پیمان جبلی در ششمین نشست سراسری افق تحول رسانه ملی با عنوان «سیما در مسیر تحول» که صبح سهشنبه، ۱۱ دی برگزار شد، با بیان اینکه بنای ما برگزاری سالانه دو همایش افق تحول برای ارزیابی مداوم مسیر، آسیبشناسی و پیشبینی چشمانداز آینده بوده است، گفت: سیر تحولات و رویدادها بهویژه از ابتدای امسال بهقدری سریع، پراهمیت و سلسلهوار بود که فرصت برگزاری همایش افق را در شش ماه اول امسال از ما گرفت.
وی افزود: مصداق تحول در رسانه ملی را میتوان در انتخابات مجلس ۱۴۰۲ مشاهده کرد که نمونهای از کار جسورانه، باجرئت، دانش، کار جهادی، نگاه خط سبزی، مؤثر و فراگیر بود که افتخار بزرگی برای صداوسیما بود و جایزه فنی اجلاس ABU به آن تعلق گرفت.
رئیس صداوسیما با بیان اینکه از هفته دوم امسال اتفاقات بسیاری در ایران، منطقه و جهان رخ داد، گفت: ابتدای امسال پیشبینی کرده بودیم که همکاران با توجه به اتفاقات منطقه خود را برای سالی پرچالش آماده کنند. اما آنچه پیشبینی نمیکردیم حادثه تلخ شهادت رئیسجمهور بود که با تلاش همکاران در همه شبکهها اقدام جامعی برای پوشش و اطلاعرسانی انجام شد. پس از آن، رسانه ملی از عرصه انتخابات ریاستجمهوری هم سربلند بیرون آمد.
جبلی ادامه داد: کمتر از یک ماه زمان برای برگزاری انتخابات ریاستجمهوری در اختیار داشتیم، با این حال اتفاق بزرگی رقم خورد و همه اقشار سرعتعمل و هوشمندی رسانه ملی را در چنین رویداد بیسابقهای تحسین کردند و نشان داد رسانه ملی زیرساختهای لازم را برای انجام کارهای بزرگ در اختیار دارد.
وی به شهادت فرماندهان مقاومت، جنگ لبنان و بحران سوریه هم اشاره کرد و ضمن مروری اجمالی بر اقدامات رسانه ملی در این عرصه، مسیر طی شده تحول را در سه سال اخیر مورد توجه قرار داد و گفت: طی دورههای گذشته همایش افق تحول، تبیین گفتمان تحول را انجام دادیم و اکنون بعد از گذشت سه و نیم سال باید بررسی کنیم که چه کردهایم و مصادیق تحول را بررسی کنیم.
رئیس صداوسیما ادامه داد: تحول زاییده اقتضائات، آسیبشناسیها، اهداف و افقهای ترسیم شده برای حرکت بهسمت آینده و تبدیل شدن به آرمان در مرحله آتی است. ضروری است نسبت خود را با تحولات جهانی مشخص کنیم. مشابه شرایطی که در آن قرار داریم صدسال پیش در منطقه ما رخ داد و شاهد افول قدرت سیاسی اسلام و قدرت در حال صعود غرب و سرمایهداری در حدود جنگ جهانی اول بودیم. اما در این دوره صدساله اخیر با ظهور اندیشمندان برجسته در جهان اسلام، اندیشه اسلامی رشد یافت و مسیر فکر و اندیشه نوآور و خلاق اسلامی سیر صعودی یافت و مردمسالاری دینی رقیب جدی مردمسالاری سکولار شد.
