کد خبر:22883   تاریخ انتشار: سـه شنبه ، 27 تیر سال 1402 ساعت 11:19:0

علمای حوزه به حکمی‌سازی اسناد کمک می‌کنند

استاد خسروپناه با تاکید بر استفاده از کمک علمای حوزه در حکمی‌سازی اسناد اظهار کرد: برای تدوین اسناد به نظر اندیشمندان حوزه نیاز داریم تا کاری که انجام می‌دهیم مشروعیت لازم را داشته باشد.


به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه در دیدار با آیت‌الله حسینی بوشهری در قم اظهار کرد: شورای عالی در این دوره دارای 4 ستاد قرارگاهی شده است چراکه بر مبنای تاکید مقام معظم رهبری شورای عالی انقلاب فرهنگی غیر از کار سیاست‌گذاری، باید کار قرارگاهی نیز انجام دهد.
وی ادامه داد: هم اکنون این ستادها راه اندازی شده‌اند و ذیل این ستادها میزهایی ایجاد شده است، برخی از این میزها سندهای مربوطه را دارند، برخی باید سند جدید بنویسند، مثلا سند عفاف و حجاب سند خوبی است، تکلیف دستگاه‌ها مشخص است ولی راهبری دستگاه‌‌ها به درستی صورت نگرفته است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: نظارت و ارزیابی در دوره جدید جدی گرفته شده است و مدام وزارتخانه‌ها گزارش می‌دهند که چه کرده‌اند. پیش از این چنین گزارش‌گیری وجود نداشت و این کار نویی است.
استاد خسروپناه گفت: رویکرد دیگر در دوره جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی، تاسیس مرکز رصد شوراست، 45 رصدخانه فرهنگی اجتماعی و علمی در کشور داریم، اینها پراکنده بودند، اکنون این رصدخانه‌ها جمع‌بندی شده‌اند و در مورد موضوعات مختلف به شورای عالی انقلاب فرهنگی گزارش می‌دهند.
وی با اشاره به ارتباط با جبهه مردمی ادامه داد: ظرفیت جبهه مردمی در کشور بی‌اندازه است که مورد بی‌مهری قرار گرفته است، در دوره جدید با نمایندگان آنها ارتباط گرفتیم و هم‌اکنون دو دستیار ویژه دبیر شورا در این زمینه فعال شده‌اند که ارتباط خوبی را با جبهه مردمی ایجاد کرده‌اند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر هویت جمعی اعضای این شورا اضافه کرد: به واسطه برگزاری جلسات معین هویت جمعی مناسبی بین اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی شکل گرفته که پیش از این نبوده است.
استاد خسروپناه با تاکید بر استفاده از کمک علمای حوزه در حکمی‌سازی اسناد اظهار کرد: برای تدوین اسناد به نظر اندیشمندان حوزه نیاز داریم تا کاری که انجام می‌دهیم مشروعیت لازم را داشته باشد.

اقدامات جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی امیدبخش است
آیت‌الله حسینی بوشهری
  نیز در این دیدار با اشاره به اینکه در طول سالیان گذشته مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی نمودی بر اساس انتظار رهبر معظم انقلاب و جامعه دینی و انقلابی نداشته است گفت: باید مصوبات و رویکرد‌ها و شیوه‌های اقدام در طول این سال‌ها ارزیابی و آسیب شناسی شود و در مدیریت جدید بر اساس همه ملاحظات و جوانب کار علت عدم کارایی شورا و اجرایی نشدن مصوبات خوب شورا در سالیان گذشته بررسی شود.
وی افزود: مصوبات شورای انقلاب فرهنگی قانونی تلقی می‌شود و در کنار حکم دستگاه مقننه است ودر عرض مصوبات مجلس شورای اسلامی است و این شورا می‌تواند در موضوعات مختلف فرهنگی جامعه با مصوبات خود تحرکی ایجاد نماید.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه رهبر انقلاب در سالیان گذشته به مقوله فرهنگ تاکیدات بسیاری داشتند گفت: همه کسانی که در سالیان گذشته در شورای انقلاب فرهنگی یا سایر نهاد‌ها به این مطالبات و توصیه‌ها بی توجه بودند و باعث ایجاد مشکلات فرهنگی در جامعه شد.
وی اضافه کرد: دشمن در پارسال بر اساس مسائل و شیو‌های فرهنگی سرمایه گذاری کرده بود و در طول سالیان گذشته زیر ساخت و محتوی برای جامعه فراهم نموده بود و باعث شد تا نسل جدید ما شکل جدیدی پیدا کرده بودند و شاهد بودیم که فشار و تحمیل فرهنگ غربی باعث گسست و تخریب فرهنگ و هویت ملی عده‌ای شد.
آیت‌الله حسینی بوشهری به رویکرد‌های جدید شورای انقلاب فرهنگی در شکل، ساختار و محتوی جدید اشاره کرد و افزود: اقدامات جدید شورا امید بخش است و اگر بر اساس نیاز‌ها و ضرورت‌ها به فرهنگ جامعه پرداخته شود شاهد تاثیرات مثبتی در جامعه خواهیم بود.
وی ادامه داد: اقداماتی که گروه جدید در شورای انقلاب فرهنگی دنبال می‌کنند آرام آرام راه باز می‌کند و شاخه‌های مختلفی دارد و هر کدام از این شاخه‌ها شاخ و برگ‌های جدید و راه جدید باز خواهد کرد.
وی گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی با اقدامات جدید رابطه دو سویه با مجموعه‌های دیگر فرهنگی هم ایجاد خواهد کرد و این ارتباط دوسویه همیشه خلائی بود که احساس می‌شد که امروز این جایگاه در حال پر شدن است.
رئیس شورای عالی حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه منویات و توصیه‌های رهبر انقلاب باید در سیاست گذاری ها پیاده‌سازی شود افزود: امیدواریم در ترکیب جدید، ساختار و نگاه جدید شورا در همه ابعاد و اضلاع شاهد توجه بیشتر به هدف و مخاطبان بر اساس منویات رهبر انقلاب صورت گیرد.
آیت‌الله حسینی بوشهری به انتظارات مردم از تیم جدید اشاره کرد و گفت: مردم همیشه در برابر اقدامات صبر می‌کنند، اما اگر اقدامات خروجی مناسبی نداشته باشد گلایه‌ها آغاز می‌شود و اگر اقدامات و مصوبات در متن جامعه تغییرات مثبت ایجاد نماید مردم را همراه، امیدوار و دلگرم می‌کند.
وی افزود: برای حفط فرهنگ ایرانی اسلامی و جلوگیری از آسیب دیدن نسل‌های جدید هنوز دیر نشده و به دلیل داشتن فرهنگ غنی و با برنامه ریزی عقلانی و به دور از هیجان می‌توان امید، حرکت جدید و نشاط را در جامعه جایگزین کرد و مسائل فرهنگی را حل کرد.