کد خبر:4610   تاریخ انتشار: شــنـبـه ، 15 تیر سال 1398 ساعت 10:19:0

راهکارهای خنثی کردن اثرات تحریم‌ها طی نامه‌ای به جهانگیری و لاریجانی اعلام شد

رئیس دانشگاه صنعتی شریف درباره هم‌اندیشی دولت و دانشگاه‌ها برای عبور از تحریم‌ها گفت: راهکارهای خنثی کردن و کم‌اثرکردن اثرات تحریم‌ها را طی نامه‌ای به جهانگیری و لاریجانی اعلام کردیم.


دکتر محمود فتوحی فیروزآباد با اشاره به هم‌اندیشی دولت و دانشگاه‌ها برای عبور از تحریم‌ها و به نقش‌آفرینی دانشگاه‌ها در حل مشکلات کشور اشاره کرد و گفت: یکی از رسالت‌های مهم دانشگاه‌ها اثربخشی اجتماعی و حل مسائل کشور است، صرف‌نظر از هرگونه شرایطی که کشور داشته باشد، دانشگاه باید رسالت خودش را در این حوزه انجام دهد؛ یعنی بتواند در اجتماع اثربخشی داشته باشد.
وی ادامه داد: این اثربخشی به دو شکل ممکن است؛ اول تربیت نیروی انسانی متخصص در حوزه‌های مختلف در کشور است که توسط دانشگاه‌های فنی مهندسی با تربیت راهبران صنعتی کشور و یا دانشگاه‌های حوزه علوم انسانی، پزشکی و دیگر گروه‌ها صورت می‌گیرد. بسیاری از پیشرفت‌هایی که در حال حاضر در کشور شاهد آن هستیم، حاصل تلاش فارغ‌التحصیلان و خروجی دانشگاه‌ها است که توانستند، این نقش آفرینی را در کشور داشته باشند.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف توضیح داد: راه دیگر اثربخشی از طریق پروژه‌هایی صورت می‌گیرد که به دانشگاه‌ها معرفی می‌شود. در این میان ایده‌های جدید و نوعی هم مطرح می‌شود که باید تبدیل به محصول شود. دانشگاه می‌تواند قراردادهایی را هم با صنعت جهت حل مسائل و مشکلات داشته باشد، زیرا ایده‌های جدید برای بهبود صنایع کشور دارند.
دکتر فتوحی با اشاره به شرایط حساسی که کشور در آن قرار دارد، گفت: شرایطی که در حال حاضر کشور با آن مواجه شده یک شرایط خاص است به هر حال تحریم‌های ظالمانه اقتصادی از طرف دولت آمریکا وجود دارد که قاعدتاً بنیان‌های اقتصادی و صنعتی کشور را هدف قرار داده است.
وی اضافه کرد: باتوجه به اینکه بسیاری از صنایع کشور در حوزه‌های مختلف برای تأمین تجهیزات، قطعات و مواد اولیه‌شان و حتی داشتن تجهیزات فنی و نرم‌افزار به منابع خارجی متکی هستند طبیعی است که این تحریم‌ها می تواند تنگناهای قابل توجهی را در صنایع و بنگاه‌های اقتصادی کشور ایجاد کند و به یک نحوی هزینه عملیات اقتصادی را در کشور بالا ببرد. اینجاست که نقش دانشگاه‌ها پررنگ می‌شود و دانشگاه‌ها باید برای خنثی کردن یا حتی کم‌اثرتر کردن این برنامه‌ها راهکارهای خلاقانه‌ای که مبتنی بر دانش است، داشته باشند تا مشکلات تولید داخلی حل شود.
دکتر فتوحی، دانشگاه صنعتی شریف را به عنوان یک دانشگاه پیشرو در حوزه صنعتی کشور دانست و گفت: دانشگاه صنعتی شریف همواره تلاش کرده در راستای کمک به کشور این وظیفه مهم را انجام دهد. یکی از اقداماتی که برای این امر انجام داده‌ایم، این بوده که طرحی با عنوان "پویش دانش بنیان حمایت از صنعت داخلی در مقابله با اثرات تحریم " آمده کردیم و نامه‌ای را خدمت دکتر جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور و همچنین دکتر لاریجانی ریاست مجلس فرستادیم.
