مسعود برومند معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، در پاسخ به این سؤال که با توجه به اینکه شورای عالی آموزش تحقیقات و فناوری مرجع رسمی پایش علم و فناوری در کشور است آیا این شورا اقدامی برای بررسی مشکل پایان نامه فروشی انجام داده است، گفت: پیگیری این موضوع در وزارت علوم منجر به ایجاد روشها و آئیننامهها در دانشگاهها شده و برای این کار کمیتههای پژوهش اخلاقی ایجاد شده است.
وی ادامه داد: همچنین آئیننامه اجرایی این موضوع اخیرا در هیأت دولت به تصویب رسید که نخستین پیشنویس آن در وزارت علوم تهیه شد و براساس این آییننامه کار پیش رفت و فراگیر میشود.
برومند افزود: از سوی دیگر در فضای بیرون دانشگاه که اقدام به فروش پایان نامه میکنند باید با متخلفان برخورد میشد که اخیرا برخورد صورت گرفته است.
دبیر شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری خاطر نشان کرد: بر اساس نتایج حاصل از این 3 اقدام، روزنههایی که برای این تخلف استفاده میشد پیدا شده است؛ این مسیرها به دانشگاه ها اعلام شده و اگر برخوردها با افرادی که سفارش نگارش پایان نامه به متخلفان دادهاند صورت بگیرد خواهیم دید که در شاهد کاهش تقاضای این تخلف دانشگاهها هم خواهیم بود.
قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی در اواخر شهریورماه از سوی حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور برای اجرا به وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ابلاغ شد.
بر اساس ماده واحده این قانون تهیه، عرضه یا واگذاری آثاری از قبیل رساله، پایاننامه، مقاله، طرح پژوهشی، کتاب، گزارش یا سایر آثار مکتوب یا ضبط شده پژوهشی، علمی یا هنری اعم از الکترونیکی یا غیر الکترونیکی توسط هر شخص حقیقی یا حقوقی به قصد انتفاع و به عنوان حرفه یا شغل با هدف ارائه کل اثر یا بخشی از آن توسط دیگری به عنوان اثر خود جرم بوده و مرتکب یا مرتکبان علاوه بر واریز وجوه دریافتی به خزانه دولت مشمول مجازات هستند.
منبع: فارس
|