به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر علی باقر طاهرینیا در حاشیه نشست روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور در محل شورای عالی انقلاب فرهنگی به خبرنگاران اظهار داشت: دویست و بیست و هشتمین جلسه شورای ستاد علم و فناوری امروز با حضور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد که یکی از محورهای این نشست، رصد و سنجش میزان رضایتمندی دانشآموختگان دانشگاهی از انتخاب رشته در سنوات گذشته بود که دانشآموزان رشتههای مختلف دانشگاهی در پایان تحصیل تا چه میزان از انتخاب رشته رضایت داشتند.
وی ادامه داد: بر اساس گزارش های ارائه شده در این نشست، یکی از مولفههای رضایتمندی دانشگاهی، میزان حقوق و دریافتی از شغلی پس از دانشآموختگی و دیگری اعتبار دانشگاهی که دانشجویان در آن تحصیل کردند، مطرح شده و مولفه دیگر، هدایت تحصیلی است.
دبیر ستاد علم و فناوری درباره روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور هم گفت که این نقشه متناسب با تحولات و اقتضائات روزآمدسازی خواهد شد که بر اساس چشماندازی که از قبل تعریف شده امسال موعد روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور است.
طاهرینیا گفت: در این دوره ابتکار عمل خوبی از سوی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی اعمال شد که بر اساس آن محوریت روزآمدسازی سند را به فرهنگستان علوم با توجه به اعتبار جایگاه علمی و اعتبار شخصیتهای نخبه و مرجعیت آن، محول کردند.
وی افزود: روزآمدسازی این سند از اواخر اسفند ۱۴۰۲ به فرهنگستان علوم سپرده و بر اساس گزارش کارگروه نقشه جامعه علمی کشور این سند جامعه علمی به گونهای طراحی کردند که مشارکت حداکثری نخبگان بهویژه نخبگان خارج از کشور را شاهد هستیم.
دبیر ستاد علم و فناوری اضافه کرد: بر اساس گزارشی که ارائه شد، این کارگروه با حدود ۴۵۰۰ نخبه ایرانی خارج از کشور مکاتبه و از آنها نظرخواهی کردند. در همین ساز و کار از مشارکت ۷۶ دانشگاه و مشارکت هیاتهای اندیشهورز استانی در ۲۹ استان و یک هزار عضو هیات علمی کشور بهرهمند شدند.
طاهرینیا این را هم گفت که اعضای این ستاد در روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور تاکید داشتند تا از ظرفیت ذینفعان بیشتری استفاده شود و تنها به جامعه نخبگانی اکتفا نکنند و از جامعه هدف هم بهرهمند شوند.
وی اضافه کرد: همچنین در تهیه نقشه جامعه علمی کشور به موضوع یکپارچه زیستبوم علم و فناوری در سطح کشور و کلان روندهای جهانی و سرعت تحولات علم و فناوری جهان توجه و در کنار آن به موضوع انعطافپذیری نقش جامعه علمی کشور و همپایی و همزمانی آن با تحولات علم و فناوری جهان پرداخته شود.
|