشور ارسال کند.
دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به دیدار رهبر معظم انقلاب اسلامی با کتابداران در سال ۱۳۹۰، عنوان کرد: همانطور که مقام معظم رهبری در آن جلسه فرمودند، ما در کشور با کمبود سیر مطالعاتی و فهرست‌های راهنما مواجه هستیم. اگر بتوانیم در کتابخانه‌های کشور با ایجاد فهرست راهنما برای مطالعه در موضوع نماز، به یک نظام موضوعی در حوزه نماز دست پیدا کنیم، در پیشبرد اهداف‌مان بسیار موثر خواهد بود.
همچنین محمد مظفر، قائم مقام ستاد اقالمه نماز نیز در این مراسم به ارائه پیشنهاداتی در حوزه ترویج فرهنگ نماز پرداخت و گفت: خوشبختانه کتابخانه‌های عمومی کشور ظرفیت خوبی برای ترویج فرهنگ نماز دارند؛ در نهاد طرح‌های فرهنگی مختلفی در حال برگزاری است، از جمله طرحی به عنوان «کتاب‌خوان» که می‌تواند موضوع نماز را در برنامه‌های خود قرار دهد. همچنین جشنواره‌های بزرگی چون جشنواره کتابخوانی رضوی و جشنواره قصه‌گویی نهاد که به صورت سراسری در کشور برگزار می‌شود، زمینه مناسبی هستند که می‌تواند کتاب های نماز را بیش از پیش در برنامه های کتابخانه ها قرار دهد.
وی با اشاره به برگزاری اجلاس نماز در آذر ماه سال جاری به میزبانی استان گلستان گفت: بر اساس رویکرد این اجلاس و لزوم کار کردن بیشتر با نسل جدید در حوزه نماز، اقدامات مختلفی را می‌توان با همکاری کتابخانه‌های عمومی اجرایی کرد؛ به عنوان مثال ایجاد قفسه‌هایی اختصاصی با موضوع نماز در کتابخانه‌های پر رفت و آمد یکی از این اقدامات است. همچنین معرفی کتاب‌های مرتبط با حوزه نماز در جلسات شورای اداری استان ها از دیگر برنامه‌های مورد نظر ما برای اجرا است.
در ادامه این مراسم، الاسلام و المسلمین حمیدرضا ارباب سلیمانی و مهدی رمضانی، به ارائه پیشنهاداتی برای طراحی و اجرای طرح‌های حوزه ترویج فرهنگ نماز پرداختند که راه‌اندازی جشنواره خاطره‌گویی با موضوع نماز، ارائه آموزش‌های حوزه نماز در کتابخانه‌ها، برگزاری نشست‌های کتابخوان نماز و همچنین پررنگ کردن موضوع نماز در برنامه‌های و جشنواره‌های نهاد از جمله جشنواره کتابخوانی رضوی، جشنواره قصه‌گویی، کتابخوان ماه، پوستر کتاب، از جمله پیشنهادات مطرح شده در این نشست بود.
منبع: نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور