کد خبر:27183   تاریخ انتشار: یـک شنبه ، 7 اردیبهشت سال 1404 ساعت 11:30:0

شناسایی و معرفی مفاخر خوزستان وظیفه‌ای همگانی است

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در بازدید از مؤسسه فرهنگی هنری میراث و مفاخر حوزه خوزستان، بر لزوم بهره‌گیری از ظرفیت‌های جوانان برای معرفی مفاخر دینی و فرهنگی استان تأکید کرد و این اقدام را وظیفه‌ای ملی و فرهنگی دانست.


به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در جریان بازدید از مؤسسه فرهنگی هنری میراث و مفاخر حوزه خوزستان، بر اهمیت شناسایی و معرفی مفاخر ملی و استانی تأکید کرد و آن را از وظایف همگانی دانست.

در آغاز این بازدید، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا هدایت‌پناه، مدیر مؤسسه، به همراه عبدالحسین طالعی، ضمن تشریح اهداف و برنامه‌های راهبردی مؤسسه، گزارشی از عملکرد آن در حوزه‌های تألیف کتب، مقالات و تحقیقات مرتبط ارائه دادند.
در ادامه، استاد خسروپناه ضمن تقدیر از تلاش‌های صورت‌گرفته، بر ضرورت استفاده از ظرفیت طلاب جوان و مستعد خوزستانی برای تبیین مباحث کلامی مرتبط با شخصیت آل‌مهزیار و همچنین شناسایی و ترویج مفاخر علمی و فرهنگی استان تأکید کرد.
وی با اشاره به نقش مؤثر نهادهای فرهنگی در تعالی هویت بومی و ملی گفت: کمک به اهداف فرهنگی کشور، استان و شهرمان وظیفه همه ماست. باید گام‌های بلندی در جهت شناخت استان خوزستان برداشته شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در جریان بازدید از مؤسسه فرهنگی هنری میراث و مفاخر حوزه خوزستان، ضمن تحسین فعالیت‌های این مجموعه، احیای تراث علما، مساجد و اماکن حوزوی از جمله مدرسه آل مهزیار را اقدامی ارزشمند و مسرت‌بخش خواند و اظهار داشت: «فعالیت‌های صورت‌گرفته در راستای حفظ و معرفی میراث دینی و علمی خوزستان شایسته تقدیر است. امیدوارم استاد محمدرضا هدایت‌پناه با عنایت الهی و در سایه دعای خیر برادران شهیدش در این مسیر موفق و مؤید باشد.»

وی با اشاره به پیشینه درخشان علمی و حوزوی خوزستان افزود: «حوزه علمیه خوزستان با چهره‌هایی چون فضاله بن ایوب ازدی اهوازی، ابن سکیت دورقی (شادگان)، برادران حماد اهوازی، خاندان آل مهزیار، حکومت مشعشعیان با مرکزیت هویزه، خاندان شهید ثالث، شیخ جعفر شوشتری، وحید بهبهانی، شیخ انصاری، سید نعمت‌الله جزایری، و نیز خاندان‌های معزی، آقامیری و عاملی، همواره حوزه‌ای مستقل و تأثیرگذار در تاریخ تشیع بوده است و در دوره‌هایی حتی بر حوزه علمیه قم نیز تأثیرگذار بوده است.»

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین بر ضرورت رعایت ضوابط قانونی در حوزه موسیقی تأکید کرد و گفت: «مبنای قانونی اجرای موسیقی در کشور، سند موسیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی است و تمامی مسئولان کشوری و استانی در قبال رعایت مفاد آن مسئول‌اند. تخطی از این سند قابل پیگیری خواهد بود.»