جبلی شگفتانه و هدیهای نیز برای مدیران ارشد رسانه ملی و همکاران سازمان داشت و با اشاره به اینکه صبح روز گذشته یادداشت کوچکی را خدمت رهبر معظم انقلاب ارسال و از ایشان خواستم باتوجه به برگزاری ششمین همایش افق تحول، رهنمودی خطاب به همکاران عنایت کنند، گفت: ایشان به فاصله چند ساعت از این درخواست یادداشتی به این شرح برای ما ارسال فرمودند: «بسمهتعالی. جناب آقای جبلی، شما و این حضرات، نقش بیبدیل رسانه و تبلیغ را درپیکارهای کنونی جهان که بیش از همیشه است، میدانید. امروز پیروزی یک طرف را توانایی او در گفتن و رساندن پیام و روایت او از واقعیت رقم میزند. بسیار پیش و بیش از آنکه ابزارهای نظامی وارد میدان شوند و در آن اثر بگذارند. ما در این عرصه مهم باید دقت و تلاش و ابتکار خود را مضاعف کنیم. این پیام من به این همایش است. ۱۴۰۳/۱۰/۱۰»
وی سخنانش را بر پایه پیام رهبر معظم انقلاب ادامه داد و با اشاره به چهار نقش آسایشگاهی، قرارگاهی، آوردگاهی و دانشگاهی رسانه ملی، گفت: در این بین، نقش آوردگاهی ما بر اساس پیام رهبری، برجستهتر است و باید اهتمام بیشتری برای آن داشته باشیم. برای ورود به پیکارهای کنونی جهان و وظیفه تاریخی و تمدنی که رهبری بر دوش ما گذاشتند باید طراحی دقیقی داشتهباشیم.
رئیس سازمان صداوسیما ادامه داد: وظیفه ما بازسازی و تحکیم سنگرهای ذهنی مخاطبان و افکارعمومی در جامعه است. اگر دشمن در عرصه نرمافزاری پیش روی کند، تعرض نظامیاش دیگر سخت نخواهد بود. باید دارای سازوکار و شاخص برای اعمال دقت، هوشیاری، تمرکز، وحدت ذهنی باشیم و از حاشیهپردازیها و سمپاشیهای بیرونی دوری کنیم. بارها تلاش شد روحیه همکاران ما را تخریب کنند که موفق نشدند.
جبلی درباره شاخصهای عملکردی مبتنی بر پیام رهبر فرزانه انقلاب گفت: شاخص به تئوری و تحلیل نیاز دارد. طراحی عملیات بعد از اطلاعات عملیات انجام میشود. نیازمند راهبرد، سازوکار و رصد جامع فعالیتهای جبهه دشمنایم که قطعا عملکرد فعلی کفایت نمیکند.
وی به خوانش تاریخی دوره معاصر در گستردهتر شدن جبهه مقاومت هم اشاره کرد و گفت: باید افقهای نگاهمان همسو شود تا روی آنتن هم به تحلیل واحدی برسیم.
رئیس صداوسیما با بیان اینکه لازمه تلاش، خسته نشدن است، گفت: باید فضای معنوی ایمان و توکل به خداوند را حفظ و تقویت کنیم. تازهگردانی روحی، فکری و معنوی، تعاون، تواصی، همافزایی، توجه به تجارب گذشته، ابتکار و شجاعت برای کشف سرزمینهای ناشناخته نیز لازمه مثمرثمر شدن تلاش است. در این بین نیازمند مشورت و بهرهمندی از اندیشه نخبگانیم. هرگاه از محافظهکاری دور شدیم و طرحی نو درانداختیم بهسمت موفقیت حرکت کردهایم. ریسکپذیری در بهکارگیری روشها و افراد را نیز نباید فراموش کرد.
جبلی افزود: امروز به فردوسیهای بسیاری نیاز داریم که قهرمانان و مفاخر ملی را در قالب رستمها، هنرمندانه به تصویر بکشند. هنر ما و شما این است که نقش قرارگاهی مان را در این لحظات حساس تمدن ایرانی و اسلامیبهخوبی ایفا کنیم. تحول دیگر برای ما یک گزینه نیست، یک ضرورت است. تحول شعار نیست، بلکه یک فراگرد، زایش و فرایند رو به جلو است. تحول یعنی هم فکری، همافزایی و همافقی.
|