حسین سلیمی با بیان اینکه ماهیت دانشگاه در ایران از ابتدای پیدایش این نهاد مستقل نبوده است، اظهار کرد: به طور کلی استقلال دانشگاهها امر مطلوبی است اما انجام آن در زمان حاضر و برای سیستم آموزش عالی کنونی مناسب نیست.
وی در ادامه اضافه کرد: تمامی بودجه، انتخاب رؤسا و استخدام افراد در دانشگاهها با تأیید دولت انجام میشود بنابراین زمان استقلال دانشگاهها فرا نرسیده است.
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی اظهار کرد: برای دانشگاهها در مورد چگونگی جذب دانشجو تحصیلات تکمیلی و جذب استعداد درخشان قانون گذاری میشود و حتی برخی نهادهای قضائی در مورد آن حکم صادر میکنند که در عملکرد دانشگاه محدودیت ایجاد میکند.
سلیمی عنوان کرد: دانشگاهی که عمدتاً مجری آئین نامههای صادره از سوی دو وزارت خانه علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است خلاقیت، نوآوری و تأثیر گذاری اجتماعی آن به حداقل میرسد.
وی افزود: تصمیمگیری در مورد استقلال دانشگاهها توسط یک نهاد انجام نمیشود و احتیاج به تغییر نگرش عمومی در دستگاههای اجرایی و حاکمیتی دارد که رویکرد خود را نسبت به دانشگاهها تغییر دهند.
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به لزوم ایجاد و سازماندهی رویکرد جدید نسبت به عملکرد دانشگاهها، تصریح کرد: نیاز است دانشگاهها بسیاری از تصمیمات خود را بر اساس موازین نظام و با تغییر و افزایش اختیارات انجام دهند، از این طریق بسیاری از مشکلات اقتصادی آنها نیز حل میشود و با انجام برخی از فعالیتها به سوددهی می رسند.
پیش از این نیز رؤسای دانشگاههای تهران، شریف، علم و صنعت، امیر کبیر و خواجه نصیر الدین طوسی در گفت و گو با ایرنا خواستار افزایش اختیارات دانشگاهها و تغییر رویکرد دستگاهها نسبت به فعالیت و تصمیم گیری های آنها به خصوص در جذب دانشجویان تحصیلات تکمیلی شده بودند.
منبع: ایرنا
|