وی افزود: طی این نامه ما اعلام کردیم که دانشگاه صنعتی شریف آماده است تا در شرایط حساسی که کشور با آن رو به رو شده و در سال رونق تولید بتواند این تهدیدها را به حداقل برساند و از طرفی بتواند در توسعه اثربخشی که دانشگاه‌ها می‌توانند در گسترش کسب و کار کشور ایجاد کنند، کمک کند.
دکتر فتوحی در ادامه بیان کرد: دانشگاه صنعتی شریف تجربه‌های زیادی را در پروژه‌های کلان کشور از جمله در صنایع مخابرات، فناوری اطلاعات، صنایع نیروگاهی، آب و فاضلاب، صنایع ریلی و خودرو، نفت و پتروشیمی و همچنین در حوزه مدیرت و اقتصاد و… دارد. ما هم اطمینان داریم که اگر صنعت کشور به دانشگاه‌ها تکیه کنند، امکان برداشتن گام‌های بزرگی در جهت توسعه صنعت کشور و کاهش وابستگی کشور به واردات و رفع نیازهای کشور بر مبنای تولیدات داخلی امکان‌پذیر است.
وی با اشاره به اهداف طرح پویش دانش‌بنیان حمایت از صنعت داخلی در مقابله با اثرات تحریم‌ها گفت: از جمله اهدافی که برای این طرح در نظر گرفتیم کمک به واحدهای فنی، صنعتی، بنگاه‌های خدماتی و اقتصادی کشور است که بتوانند تدوین دانش فنی مورد نیاز را برای ساخت و تأمین تجهیزاتشان داشته باشند و به رفع گلوگاه‌های تولیدی واحدهای صنعتی کمک کنند.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: همچنین به آنها راهکارهای فنی، مالی، حقوقی، مدیریتی و آموزش‌های دانش بنیان مورد نیاز را ارائه می‌دهیم. در نامه‌ای که به دکتر جهانگیری فرستادیم راهکارهایی را هم ارائه کردیم به عنوان مثال اول اینکه ما بتوانیم سامانه‌ای ایجاد کنیم که این سامانه بتواند ثبت مشکلات و نیازهای واحد‌های صنعتی و اقتصادی کشور را در خود داشته باشد، بطوریکه هر صنعتی بتواند نیاز یا مشکل خودش را در آن سامانه ثبت کند تا به آن رسیدگی کند.
وی تاکید کرد: برای انجام این کار باید بتوانیم نظامی را ایجاد کنیم که خدمات مشاوره‌ای و راه‌حل برای واحدهای صنعتی که دچار تنگناهای ناشی از تحریم‌ها شده‌اند، ایجاد کند. همچنین از طریق آن تیم‌های تخصصی را به واحدهای صنعتی اعزام و دانشجویان و اعضای هیأت علمی را به شرکت در این پویش تشویق و ترغیب کنیم. همچنین بتوانیم یک همکاری استراتژیک و تشکیل یک زنجیره تأمین برای حل مسائل صنعتی کشور داشته باشیم. امیدواریم این طرح یک قدم مثبت در جهت کم‌اثرکردن تحریم ها باشد.
دکتر فتوحی درباره استفاده از ظرفیت نخبگان کشور در حل مشکلات کنونی گفت: همین طرحی که توضیح دادم توسط اساتید و دانشجویان صورت خواهد گرفت و اتفاقاً دانشگاه صنعتی شریف دانشگاهی است که تجمع نخبگان کشوری اعم از استاد و دانشجو در این دانشگاه وجود دارد. اگر بتوانیم به یک نحوی اعتماد صنعت نسبت به دانشگاه را جلب کنیم قاعدتاً این نیروها و نخبگانی که شما گفتید جذب خواهند شد و اثرگذاری خوبی خواهند داشت.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف در پایان تاکید کرد: من فکر می‌کنم اگر مجلس شواری اسلامی و دولت در راستای طرح پویش با ما همکاری کند به صورت مستقیم و غیرمستقیم از پتانسیل نخبگان استفاده کامل خواهد شد.
منبع: ایلنا