شهید آیتالله رئیسی حقیقتاً خلقش و هویتش مردمی بود. بسیار انسان متواضع و فروتنی بود و دغدغه مردم را داشت. بخشی از مردم، محرومین و نیازمندان هستند. آیتالله رئیسی کاری کرد که در همین سال گذشته حتی یک نفر داوطلب برای عضویت در کمیته امداد یا نهادهائی که رفع نیاز میکردند نبود. یعنی سامانهای را تعریف کرد که نیازهای اولیه محرومین تأمین شود. بهداشت و درمان و سلامت محرومین کاملاً رایگان بود. مسائل معیشتشان رایگان در اختیارشان قرار میگرفت.
این بخشی از، ویژگی مردمی بودن ایشان بود. علاوه بر این ایشان توجه عجیبی به نخبگان کشور داشت. ایشان با خود بنده تماس گرفت و تأکید کرد که ما در کشور نخبگانی داریم که ساختارهای دانشبنیانی را راهاندازی کردهاند و گاهی اوقات در فرآیند کارشان با مشکلاتی مواجه میشوند. شما که با اینها از نزدیک ارتباط دارید، مشکلات را شناسائی و شخصاً و با کمک وزرا و مسئولین مربوطه پیگیری کنید، تا وقتی که مشکلات حل شوند. این توجه و اهمیت تا اینجا بود که تأکید میکردند؛ اگر یک وقت مشکل دانشبنیانها حل نشد، به من بگوئید تا خودم ورود کنم.
این نشانه همان مردمداری و نخبهپروری و توجه به نیازهای مردم است و این که اهمیت فوقالعادهای برای دانشمندان قائل بودند. در روزهای آخر ما حدود ۲۰۰ نخبه علمی کشور را در حوزه پژوهشهای پزشکی شناسائی کرده بودیم. ایشان تا خبردار شد، فرمود همه اینها باید جذب هیئت علمی شوند و ما باید این فرصت را به این عزیزان و جوانان بدهیم.
اولاً نباید کاری کنیم که موانعی اتفاق بیافتند که این جوانها ناامید بشوند و بخواهند مهاجرت کنند. ثانیاً باید از آنها حمایت کنیم و این افراد را که نخبگان کشور هستند، جذب هیئت علمی کنیم.
ایشان شخصا از سازمان اداری استخدامی و وزارت بهداشت و درمان پیگیری کردند و دستور دادند که این 200 نفر جذب شوند و الحمدلله مصوب شد و در مسیر اجرا قرار گرفت.
|