حسن رحیمپور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، شب گذشته در همایش «هویت و تمدن سازی روحانیت» در جمع اساتید حوزههای علمیه کشور در مجتمع فدک مشهد گفت: امروز برای روحانیت شیعه و حوزههای علمیه عصر حاضر یک دوره تاریخی مهم محسوب میشود؛ در هیچ عصری مطرح نبوده است که حوزههای علمیه و روحانیت در بالاترین جایگاه سیاسی و حکومتی نقش داشته باشند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: امروز طلاب بهعنوان پیروان و ناشران مکتب اهلبیت (ع) کینهتوزترین دشمنان و خالصترین دوستان را دارند و حوزه و مرجعیت پرچمدار اسلام و شیعه نهتنها در ایران، بلکه در جهان است.
وی با بیان اینکه شعار دین از سیاست جداست، شعار قرون وسطایی است، اظهارکرد: کشیشان قرونوسطی بهظاهر میگفتند در سیاست کاری ندارند و مردم را به تقوا دعوت میکردند این در حالی بود که ثروت عمده مردم را کشیشان صرف میکردند و دستور قتل و غارت اموال مردم را میدادند و اغلب کلیساها پر از گناه بود.
رحیم پور ازغدی با اشاره به اینکه قرآن کریم درباره روحانیت ادیان گذشته افشاگری کرده است، خاطرنشان کرد: طلبه شیعه با نگاه تمدنی هیچچیزی از دنیا را برای خود نمیخواه؛ الگوی طلاب در ارتباط با مردم و اقشار مختلف و در شرایط سخت انبیا هستند، حضرت محمد (ص) در هنگام تبلیغ دین به ایشان توهین میشد، سنگ میزدند و پیامبر (ص) بااینحال مردم را دعا میکردند.
وی توکل و تهذیب را از دیگر ویژگیهای طلاب بیان کرد و ادامه داد: زهد به معنای نداشتن نیست، بلکه وابسته به چیزی نباشد، برای اسلام و ارزشهای آن تلاش کند و به دنبال شهرت و قدرت نباشد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این که برای تمدن سازی و نظام سازی باید دین بر اساس مکتب اهلبیت (ع) و قرآن کریم ترویج کرد، ادامه داد: آیات و روایات و فقه همه یک دستگاه فکری هستند که برای ساختن عبد صالح ایجادشدهاند.
وی تصریح کرد: در فقه و روحانیت تمدن ساز در بُعد اول باید مانند انبیا به مردم خدمت و مردم را به دینداری دعوت کرد، لذا لازم است به سیره انبیا عمل کنیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به جایگاه روحانیت در عصر حاضر، گفت: امروز هدف حوزهها و طلاب نشر و تبلیغ ارزشهای دین است.
وی ضمن انتقاد از ساخت مدارس علمیهای که با ویژگیهای ساده زیستی طلاب و روحانیت مغایرت دارد، افزود: در حالی مدارس مدرن ساخته میشود که وضعیت معیشتی و مالی طلاب خوب نیست و بسیاری از شرایط مالی سطح پایینی برخوردارند.
رحیمپور ازغدی یکی دیگر از ویژگیهای طلاب تمدن ساز را جلب اعتماد مردم و حفظ این ارتباط بیان کرد و یادآور شد: طلبه خدمتگزار مردم است؛ طلبه موفق تمدن ساز میتواند سرنوشت یک جامعه را تغییر دهد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بابیان اینکه آنچه امروز به دست حوزههای علمیه و طلاب رسیده است، تلاش قرنها علمای اسلام بوده است، اظهار داشت: ۴۴ سال است در ۲۲ بهمن مردم بهفرمان ولایت فقیه و مرجعیت و روحانیت به خیابانهای میآیند و با حکومت اسلامی اعلام همبستگی میکنند.
|