شصت و چهارمین جلسه کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی و ترویجی قرآنی به ریاست «محمد مهدی اسماعیلی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و «علیرضا معاف» معاونت قرآن و عترت این وزارتخانه امروز یکشنبه هشت مرداد ماه در سالن جلسات غدیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
در این جلسه که با حضور اعضای کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی و ترویجی قرآنی برگزار شد، حجت الاسلام والمسلمین «عبدالحسین خسروپناه» دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و حجت الاسلام والمسلمین «کمال الدین خداداده» رییس ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور نیز حضور داشتند.
بر پایه این گزارش، علیرضا معاف در ابتدای سخنرانی خود چند خبر قرآنی را زینت بخش این جلسه قرار داد و گفت: این اخبار که هر کدام مبتنی بر جنبه تبلیغ در عرصه فعالیت های دینی و قرآنی هستند، بسیار تاثیرگذار ظاهر شده اند که از جمله آنها می توان به برنامه محفل اشاره کرد که خوشبختانه سری دوم آن به همت صدا و سیما و مجموعه های فعال و مرتبط کلید خورده است. محفل برنامه ای محسوب می شود که همه دستگاه ها و نهادها به ویژه سازمان تبلیغات اسلامی و سازمان اوقاف و امور خیریه در آن همکاری داشتند.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه گفت: خبر دوم مربوط به واکنش جامعه قرآنی به هتک حرمت قرآن بود که در این عرصه مدیران و جمع قابل توجه ای از اساتید و بزرگان مقابل سفارت سوئد نسبت به این عمل توهین آمیز اعتراض کردند. همچنین در هیئات مذهبی و نوحه خوانی ها نیز احیای ثقلین به طور خاص مورد توجه قرار گرفت و واکنش ها در فضای رسانه نیز نسبت به این مسئله قابل تقدیر بود. از سوی دیگر پیام قاطع مقام معظم رهبری و همچنین رییس جمهور منجر به این شد که در بزرگترین هیئات مذهبی نسبت به اتفاقی که رخ داده است، واکنش گسترده ای را شاهد باشیم و بهترین مداحان نسبت به این مسئله واکنش خود را نشان داده و عرض ارادت به ساحت مقدس قرآن کردند.
وی در ادامه افزود: خبر سوم برگزاری سلسله نشست های حکمرانی در قرآن به همت معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود که تاکنون پنج نفر از وزرا در این نشست ها دعوت شدند تا در مورد فعالیت های قرآنی وزارتخانه خود صحبت کنند که امیدوارم نظریه دولت قرآنی در این نشست ها بیش از پیش مورد توجه و بررسی واقع شود.
معاف همچنین با اشاره به برگزاری کنگره اندیشه های قرآنی مقام معظم رهبری در پاییز گفت: مسئله ای که در رابطه با این کنگره وجود دارد، این است که نباید به شکل حاکمیتی برگزار شود بلکه باید به صورت دانشگاهی برپا شود که در راستای تحقق این امر اقدامات لازم در حال انجام است. از سوی دیگر جشنواره قرآنی آرمان نیز که به همت شهرداری برگزار شد، رویکردی خوب و رو به جلو بود که این قابل تقدیر است.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: قصد داریم قبل از ایام اربعین محافل قرآنی با حضور سه قاری مطرح جهان اسلام احمد نعینع، عبدالفتاح طاروطی و فرزند شحات انور را برگزار کنیم؛ ضمن اینکه کنگره بین المللی بانوان قرآن پژوه نیز در حال تمدید است.
وی در بخش دیگری از مباحث خود با بیان اینکه انجمن بین المللی خادمان صحیفه سجادیه نیز به تازگی ثبت نهایی شده است، گفت: همه اساتید حوزه صحیفه در این انجمن عضویت دارند؛ ضمن اینکه جشنواره فیلم قرآنی نیز در حال بررسی است و امیدواریم در کنار مجموعه معاونت قران همه دستگاه ها پای کار بیایند.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با اشاره به دستور برگزاری این جلسه مبنی بر اجرایی سازی دستور مقام معظم رهبری نسبت به تبدیل مساجد به پایگاه قرآنی گفت: در این عرصه ستاد هماهنگی کانون های مساجد و بسیج طرح هایی را ارایه کرده اند. وظیفه ما این است که مسجد را دوباره پایگاه قرآن کنیم. اکنون قرآن به موسسات رفته که البته این خوب است و ما نیز مجوز می دهیم اما همواره رویکرد ما تحقق این حدیث نبوی است که می فرماید «نَوّرُوا بُیُوتَکُمْ بِتِلَاوَةِ الْقُرْآنِ» بنابراین باید مساجد و جلسات خانگی قرآنی احیا شوند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: ما در حال آغاز برگزاری مسابقات قرآنی در مساجد نیز هستیم و در این عرصه مسابقات اذان و قرآن در سطح مساجد در دست بررسی است که در این راستا ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور و سازمان بسیج پیشنهاداتی را ارایه کرده اند.
|