دکتر محمد علی کینژاد در مراسم گرامیداشت روز جهانی طراحی صنعتی در جمع دانشجویان دانشگاه هنر اسلامی تبریز با اشاره به تاریخچه ایجاد رشته طراحی صنعتی در تبریز اظهار کرد: این رشته تا قبل از سفر آیتالله هاشمی رفسنجانی در زمانی که رییس جمهور بود، مورد توجه قرار نگرفته بود و جای خالی آن در بازدید آیتالله هاشمی از کارخانهجات ماشینسازی و تراکتورسازی احساس شد، در آن زمان، تبریز دومین شهر صنعتی کشور به شمار میآمد.
وی ادامه داد: از آن پس به فکر ایجاد این رشته در دانشگاه صنعتی سهند افتادیم و با استقلال دانشکده هنر از این دانشگاه، دانشکده طراحی اسلامی نیز به طور مجزا ایجاد شد.
وی اضافه کرد: سپس به تدریج، مقطع ارشد این رشته نیز ایجاد و تعدادی نیز بورسیه شدند، دانشجویان علاقهمند این رشته را تا مقاطع بالا ادامه دهند، چرا که صنعت به متخصصان این رشته نیاز دارد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه با تاکید بر نقش دانشجویان رشته طراحی صنعتی در دوران دفاع مقدس، گفت: طراحی هاگ از چوب با مشاهده نسخه اصلی توسط دانشجویان این رشته سبب برانداختن بیش از 70 موشک عراقیها در عملیاتها شد.
رئیس دانشکده طراحی اسلامی دانشگاه هنر اسلامی تبریز:
طراحان صنعتی در راستای احیای هویت ملی گام مستحکمی بردارند
رییس دانشکده طراحی اسلامی دانشگاه هنر اسلامی تبریز گفت: طراحان صنعتی باید در این کشور برای پویایی و گردش صنعت و احیای هویت ملی گامهای مستحکمی بردارند.
دکتر احد شاه حسینی در مراسم گرامیداشت روز جهانی طراحی صنعتی با بیان اینکه این مناسبت، روز ویژهای برای اساتید و دانشجویان این رشته است، اظهار کرد: روز طراحی صنعتی، هویت شغلی کسانی محسوب میشود که به طور حرفهای به عنوان طراح مشغول به کار هستند.
وی خاطرنشان کرد: علم طراحی صنعتی اقتباسی از پایهگذاران این علم بوده و ما باید این علم را با هویت خودمان عجین کنیم.
شاه حسینی با اشاره به شعار روز جهانی طراحی صنعتی مبنی بر "مسولیتپذیری در قبال تولید و مصرف" گفت: وظیفه انسانی ما است که در قبال تولیدات صنعتی هم احساس مسئولیت کنیم و به عنوان طراح و هنرمند مخاطبمان را در تولید در نظر بگیریم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: امید است شعار امسال بتواند سرمشقی برای اقدامات ما در حال و آینده باشد و بتوانیم به وظیفه اجتماعی و حرفهای خودمان عمل کنیم.
میثم خداشناس، عضو هیئت علمی گروه طراحی صنعتی دانشگاه هنر اسلامی تبریز نیز در ادامه این مراسم اظهار کرد: همزمان با روز جهانی طراحی صنعتی، مدرسه هنری باوهاوس نیز 100 ساله شد، این مدرسه با هدف ایجاد زیبایی شناسی، ایجاد هنر مدرن، بیان هنری جدید و متناسب با تکنولوژی تشکیل شد.
وی با اشاره به ساختار خاص این مدرسه تاکید کرد: ساختار این مدرسه بر اساس عملکردها بوده و تزیین در ساختمان آن به حداقل رسیده است.
وی با تاکید بر نقش مدرسه باوهاوس در ایجاد سیستم آموزشی نوین هنری اظهار کرد: سیستم جدید آموزشی این مدرسه ترکیبی از کارگاههای عملکردی و آموزش زیبا شناسی، سبک معماری مدرن و کارکردی کردن زیبایی شناسی است.
خداشناس گفت: تعدادی از هنرمندان معروف قرن بیستم مانند پله کله، واسیلی کاندینسکی، موهولی، ناگی و یوهانس ایتن در این مدرسه تدریس میکردند.
وی متذکر شد: این مدرسه بعدها به دسایو و سپس در سال 1932 به برلین منتقل و با تشکیل جمهوری اعتلاف وایمار ایجاد و با روی کار آمدن نازیها تعطیل شد.
وی تاکید کرد: در این مدرسه نگاهها بینالمللی بود؛ در حالی که حزب نازی تمایل به نگاهی ملی گرایانهتر داشت.
عضو هیئت علمی دانشگاه هنر اسلامی تبریز در پایان خاطر نشان کرد: باید یاد بگیریم در قبال جامعه مسئول باشیم.
مراسم گرامیداشت روز جهانی طراحی صنعتی در تالار بعثت دانشگاه هنر اسلامی تبریز برگزار و از دانشجویان ممتاز این رشته تقدیر شد.
منبع: دانشگاه هنر اسلامی تبریز
|