کد خبر:27301   تاریخ انتشار: دوشـنـبه ، 15 اردیبهشت سال 1404 ساعت 19:29:0

دبیر کنگره بین المللی جهانی حضرت رضا(ع): منشور حقوق بشر سازمان ملل، توان توقف نسل‌کشی را ندارد

دبیر کنگره بین‌المللی جهانی حضرت رضا (ع) گفت: منشور حقوق بشر، فاقد بنیان توحیدی است و نمی‌تواند مصالح حقیقی انسان را تأمین کند و نتیجه آن، استمرار ظلم و نسل‌کشی در جهان است.



به گزارش آستان نیوز، سعیدرضا عاملی دبیر کنگره بین‌المللی جهانی حضرت رضا (ع) و رئیس شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی، صبح امروز ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ در اجلاسیه بین‌المللی ششمین کنگره جهانی حضرت رضا (ع) که در تالار قدس حرم مطهر رضوی برگزار شد، ضمن گرامی داشت یاد شهید آیت‌الله رئیسی و جان‌باختگان حادثه بندرعباس، از حضور مهمانانی از ۲۱ کشور از جمله آرژانتین، کانادا، هند، عراق، ترکیه، مالزی، عمان و سایر کشورها در این کنگره تشکر ویژه کرد و حضور اندیشمندان و فرهیختگان جمهوری اسلامی ایران در این نشست بین‌المللی را، ارج نهاد.
وی افزود: ریاست کنگره از آغاز پنجمین دوره تاکنون، باهمت جهانی، مسیر گسترش معارف اهل‌بیت (ع) در سطح جهان را، هدایت کرده است. 
این هدف اساسی کنگره جهانی امام رضا (ع) است؛ چرا که در جهانی که از معارف متقن الهی محروم مانده، عرضه اندیشه تمدنی امام رضا (ع)، ضرورتی انکارناپذیر، است.
عاملی با اشاره به چالش‌های انسان معاصر در مسیر تمدن‌سازی بدون خداوند، تأکید کرد: عقلانیت منهای خدا نمی‌تواند راهگشای زندگی بشر باشد، کنارگذاشتن دین، بحران‌هایی جدی برای انسان امروزی پدید آورده است.
وی، خاطرنشان کرد: این نگاه از نخستین کنگره امام رضا (ع) در سال ۱۳۶۲ به راهبری رهبر حکیم انقلاب اسلامی، آغاز شد و تاکنون استمرار داشته است. 
مأموریت ما، عرضه اندیشه الهی و تمدنی امام رضا (ع) در سطح جهانی است، قدرت پیام، اگر مهم و نیازمند باشد، قطعاً در دل‌ها جای می‌گیرد.
دبیر کنگره بین المللی جهانی حضرت رضا(ع) در ادامه سخنان خود، به ابعاد عمیق معارف اهل بیت (ع) اشاره کرد و گفت: اگر خصیصه‌های معنوی مکتب اهل بیت (ع) به‌درستی باز شود، اتفاق بزرگی در سطح جهانی، رخ خواهد داد. 
او افزود: از مکتب اهل‌بیت (ع) سه درس مهم می‌توان گرفت، نخست، عمق و غنای معنوی؛ دوم، توجه به نیازهای امروز جهان؛ و سوم، ابعاد سیاسی این مکتب که متأسفانه نگرش سکولار، آن را از عرصه سیاست جدا کرده و حتی از عقلانیت فاصله داده است. 
 این جدایی، نوعی حسادت بزرگ در زندگی بشر، ایجاد کرده است.
عاملی با تأکید بر موضوع کرامت و حقوق انسان، اظهار داشت: امروز این موضوع هم جنبه‌های معنوی دارد و هم دچار انحرافات جهانی شده است. 
نگاه غیرالهی به جایگاه، هویت و حقوق انسان باعث شده حقوق بشر به ابزاری برای تخریب ملت‌ها تبدیل شود. 
 هر جا که بخواهند ملتی را تحت‌فشار قرار دهند، از شعارهای زیبای حقوق بشر بهره می‌گیرند و در قالب تحریم‌ها، تحریف‌ها، تحقیرها و حصرها، ملت‌ها را، می‌آزارند.
 دبیر کنگره با اشاره به جنایات اخیر در غزه گفت: بر اساس آخرین آمار، دو سوم کشته‌شدگان غزه  کودک، زن و مرد غیرنظامی، هستند. 
 این کشتارجمعی در زمانی رخ می‌دهد که انتظار می‌رود عقلانیت جهانی حاکم باشد. 
 حقوق و کرامت انسانی، باید امتداد داشته باشد و برای جامعه امروز، بازتعریف شود.
وی ادامه داد: متأسفانه منشور حقوق بشر سازمان ملل پایه توحیدی ندارد؛ اگرچه ممکن است در برخی بیانات با اندیشه الهی هم‌پوشانی داشته باشد، اما فقدان بنیاد توحیدی باعث شده نتواند مصالح حقیقی انسان را، تأمین کند. 
عاملی، ابراز کرد: این منشور زیر سلطه حق وتوی شورای امنیت، قرار دارد و حتی در شرایط حصر مردم مظلوم غزه، قادر به جلوگیری از فاجعه انسانی نیست؛ درحالی‌که ملت‌های آزاده جهان، در اروپا، آمریکا، آسیا و آفریقا، یکپارچه، به این ظلم اعتراض کرده‌اند.
عاملی ، خاطرنشان کرد: نگرش الهی در حوزه حقوق بشر و کرامت انسانی می‌تواند مسیر جدیدی را بر اساس ظرفیت‌های عقلا، حکما، اندیشمندان و ملت‌های جهان، بگشاید. 
دبیر کنگره، در پایان ،بیان کرد: هیچ تحول جدی برای بشر اتفاق نیفتاده و آمارها نشان می‌دهد وضعیت جهانی بسیار ناگوار است؛ به‌طوری‌که امروز ۸۵ درصد جوانان جهان دچار تبعیض هستند، در حالی‌که در قرن ۱۸ این میزان تنها ۲۵ درصد بود.
 هر چه پیش رفتیم، نظام تبعیض قوی‌تر و گسترده‌تر شد.