کد خبر:24427   تاریخ انتشار: چهارشنبه ، 2 اسفند سال 1402 ساعت 14:22:0

ضرورت تدوین پیوست سلامت در برنامه‌ها و دستگاه‌های اجرایی

آیت‌الله اعرافی، عضو شورای نگهبان و شورای عالی انقلاب فرهنگی با معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مدیران سازمان نظام پرستاری کشور و دانشگاه‌های علوم پزشکی سطح تهران دیدار کرد.


آیت الله علی رضا اعرافی، امام جمعه قم و مدیر حوزه‌های علمیه کشور ضمن ابراز خرسندی از این دیدار گفت: با توجه به پیشینه خانوادگی، از نظام سلامت و مسایل آن دور نیستم و با بیش از ۴۰ سال سابقه کار در سطح بین‌المللی و اجرایی، دغدغه‌های عزیزان و معضلات اقتصادی کشور را درک می‌کنم.

رییس هیات امنای جامعه‌المصطفی‌ العالمیه، سلامت را مستلزم نگاه جامع معنوی، فرهنگی و علمی و پیش‌گیری را بخش مهم و اساسی آن دانست و بیان کرد: پرداختن به معیشت، کرامت و منزلت کارکنان بسیار مهم است. در برنامه هفتم توسعه نیز به مبحث سلامت به خوبی پرداخته شده است؛ اگر چه در برنامه با وجود نگاه جامع خود، به دلیل سنگینی، بسیاری از موارد آن دست‌نیافتنی به نظر می‌رسد و این مساله را می‌بایست با توجه به برنامه‌های سالانه جبران کرد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با پرداختن به ضرورت تدوین پیوست سلامت برای برنامه‌ها و دستگاه‌های مختلف افزود: در برنامه‌های سالانه باید به مسایل معیشتی، کرامت و منزلت پرستاران بیش‌تر و بهتر پرداخته شود.

آیت‌الله اعرافی با پرداختن به ضرورت ارتباط مستمر با جامعه پرستاری به ویژه در بزنگاه‌ها گفت: درخواست من، گردآوری و مدون ساختن مسایل و برنامه، روشن ساختن ارتباط هر مساله و بخش از برنامه با دستگاه‌های گوناگون و مستندسازی آن‌ها است.

عضو هیات امنای دانشگاه فرهنگیان با تقدیر از تولید علم در حیطه پرستاری و جایگاه و رتبه آن در منطقه افزود: باید تحقیقات هر چه بیش‌تر کاربردی و به سوی مسایل و معضلات سوق داده شود و مطالعات لازم در هر زمینه صورت پذیرد.

آیت‌الله اعرافی در پایان گسترش خدمات پرستاری و بالینی در منزل را با توجه به افزایش جمعیت سالمندان در جامعه، بسیار حایز اهمیت و مطلوب ارزیابی کرد.
در این دیدار دکتر عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت، ضمن تکریم مقام حضرت زینب (س) گفت: پرستاری، مراقب به توان عشق است. پرستاران در کار خدمت به مخلوق خدا در جایگاه خلیفه‌الله هستند و حسب ارزشمندی کار ایشان، روز ولادت حضرت زینب به نام ایشان نام‌گذاری شده است.

معاون پرستاری وزارت بهداشت، پرستاری را دارای دو جنبه عملی و علمی عنوان کرد و افزود: در کشور ۲۱۰ مرکز آموزش پرستاری پس از انقلاب اسلامی فعال و دست‌اندرکار پرورش پرستاران هستند که هم‌اکنون سالیانه ۱۰  هزار و پانصد نفر پرستار تحویل جامعه می‌دهند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت پیشگیری را اصل مهم و موکد نظام سلامت دانست و گفت: برای تحقق این اولویت، نیازمند توجه به جایگاه پرستاران و خدمات ایشان به ویژه در خارج از مراکز درمانی هستیم. با استفاده بهینه از پرستاران می‌توان، خدمات ارزان‌تر در حوزه سلامت به جامعه ارائه داد و به عدالت در سلامت نزدیک‌تر شد.

در ادامه این دیدار دکتر زمان‌زاده، رییس شورای عالی نظام پرستاری و رییس برد پرستاری، با قدردانی از دولت سیزدهم در تصویب تعرفه خدمات پرستاری، بر توجه فوری به معیشت و شرایط زندگی جامعه پرستاری تاکید کرد و گفت: پرداخت به موقع مطالبات پرستاران نقش بسیار مهمی در جلب رضایت آنها دارد.

رییس دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با پرداختن به خدمات پرستاران در دوران کرونا افزود: پرستاران در آماج کمبودها و فشارها و ارتباط مستقیم با مردم و بیماران هستند و بیش از ۲۰۰ تشخیص پرستاری بر عهده پرستاران است. با این همه نسبت به مسایل مادی این بخش مهم، کم‌توجهی شده و نیازمند توجه بیش از پیش است.

 دکتر ولی‌زاده، رییس شبکه تحقیقات پرستاری، نیز با اشاره به فعالیت ۳۵ مجله علمی-تخصصی در حوزه پرستاری گفت: ایران در زمینه تولید علم در رشته پرستاری رتبه اول منطقه را داراست.

وی افزود در کشور ۱۸ مرکز تحقیقات پرستاری با استفاده از خدمات اعضای هیات علمی دانشگاه و استادان این رشته مشغول به فعالیت و تولید تحقیقات علمی باکیفیت در این زمینه هستند.

رییس کل سازمان نظام پرستاری نیز در ادامه نشست، سازمان نظام پرستاری را بزرگ‌ترین نظام صنفی کشور دانست و گفت: بیش از ۲۷۰ هزار نیروی پرستاری در حوزه مراقبتی و بهداشت در این نظام صنفی، حرفه‌ای و تخصصی مشغول به کار هستند و نیازمندیم تا سالانه ۱۵هزار نفر برای جبران کمبود نیروی انسانی جذب شوند.

دکتر محمدتقی جهان‌پور با اشاره به ۱۶۰ شهید پرستار در دوران کرونا افزود: نیازمندیم تا با عمل به وعده جذب نیروهای طرحی، بخشی از کمبود جبران و با اتخاذ تدابیر مناسب و فوری جلوی مهاجرت و خروج نیروها گرفته شود.

دکتر احمدی نیز با اشاره به دغدغه‌مندی آیت‌الله اعرافی و تفاوت خطبه‌های ایشان و توجه ویژه به سلامت مردم گفت: فاصله زیادی با عدالت در سلامت کشور داریم و یکی از راه‌حل‌های آن پرداختن و بهره‌گیری از خدمات گوناگون پرستاران و توانمندی‌های ایشان است.

دبیر شورای عالی نظام پرستاری در ادامه با اشاره به ضرورت همراهی دیگر بخش‌ها برای دست‌یابی به افق ۱۴۰۴ نطام سلامت افزود: با پرداختن به این مساله و بهره‌گیری مطلوب و به‌جا از خدمات پرستاری می‌توان همراهی هر چه بیش‌تر مردم و همکاران را جلب و جذب کرد.

در پایان این نشست دکتر رنجبران، مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به سختی کار پرستاران بر توجه بیشتر به موضوع معیشت پرستاران تاکید کرد.
وی میزان درخواست دانش‌آموختگان پرستاری برای گذراندن دوره طرح را دچار کاهش قابل توجه دانست و بر لزوم تصمیم‌گیری و چاره‌اندیشی کند.در این زمینه تاکید کرد.