دکتر قادر آشنا، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، امروز سوم خرداد ماه، در یکصد و سیوششمین جلسه شورای فرهنگ عمومی لرستان، ضمن گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر گفت: شورای فرهنگ عمومی یک شورای قرارگاهی است که باید تصمیمگیر و تصمیمساز باشد.
وی با اشاره به فعالیت ۴۱۲ شورای فرهنگ عمومی در سطح کشور بر نقش کلیدی فرهنگ عمومی در توسعه کشور تأکید کرد و خواستار انسجام نهادها و جدیت همه دستگاهها در قبال فرهنگ شد و افزود: فرهنگ عمومی مسئولیتی ملی است و همه دستگاهها باید در این حوزه مشارکت فعال داشته باشند.
آشنا با اشاره به اهمیت بیانات مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگ، گفت: اصلاح فرهنگ عمومی از همه کارها مهمتر است، زیرا محور و زیرساخت دیگر حوزههاست.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با تشریح آییننامه جدید شورا، بر لزوم حضور شخص مدیران در جلسات شورای فرهنگ عمومی تأکید کرد و افزود: براساس قانون حضور مدیرکل دستگاهها در جلسات الزامی است و این مسئولیت تنها با اجازه رئیس جلسه قابل واگذاری به معاون یا نماینده است.
وی افزود: شورای فرهنگ عمومی نباید با یک یا دو نیرو اداره شود و استاندار میتواند حداقل پنج نفر را مأمور شورای استان کند.
آشنا با اشاره به اینکه مصوبات جلسات شورای فرهنگ عمومی با امضای استاندار لازمالاجرا است، گفت: براساس ابلاغ ریاست جمهوری سازمان مدیریت و برنامهریزی استان باید اعتبارات لازم را برای مصوبات شورای فرهنگ عمومی در نظر بگیرد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: براساس سنجش ارزشها و نگرشها استان لرستان در همه حوزههای شوراهای فرهنگ عمومی از میانگین کشوری همچون چند استان دیگر شرایط مطلوبتری دارد و باید این روند با کار جمعی و تیمی حفظ و تقویت شود.
وی افزود: شورای فرهنگ عمومی نباید با یک یا دو نیرو اداره شود و استاندار میتواند حداقل پنج نفر را مأمور شورای استان کند.
آشنا همچنین به ساختار جدید شورا اشاره کرد و از پیشبینی پنج کمیته تخصصی با مسئولیت دستگاههای مربوطه خبر داد و گفت: این کمیتهها شامل کمیته هنر و رسانه، امور دینی، تعلیم و تربیت، امور اجتماعی و خانواده و کمیته اقتصاد هستند که باید دستور جلسات را تهیه و برای تصویب نهایی آماده کنند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با اشاره به اینکه مصوبات با امضای استاندار لازمالاجرا است، گفت: سازمان مدیریت و برنامهریزی استان موظف است برای فعالیتهای فرهنگی بودجه تعیین کند.
وی به اولویتهای این شورا در سال جاری اشاره کرد و افزود: موضوع سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی، فرهنگ شهروندی و ارتقای دینداری سه اولویت مهم شورای فرهنگ عمومی هستند که در این زمینه شوراهای فرهنگ عمومی کشور فعالیت خواهند کرد.
|