اولین نشست هیئت حمایت از کرسیهای نظریهپردازی نقد و مناظره با اهداف آشنایی با برنامههای هیئت، ایجاد و وحدت در کرسیها و ایجاد یکپارچگی و همدلی در فرهنگستان علوم برگزار شد.
آیتالله علی اکبر رشاد، رئیس هیئت حمایت از کرسیهای نظریهپردازی و مناظره در این نشست بیان کرد: در ایامی پرچالش و با اهمیت به سر میبریم و انشاءالله این حوادث تلخ به پیروزی مسلمانان منجر خواهد شد.
وی ادامه داد: ممکن است برخی نظریهها به ظهور دانشهای جدید منجر شوند و بعضی فراتر از نظریههای معمول باشند. نظریهها میتوانند به طور عرضی، طولی و عمودی طبقهبندی شوند. گزارهها یا ادعاها باید به صورت روشن و منسجم و مبتنی بر مبانی مشخص، برخوردار از دلایل کافی باشند و در توجه به معیشت و معرفت مردم کاربرد داشته باشند.
رئیس هیئت حمایت از کرسیهای نظریهپردازی و مناظره گفت: در مورد ماهیت نظریه، باید به علمی بودن آن توجه کنیم. نظریه باید دلایل کافی و اثرگذاری داشته باشد و مشکلات را حل کند. همچنین باید قدرت نقد نظریههای دیگران را در خود داشته باشد. به علاوه، نظریهای که از لحاظ جغرافیایی مورد تایید قرار میگیرد، باید به آن ارجاع شود تا مورد قبول واقع گردد.
وی عنوان کرد: فرهنگستان علوم در حال رشد و توسعه است و خوشبختانه شاهد بازگشت جلسات نظریهپردازی به این مکان هستیم. فرهنگستان به عنوان مجمع انبوه نخبگان، در راس علم قرار دارد و دکتر خسروپناه با تدبیر و دانایی خود، کمک شایانی به مدیریت این نهاد کردهاند.
آیت الله رشاد عنوان کرد: باید توجه داشته باشیم که منابع ما محدود هستند و در صورت عدم تأمین، ممکن است با مشکلات جدی مواجه شویم. در پایان، نیاز است که راهکارهایی برای حل مشکلات ایجاد کنیم و تضمین بودجه را جدی بگیریم. برگزاری جلسات منظم، حداقل ماهی یک بار، و تلاش در جهت ایجاد وحدت باید در دستورکار قرار گیرد و امیدواریم هر شش ماه یک بار، نشستی از این دست برگزار شود.
|