کد خبر:26597   تاریخ انتشار: چهارشنبه ، 19 دی سال 1403 ساعت 13:11:0

ضرورت راه اندازی پارک علم و فناوری کفش در قم/ مشکلات صنعت کفش به کمک دانش‌بنیان‌ها برطرف شود

نمایشگاه صنعت کفش ایران به همت انجمن کفش استان قم و با حضور حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل نمایشگاه بین‌المللی شهر آفتاب افتتاح شد.


به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در مراسم افتتاحیه نمایشگاه صنایع تولید کفش، با بیان اهمیت حمایت از تولیدکنندگان داخلی، از تلاش‌های آنان در طراحی و تولید کفش‌های با کیفیت ایرانی قدردانی کرد. 
وی ضمن تشکر از مسئولان و نهادهای مرتبط، به ویژه استاندار قم و وزارت صنعت، معدن و تجارت، به افزایش ۳۲ درصدی صادرات کفش در سال جاری اشاره کرد و گفت: این دستاورد بدون حمایت‌های لازم ممکن نبود. 
استاد خسروپناه با اشاره به تغییرات مثبت در نمایشگاه‌های کفش، گفت: این نمایشگاه اکنون تنها یک نمایشگاه نیست، بلکه به یک نمایشگاه جامع صنایع تولید تبدیل شده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: حمایت از تولیدکنندگان داخلی، به‌ویژه در حوزه‌هایی که هم از نظر فرهنگی و هم از نظر اقتصادی اهمیت دارند، وظیفه‌ای ملی و دینی است. تولید کفش باکیفیت ایرانی نه‌تنها نیاز داخلی را تأمین می‌کند، بلکه به توسعه صادرات نیز کمک می‌کند و این مسئله‌ای است که باید به‌عنوان یک سیاست راهبردی مورد توجه قرار گیرد.
وی ضمن تقدیر از تلاش‌های تولیدکنندگان و فعالان این صنعت، گفت: تولیدکنندگان به‌منزله سرمایه‌های فرهنگی و اقتصادی کشور هستند و نباید از تلاش برای رفع موانع پیش روی آن‌ها غفلت کرد. در همین راستا، شناسایی مشکلاتی چون تأمین مواد اولیه و ارائه راه‌حل‌هایی از طریق دانش‌بنیان‌ها و همکاری دانشگاه‌ها، اولویت دارد.
استاد خسروپناه پیشنهاد کرد که با توجه به ظرفیت‌های بالای ایجاد شده در استان قم برای صنعت کفش پارک علم و فناوری کفش در قم تاسیس شود تا با کمک دانشگاه‌ها، مواد اولیه در داخل کشور تولید شود. 
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به نقش دانش‌بنیان‌ها در حل چالش‌های صنعت کفش، از برنامه‌ریزی برای تأسیس هنرستان و دانشگاه تخصصی کفش خبر داد و افزود: این اقدام، الگویی برای آموزش نیروهای متخصص در حوزه‌های مختلف صنعت خواهد بود و در راستای سیاست‌های فرهنگی کشور، گامی موثر برای توسعه صنایع بومی و ملی است.
وی تأکید کرد که نمایشگاه صنعت کفش باید به فضایی برای تبادل دانش، فناوری و تجربه میان فعالان این حوزه تبدیل شود و گفت: برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی فرصتی است تا ظرفیت‌های فرهنگی و علمی کشور در خدمت تولید ملی قرار گیرد. امروز شاهد آن هستیم که نمایشگاه صنعت کفش، فراتر از یک رویداد تجاری، به بستری برای پیوند فرهنگ و تولید تبدیل شده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان با اشاره به نقش دولت و نهادهای مختلف در حمایت از تولیدکنندگان، اظهار کرد: تولید ملی زمانی می‌تواند پایدار باشد که از نگاه صرفاً اقتصادی فراتر رود و به‌عنوان بخشی از هویت فرهنگی کشور مورد توجه قرار گیرد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ابراز امیدواری کرد که با همکاری دولت، بخش خصوصی و دانشگاه‌ها، الگویی جامع و فرهنگی برای حمایت از تولیدکنندگان در تمامی صنایع، ازجمله صنعت کفش، ارائه شود.
وی همچنین، از زحمات آقای شعبان‌زاده، مدیر نمایشگاه، که از ابتدای برگزاری نمایشگاه در تلاش بوده‌اند، قدردانی کرد.