کد خبر:26478   تاریخ انتشار: دوشـنـبه ، 3 دی سال 1403 ساعت 13:16:0

لزوم بهره گیری از فعالان جبهه فرهنگی انقلاب در تدوین سند فضای مجازی

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در تدوین مقررات حکمرانی فضای مجازی لازم است از نظرات و مشاوره های دلسوزانه و کارآمد فعالان جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استفاده شود.


به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر محمدحسین ساعی با اشاره به اهمیت و جایگاه ویژه فضای مجازی در دنیای امروز و لزوم اهتمام خاص به این فضا در جوامع بشری، اظهار داشت: حوزه فضای مجازی حوزه ای فراگیر است، یعنی این حوزه در واقع فضایی است که حکمرانی قابل توجهی بر حوزه ها و عرصه های متفاوت و مختلف دارد. 
وی ادامه داد: تمدن آینده بشری و بالطبع آینده همه ما به فضای مجازی وابسته شده است لذا اصلا نمی توان این فضا را عادی انگاشته و نادیده بگیریم. 
دکتر ساعی با تاکید بر لزوم توجه به فضای مجازی برای برقراری شرایط با ثبات و پایدار در جوامع بشری، گفت: امروز کشورهای دنیا بالاتر از آنچه را که برای طراحی امنیت و رفاه و حتی امور نظامی خود برنامه دارند، برای فضای مجازی اهتمام گذاشته و با جدیت و قاطعیت به آن وارد می شوند، چراکه می دانند همان حوزه های امنیتی و نظامی شان هم ذیل همین فضا معنا می یابند. 
وی اضافه کرد: بنابراین اگربه این فضا کم توجهی شود و یا اقدام بایسته درباره آن صورت نپذیرد، قطعا در حوزه های امنیتی و اقتصادی و سایر عرصه ها با مخاطرات جدی مواجه می شویم. 
دکتر ساعی با اشاره ضرورت ایحاد شرایط پایدار و مناسب برای نظام اقتصادی کشور به خصوص در کسب و کارهای مبتنی بر  اقتصاد دیجتال و وابسته به فضای مجازی، یادآور شد: نکته قابل تامل این است که اگر چاره اندیشی لازم برای ایجاد محدودیت ها در برخی نوبازارهایی که در عرصه اقتصاد و معیشت مردم قرار دارند تمهید نشود، آسیب ها و چالش هایی را برای فعالان حوزه اقتصاد پدید می آورد که جبران آن مستلزم صرف هزینه و وقت زیاد خواهد بود و یا حتی خطراتی را برای نظام اقتصادی کشور پدید می آورد. 
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی حکمرانی در فضای مجازی و مسئله فیلترینگ را امری قابل تامل و برنامه ریزی درست عنوان کرد و ادامه داد: نگاه فعلی و اصرار و تاکید بر فیلترینگ یک نگاه و یک پرچم غلط به شمار می رود؛ یعنی فیلترینگ یک مسئله حاشیه ای فضای مجازی است شاید دغدغه فیلترینگ حدود 5 درصد فضا را شامل شده و این فضا معطوف به آن است، باید دید در حوزه ایجابی چه کاری می خواهیم بکنیم؟ چگونه می توانیم از ظرفیت های عظیم موجود در فضای مجازی بهترین بهره را برد؟   
وی افزود: فیلترینگ نوعی شانه خالی کردن از وظایف است، این موضوع مسئله ای کوچک است که با بررسی و برنامه ریزی درست قابل حل است. با طراحی برنامه های ایجابی می توان شغل های پایدار در این حوزه را حمایت و تقویت کرد. 
دکتر ساعی مدیریت و کنترل فضای مجازی را مورد تاکید قرار داده و تصریح کرد: باید نوعی کنترل و نظارت و برنامه ریزی شود که کنترل از خارج از کشور بر فضای مجازی را رصد و مدیریت کرد. اصرار بیش از حد برای ادامه فیلترینگ کشور را از تامل و استمرار فعالیت های حوزه فضای مجازی باز می دارد. 
رئیس دانشگاه سوره در ادامه گفتگوی خود، با بیان لزوم بهره جستن از ظرفیت ها، نظرات و دغدغه های افراد دلسوز و فعالان جبهه انقلاب در تدوین اسناد مرتبط با فضای مجازی و سند هوش مصنوعی کشور، اظهار داشت: درهمه حوزه ها از تشکل های انقلابی در تدوین مقررات فضای مجازی بهره گیری می شود. باید از صاحب نظانی بهره برد که با کلیات نظام مقدس جمهوری اسلامی و انقلاب مان همراهی کرده و آن را درک کنند. 
دکتر ساعی با اشاره به لزوم سوق دادن گفتمان اجمالی به تفصیلی در جکمرانی فضای مجازی، گفت: باید بتوانیم از دوستانی در تدوین مقررات فضای مجازی استفاده کنیم که بتوانند گفتمان انقلاب اسلامی را از نگاه اجمالی به نگاه تفصیلی سوق دهند. لذا باید در تهیه و تدوین این اسناد با بچه های جبهه فرهنگی انقلاب مشورت شود که البته تا جایی که اطلاع دارم جلسات مشاوره در این خصوص برگزار شده است.