به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، در نشست تخصصی حکمرانی پژوهی روایت پژوهی همایش بینالمللی الگوی حکمرانی آیت الله شهید رییسی با موضوع «پیشرفت منطقهای و مردم پایه در استان کردستان» دکتر اسماعیل زارعی کوشا، استاندار سابق این استان، به تشریح مهمترین اقدامات و دستاوردهای سه سال گذشته پرداخت.
زارعی کوشا با اشاره به رویکرد مردمی و جهادی دولت سیزدهم اظهار داشت: "استان کردستان در این دوره شاهد تحولات چشمگیری در حوزههای مختلف بود که مهمترین آنها اجرای پروژه انتقال آب سنندج پس از سالها تأخیر است. این پروژه با اعتبار ۸۵۰ میلیارد تومانی و در مدت ۸ ماه به بهرهبرداری رسید."
استاندار سابق کردستان به دیگر پروژههای مهم استان اشاره کرد و افزود: "پروژه راهآهن صنعت پس از ۱۸ سال، فرودگاه سقز پس از دو دهه و همچنین پنج سد بزرگ استان در این دوره به بهرهبرداری رسیدند. این در حالی است که در بخش راهسازی، ۴۰۰ کیلومتر راه روستایی در کمتر از سه سال احداث شد."
وی در بخش دیگری از سخنان خود به بهبود شاخصهای اقتصادی اشاره کرد: "نرخ بیکاری استان در تابستان ۱۴۰۳ به پایینترین سطح خود رسید و در پاییز ۱۴۰۲، کاهش ۷ برابری نسبت به میانگین کشوری را تجربه کردیم."
در حوزه فرهنگی و اجتماعی، زارعی کوشا با اشاره به نشاط اجتماعی (جشن های نوروزی، جشن های محلی شکرانه برداشت گردو، انار و گلاب و ...) و تمرکز دولت سیززدهم بر همگرایی ملی، از برگزاری جشنهای مردمی مانند "امت احمد" با حضور ۱۲۰ هزار نفر و برنامههای وحدتآفرین مانند "سفره وحدت" در مریوان خبر داد.
وی همچنین به مدیریت موفق بحران ۱۴۰۱ در استان اشاره کرد و حضور مستقیم شهید رئیسی در اوج ناآرامیها را نمادی از مدیریت جهادی دانست.
استاندار سابق کردستان در پایان با اشاره به سفرهای متعدد شهید رئیسی به این استان، این رویکرد را الگویی ماندگار برای مدیریت مردمی و انقلابی توصیف کرد.
وی ادامه داد: دوره شهید رئیسی از حیث زمان کوتاه اما از حیث تلاش و تراکم فعالیت ها پرتراکم بود. تلاش همه جانبه برای مردم نه فقط در سیاستگذاری ها بلکه در میدان. الگوی این مدیریت شخص رییسی بود و به بدنه دولت تا شهرستانها تسرب پیدا می کرد.
وی با تاکید بر نقش قائل شدن برای محرومیت زدایی و پیشرفت در کردستان گفت: شهید رئیسی نگاه ویژه به استانهای محروم داشتند و گره گشایی میکردند. مثلاً ۳ بار به استان کردستان سفر کردند.
گفتنی است؛ استان کردستان در دولت سیزدهم شاهد اجرای بیش از ۲۰ پروژه بزرگ ملی و استانی بود که بسیاری از آنها پس از سالها بلاتکلیفی به نتیجه رسیدند.
|