دکتر علی اکبر ولایتی، در نشست تخصصی "بررسی نقش و جایگاه دانشگاهها و مراکز آموزش عالی غیر دولتی در پیشبرد سند چشمانداز جمهوری اسلامی ایران در افق ۱۴۰۴" که در مؤسسه آموزش عالی بینالود برگزار شد، اظهار کرد: همانطور که ضمن صحبتهای مختلف گفته شد، وظیفه وزارت علوم تصدیگری نیست و یا اینکه باید آن را به حداقل برساند. گاهی هم نوعی رقابت بین بخش دولتی و خصوصی وجود دارد که این امر، خلاف اصل ۴۴ است.
وی افزود: بعضی افراد که در وزارت علوم هستند، در بخش خصوصی هم جایگاهی دارند که نوعی تبعیض احساس میشود و محدودیتهایی که برای بخش خصوصی غیر خودی در نظر میگیرند، برای خود قائل نمیشوند که این امر باید توسط مجلس شورای اسلامی و کمسیون آموزش عالی نظارت شود.
رئیس هیأت مؤسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: گاهی اوقات شاهد این موضوع هستیم که در مواردی نوعی امتیازات در وزارت علوم وجود دارد و اگر افراد ارتباطاتی را برقرار نکنند، از آن محروم میشوند که دکتر زاهدی، رئیس کمیسیون آموزش مجلس باید این موضوع را در کمیسیون شورای آموزش عالی مطرح کنند.
وی عنوان کرد: باید در رشتههایی که تمایل بیشتری برای تحصیل در آنها وجود دارد، سرمایهگذاری کرد که به نوعی اشتغال را به دنبال دارد. توسعه در جهت تحصیلات بسیار مهم است؛ بدین معنا که در مقطع کاردانی باید در جهتی گام برداشت که بتوان اطلاعات کار و حرفهای را به افراد منتقل کرد. به عنوان مثال، فرد پس از دو سال تحصیل در مقطع کاردانی بتواند کار حرفهای انجام دهد و در هر حوزهای که علاقه دارد، فعالیت کند تا منجر به ایجاد شغل شود.
دکتر ولایتی بیان کرد: در گذشته دبیرستانهایی وجود داشت که افراد، حرفهای را فرا میگرفتند و چون تحصیل در آنجا با کسب دانش و عمل همراه بود، سطح سواد افراد افزایش پیدا میکرد. تحصیل در مقاطع مختلف هم باید به صورتی باشد که افراد، حرفهای را یاد بگیرند و با بانکها و مؤسسات مالی دولتی و غیر دولتی ارتباطی برقرار شود که با گرفتن وام، کمک کند تا افراد، حرفهای برای خود فراهم کنند.
شرایط برای حضور دانشجویان خارجی در دانشگاهها فراهم است
رئیس هیأت مؤسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی افزود: زمینه حضور برای دانشجویان خارجی فراهم است و وزارت علوم هم نباید جلوی آن را بگیرد، مگر اینکه خارج از ضوابط باشد. یکی از راههای توسعه و پیشرفت منطقه این است که درب دانشگاهها به روی همسایگان باز باشد و آنها حتماً استقبال میکنند. دانشگاه آزاد در کشورهایی شعبه دارد که در بین آنها افغانستان از تمامی کشورها موفقتر و تقریباً خودکفا است.
دکتر ولایتی گفت: اکنون قراردادهایی منعقد شده که شعبههای دانشگاه آزاد را در عراق، بصره، کربلا، نجف، بغداد، بیروت، سوریه و آذربایجان افزایش دهیم.
وی عنوان کرد: دانشگاهها در رشتههایی که علاقهمندان زیادی دارد، از طریق کنکور و در مقابل در رشتههایی که طالب زیادی ندارند، بدون کنکور دانشجو میپذیرند و اغلب در رشتههایی که خالی میماند، افراد بدون کنکور به دانشگاه ورود پیدا میکنند که این کمال مطلوب نیست.
رئیس هیأت مؤسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: دانشگاه آزاد نزدیک به هزار میلیارد تومان از بنیاد شهید طلبکار است و باید برای این موضوع فکری شود و اگر مجلس بودجهای به بنیاد تخصیص میدهد، باید معلوم کند که این بودجه مربوط به پرداخت بدهیهاست.
منبع: ایسنا
|