به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، غلامعلی حدادعادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی امروز در شصتمین سالگرد تاسیس دانشگاه الزهرا گفت: گفتهاند که هر چیزی جدیدش خوب است الا دانشگاه و مدرسه که هر چه قدیمیتر باشد، بهتر است. عمر ۶۰ ساله دانشگاه الزهرا یک افتخار است.
وی با بیان اینکه از زمانی که مدارس به شیوه جدید وارد ایران شد، دینداران نگران بودند که فرزندانشان به مدرسه بروند و این اتفاق برای دختران بیشتر از پسران وجود داشت؛ تاکید کرد: از ۱۳۲۰ دینداران متوجه شوند که به جای پاسخ منفی به آموزش جدید، باید فعالانه در این حوزه فعالیت کنند. البته اغلب مدارس مخصوص پسران بود و فضای برای تحصیل دختران آماده نبود. به همین دلیل درصد تحصیلکردگان زن نسبت به پسران خیلی پایینتر بود.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: در حال حاضر، بیش از ۵۰ درصد دانشجویان دختر هستند و لازم است دانشگاه الزهرا در چنین فضایی ارزیابی شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، اضافه کرد: در مواجهه با تمدن غربی و در دوره تجدد سرفصلی داریم از موضوعاتی که گفتمان این دوره است مانند علم، سیاست، اقتصاد و صنعت. یکی از مسائل مهم در این فهرست از مشروطه تا امروز، موضوع زن بوده است. غرب برای به کرسی نشاندن حرف خودش از موضوع زن استفاده میکند.
وی یادآور شد: غربیها هر جا قدم میگذارند یکی از ابزارهایشان موضوع زن است، در کشور خودمان هم در سال ۱۴۰۱ شاهد این اتفاق بودهایم. کشورهایی که برای فوت یک زن همه میادین شهرهایشان را با تصویر او پر کرده بودند، امروز برای شهادت هزارن زن فلسطینی هیچ واکنشی نشان نمیدهند. سیاست جمهوری اسلامی درباره زنان این است که هیچ مانعی برای فعالیت اجتماعی و سیاسی زنان وجود ندارد. دانشگاه الزهرا باید نمادی برای تجسم دیدگاه جمهوری اسلامی درباره زنان باشد.
دکتر حدادعادل تصریح کرد: دانشگاهی که در بدو تاسیس ۹۰ دانشجو داشته امروز نزدیک به ۵۰ هزار فارغالتحصیل دارد. من در ۶۰ سال گذشته، مسائل این دانشگاه را تعقیب میکردم و باید به موضوع خانواده توجه خاص داشته باشد، چرا که غرب برای نابودی دین، کمر به نابودی خانواده بسته است.
دکتر حداد عادل افزود: هماکنون دانشکده خانواده در دانشگاه الزهرا تاسیس شده است و باید این دانشکده موضوع مطالعه خانواده را به صورت جدی در دستور کار قرار دهد، دانشگاهها باید کیفیتمدار باشند و گفتمان دانشگاه نباید بر اساس دوقطبی زن و مرد باشد.
|