به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر محمدعلی کی نژاد رئیس هیئت عالی جذب اعضای هیئت علمی شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست خبری با موضوع گزارش عملکرد و اقدامات این هیئت که امروز برگزار شد، اظهار کرد: همه اختیارات جذب اعضای هیئت علمی شامل موافقت، تغییر یا انتقال اعضای هئیت علمی با هئیتهای اجرایی جذب در دانشگاهها است.
وی ادامه داد: دانشگاهها اختیار دارند که هیئت علمی خود را بر اساس شرایط اعلام شده جذب کنند. شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز تصمیم گرفت که یک هیئت اجرایی از خود دانشگاه تصمیمگیرنده باشد.
دکتر کینژاد اضافه کرد: تعداد اعضای هیئت اجرایی جذب هیئت علمی در کشور ۱۷۰۰ نفر است. همچنین بیش از ۱۵۰ هیئت اجرایی در وزارت علوم، وزارت بهداشت، دانشگاه آزاد و دانشگاه فرهنگیان فعال است. برخی استانها، هیئت اجرایی استانی دارند که برای دانشگاههای کوچک و با تعداد هیئت علمی کم، فعال هستند. هیئت مرکزی جذب در وزارتخانههای علوم و بهداشت متشکل از ۵ تا ۷ نفر است. هیئتهای مرکزی جذب در محتوای پروندهها ورود نمیکنند. اعلام فراخوان و بررسی روند جذب بر عهده هیئتهای مرکزی جذب است.
رئیس هیئت عالی جذب اعضای هیئت علمی گفت: وظیفه هیئت عالی جذب سیاستگذاری و نظارت است. اگر فراخوانی در دانشگاه اعلام شود و فردی پذیرفته نشود، میتواند بر اساس ماده ۲۰ به دانشگاه شکایت میکند. اگر دانشگاه شکایت فرد را وارد ندانست و فرد قانع نشد، میتواند به هیئت مرکزی جذب در وزارتخانه شکایت کند. سپس اگر از پاسخ هیئت مرکزی جذب قانع نشد، میتواند بر اساس ماده ۱۵ به هیئت عالی جذب شکایت کند.
دکتر کینژاد عنوان کرد: ۲ بار در سال، آبان و اردیبهشت اعلام فراخوان جذب هیئت علمی داریم. نیاز دانشگاهها که بر اساس سند آمایش جمعبندی میشود، تطبیق داده میشود و افراد برای مراحل بعدی دعوت میشوند. از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، در مجموع ۱۰ هزار و ۵۸۴ نفر جذب شدهاند. این تعداد شامل ۴ هزار و ۸۱۰ نفر در وزارت علوم، ۴۳۹۶ نفر در وزارت بهداشت، ۱۳۵۳ نفر در دانشگاه آزاد اسلامی و نخبگان ۲۲۲۵ نفر جذب شدهاند.
وی ادامه داد: ابتدای امسال برای جذب نخبگان در شورای عالی مصوبه ای داشتیم تا نخبگان درکمترین زمان جذب شوند. زمان بررسی هیئت های اجرایی یک نیمسال است، برای جذب نخبگان، شورا تصویب کرد که حداکثر دو ماهه انجام شود، به نوعی تسهیل شده است.
وی در ادامه با اشاره به حضور ۱۶ هزار نفر در فراخوان جذب اساتید در طول ۳۰ ماه اخیر تصریح کرد: تعداد ۴۵۸ پرونده شکایت از سوی متقاضیان جذب هیئت علمی در شورای عالی جذب بررسی شد که شکایت ۳۷۵ نفر از آنها با ارائه اسناد و مدارک که درخواست ماده ۱۵ را داشته اند؛ قبول شد و برای تدریس در دانشگاه ها پذیرفته شدند.
رئیس هیئت عالی جذب اعضای هیئت علمی شورای عالی انقلاب فرهنگی نپذیرفتن سایر شکایت ها از سوی این شورا را به دلایلی همچون نداشتن صلاحیت عمومی، ضعف علمی و معدل پایینتر از شرایط جذب همچنین سن بالاتر از شرایط جذب دانست.
دکتر کینژاد آماری از تعداد اساتید قطع همکاری شده در دانشگاهها طی سه سال اخیر ارائه داد و گفت: حدودا ۱۰۰ پرونده از اساتیدی که به دلایل سیاسی مانند اغتشاشات در دانشگاهها قطع همکاری یا دچار مشکل شده بودند، به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارجاع و مورد بررسی قرار گرفت.
رئیس هیات عالی جذب اعضای هیات علمی خاطرنشان کرد: از بین ۱۰۰ پرونده ارسالی به این هیئت؛ فقط پنج استاد دانشگاه قطع همکاری شدهاند.
دکتر کینژاد تاکید کرد: البته اخیرا مشکل یکی از پنج استاد فوق حل و مجددا به دانشگاه بر میگردد.
وی ادامه داد: دکتر شریفی زارچی، استاد دانشگاه صنعتی شریف که یکی از همان پنج استاد قطع همکاری شده با دانشگاه بود به دلیل عدم مراجعه برای ارتقاء با مشکل مواجه شده بود که خوشبختانه این مشکل حل و به دانشگاه شریف بر میگردد.
|