به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجتالاسلام و المسلمین خسروپناه در این مراسم اظهار کرد: شب قدر شبی است که قرآن کریم نازل شده و از هزار شب برتر است، این شب زمان استجابت دعاست.
وی با اشاره به اعمال شب قدر ادامه داد: در شب قدر خواندن نماز و دعا بسیار توصیه شده است اما جوانان باید به عبادت عالمانه نیز توجه داشته باشند چراکه در عبادت عالمانه میتوانند درسهای زندگی را نیز دریافت کنند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه جوانان در کنار تحصیلات دانشگاهی باید مهارتهای زندگی را نیز فرا گیرند، اضافه کرد: برخی از جوانان با اینکه تحصیل کرده و باسواد هستند اما مهارت زندگی را فرا نگرفتهاند و بعد از ازدواج در مدت کوتاهی دچار مشکل میشوند و این در حالیست که قدیمیها با اینکه سواد دانشگاهی نداشتند اما با مهارتهای زندگی آشنا بودند و خانواده با فرزندان متعدد را اداره میکردند.
استاد خسروپناه ادامه داد: برخی از جوانان توانستهاند به دستاوردهای علمی خوبی دست یابند و اخیرا هم عدهای سلول اتمی را ساختهاند که برای آینده کشور بسیار مهم است و در دستیابی به فناوری کوانتوم مؤثر خواهد بود چراکه در آینده با جنگ کوانتوم مواجه خواهیم شد و ساخت سلول اتمی بهعنوان پایه فناوری کوانتوم از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی گفت: اگر به فناوری کوانتومی نرسیم با مشکلات فراوانی مواجه خواهیم شد چرا که در عصر کوانتومی همه چیز متأثر از آن است و با فناوری کوانتوم حتی میتوانند در تولیدات کشاورزی اثرگذار باشند و آن را با چالش مواجه کنند اما اگر فناوری کوانتومی داشته باشیم کسی جرأت نمیکند که از آن علیه کشور ما استفاده کند. پایه این فناوری سلول کوانتومی است که خوشبختانه جوانان ما با تفکر خلاق به آن دست یافتند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: با وجود این دستاوردهای علمی، جوانان باید به خودآگاهی و خودشناسی نیز مسلط باشند چراکه هویتگریزی و هویتنشناسی بسیار خطرناک است، متأسفانه برخی از جوانان درگیر آن هستند اینگونه وقتی شکست میخورند نمیتوانند خودشان را پیدا کنند بنابراین جوانان باید مهارت خودشناسی داشته باشند.
استاد خسروپناه ادامه داد: اکثر دانشمندان و حکیمان زندگی سختی داشتند اما با مهارتهای زندگی آشنا بودند، مهارت خودآگاهی و خودشناسی بسیار مهم است، باید یاد گرفت؛ علم یک چیز است اما مهارت زندگی یک چیز دیگر است. مهارت کنترل احساسات، مهارت حل مسئله، مهارت تفکر خلاقانه، مهارت برقراری ارتباط مؤثر با دیگران، مهارت نه گفتن بسیار مهم است. کل قرآن درس مهارت است، در قرآن قصص پیامبران را از آدم تا خاتم آمده است که باید آنها را مورد توجه قرار داد. شاعران و نویسندگان حکیم نیز مهارت زندگی یاد میدهند، باید جوانان به این درسها توجه کنند تا با ابعاد مهارتهای زندگی آشنا شوند. شاهنامه فردوسی نیز مملوّ از داستانهای حکمتآموز است با درک آنها میتوان به مهارت زندگی پی برد. اشعار سعدی نیز درسآموز است ما در حوزه علمیه اینها را میخواندیم اما هم اکنون به آنها بیتوجهی میشود، قرآن هم همین است فیلسوفان از همین قرآن درس گرفتهاند.
استاد خسروپناه گفت: از مکتب حضرت علی(ع) باید درس بگیریم، حضرت علی (ع) فرموده است هر کس معرفت نفس پیدا کرد انتهای علم را پیدا کرده است، خودشناسی و خودآگاهی خیلی مهم است، اگر خودآگاهی پیدا کنیم رشد پیدا خواهیم کرد.
وی با اشاره به آیتشناسی و چند داستان پندآموز از قرآن گفت: برخی آرام آرام با فضاهای منفی خو میگیرند و در ادامه دقیقا همان کار را میکنند. برخی از آدمها گرفتار نفس هستند، کسی که بنده خدا شود از هر اسارت آزاد است اما اگر بنده نفس شوید در اسارت هستید. مهارت زندگی را یاد بگیرید و به فرزندان خود یاد دهید.
استاد خسروپناه گفت: برخی در حجاب سهل انگاری میکنند اگر مهارت زندگی را یاد بگیرند دیگر اینگونه نخواهد بود، عامل بسیاری از طلاقها بیحجابی است، رعایت حجاب شرعی است ولی خدا به حجاب و نماز نیاز ندارد و ما از آنها بهرهمند میشویم.
|