کد خبر:27431   تاریخ انتشار: دوشـنـبه ، 29 اردیبهشت سال 1404 ساعت 11:54:0

مزیت‌های هوش مصنوعی منصفانه در جهان توزیع شود

حسین سیمایی صراف در اجلاس وزرای علوم کشورهای اسلامی گفت: در حالی که اقتصادهای نوظهور و در حال توسعه، آمادگی کمتری برای بهره‌مند شدن از مزایای شگفت‌انگیز هوش مصنوعی دارند این نگرانی وجود دارد که مزیت‌های هوش مصنوعی به طور منصفانه در جهان توزیع نشود.


حسین سیمایی صراف، وزیر علوم تحقیقات و فناوری در اجلاس وزرای علوم کشورهای اسلامی که امروز ۲۹ اردیبهشت به میزبانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران در تهران برگزار شد گفت: سکوی گفت‌وگوی سازمان همکاری‎‌ اسلامی با برگزار کردن دومین نشست خود در حال پشت سر گذاشتن تحولی بزرگ است. این سکو هر چند عمری کوتاه دارد ولی این واقعیت که دولت‌هایی در آن جانمایی شده‌اند که سلسله جنبان تحقق دغدغه‌های ریشه‌دار مانند تبدیل علم فناوری و نوآوری به جریان اصلی سیاست‌گذاری توسعه و پیشرفت کشورهای اسلامی هستند نشانه‌ای از گران‌سنگ بودن جایگاه آن است.
 
وزیر علوم ادامه داد: امروز با حضور شما در این اجلاس بنای برنامه‌ریزی و پیگیری نظام‌مند پیشرفت علم و فناوری در جهان اسلام، گام دیگری در تهران به جلو حرکت می‌کند. تحول در علوم و فناوری با سرعتی شگفت‌انگیز در حال انجام است. ۹ سال پیش سیاست‌گذاران دولت‌های اسلامی برنامه اقدام ۱۰ ساله علوم فناوری و نوآوری مورد اجماع خود را در یکم ژوئن ۲۰۱۶ در اسلام‌آباد پاکستان نهایی کردند. سندی که هدف نگارندگان و مجریان آن رسیدگی به چالش‌های مناسب توسعه در ابعاد مختلف در یک دوره زمانی ۱۰ ساله است.
 
سیمایی صراف با بیان اینکه من و همکارانم این سند را با دقت مطالعه کرده‌ایم تا گام‌های نظام‌مند نسبت به تحقق آن برداشته شود گفت: این سند هیچ  ردپا و نشانه‌ای از کلیدی‌ترین و حساس‌ترین موضوع مورد بحث این روزهای جهان و جهان اسلام یعنی هوش مصنوعی ندارد. جمهوری اسلامی ایران با آگاهی از این نیاز، دو دهه قبل موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام را تأسیس کرده تا پایش‌گر فناوری و نوآوری باشد.
 
وزیر علوم تأکید کرد: جهان تحت تأثیر هوش مصنوعی در حال پشت سر گذاشتن تحولی شگرف است؛ از کشاورزی گرفته تا بهداشت، مراقبت‌های پزشکی و سیستم‌های خودمختار و رباتیک تا پردازش زبان طبیعی، هوش مصنوعی ظرفیتی فوق‌العاده برای پیشرفت ترقی و رشد اقتصادی به نمایش می‌گذارد. گزارش اخیر صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی کرده است که هوش مصنوعی بین سال‌های ۲۰۲۵ تا ۲۰۳۰ سالانه تولید ناخالص داخلی را در سطح جهانی افزایش خواهد داد.
 
وی ادامه داد: گزارش‌های دیگر می‌گویند هوش مصنوعی در طی همین دوره زمانی چیزی بین ۱۵ تا ۱۹ تریلیون دلار به تولید ناخالص داخلی در مقیاس جهانی خواهد افزود. در حالی که اقتصادهای نوظهور و در حال توسعه، آمادگی کمتری برای بهره‌مند شدن از مزایای این پدیده شگفت‌انگیز دارند این نگرانی وجود دارد که مزیت‌های هوش مصنوعی به طور منصفانه در جهان توزیع نشود. آمریکای شمالی و چین بیشترین بهره از هوش مصنوعی را تجربه خواهند کرد و کشورهای معروف به جنوب جهانی، سهم کمتری خواهند داشت.