کد خبر:21906   تاریخ انتشار: شــنـبـه ، 8 بهمن سال 1401 ساعت 11:13:0

شرکت‌های فعال دارویی حمایت می‌شوند

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور از برنامه های این معاونت را حمایت از شرکت‌های فعال دارویی ​​​​​​​اعلام کرد و گفت: با حمایت از این شرکت‌ها فعالیت آنها گسترده شده و با تشکیل مجموعه‌های بزرگ تر وارد بخش صادرات می‌شوند.


روح الله دهقانی فیروزآبادی در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا درباره ورود دانش بنیان ها به بخش دارو اظهار داشت: در سال های اخیر اتفاقی که در بخش دارو و سلامت افتاده است، قابل انکار نیست و شاهد افزایش سرعت تولید داروهای بعضا بسیار پیشرفته که در دنیا خاص هستند، هستیم.
وی یادآور شد: حوزه سلامت و غذا در این معاونت به عنوان یک حوزه جدی دنبال می شود و تلاش داریم شرکت های فعال دارویی را حمایت کنیم تا فعالیت آنها گسترده شده و با یکدیگر همکار شوند و مجموعه های بزرگ تر ایجاد شود تا بتوانیم با چند برند ویژه دارو برای کشورهای همسایه و کشورهایی که توانایی تولید دارو را ندارند، تولید کنیم.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور خاطرنشان کرد: بیشتر داروهایی که توسط دانش بنیان ها تولید می شود، ‌داروهای با فناوری بالا هستند مانند محصولات حوزه بیوتکنولوژی که فناوری آنها بسیار بالا است.
استقرار شرکت‌های دانش بنیان در تهران سخت است
دهقانی فیروزآبادی همچنین درباره مشکلات دانش بنیان‌ها برای استقرار در پارک های علم و فناوری گفت: از تمام ظرفیت های قانون جهش تولید دانش بنیان برای استقرار دانش بنیان ها و همچنین اعتبارات مالیاتی استفاده می کنیم که اولین مرحله آن هم آغاز شده است.
وی تاکید کرد: شرکت های دانش بنیان پشت در پارک‌های علم و فناوری نمانده‌اند، در تهران به دلیل شرایط و هزینه‌های بالا، استقرار شرکت‌های دانش بنیان سخت است اما در بیشتر شهرها اینگونه نیست.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور ادامه داد: پیش بینی من این است که اگر قانون جهش تولید دانش بنیان به خوبی اجرا شود در ۱۰ سال آینده شرکت دانش بنیانی نخواهیم داشت که به دلیل کمبود فضا ، فعالیت آن متوقف شود.
دهقانی فیروزآبادی همچنین درباره همکاری ایران با کشورهای دیگر در بخش دانش بنیان ها اظهار داشت: برای همه کشورهای دنیا به شکل مختلف و ممکن برنامه داریم؛ حتی برای ایرانیان که در آمریکا و اروپا زندگی می کنند و علاقه مند به ایران هستند، برنامه ریزی برای استفاده از ظرفیت ،خدمات و دانش آنها کرده ایم و با هر کشور براساس شرایط خاص آن همکاری می کنیم.
بودجه معاونت علمی ریاست جمهوری رشد خوبی داشته است
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور درباره بودجه این معاونت در سال آینده گفت: رشد بودجه این معاونت به نسبت خوب است و البته در بندهای مختلف ارقام متفاوت است اما مهم تر از رشد بودجه، چند حکم ارزشمند در بودجه معاونت علمی از جمله احکام در تبصره ۶ و ۱۸ لایحه بودجه که می تواند به دانش بنیان ها کمک کند.
دهقانی فیروزآبادی تصریح کرد:‌ در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور توجه ویژه به دانش بنیان‌ها پررنگ شده است و سال آینده شامل حمایت های بیشتر، بازارسازی ها و توسعه اقتصاد برای دانش بنیان ها را شاهد خواهیم بود.
صنعت دانش بنیان روی مغزها و فکرها استوار است
وی درباره تاثیر پروژه های دانش بنیان بر اقتصاد کشور هم اظهار داشت: ارزش دانش از هر مورد دیگری بالاتر است چرا که بعضا محصولی داریم که یک واحد قیمت تمام شده آن است و ۱۰ واحد به فروش می رسد درواقع ۹ واحد آن قیمت مالکیت فکری و ارزش های فکری آن محصول است که این نشان از ارزش دانش دارد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور خاطرنشان کرد: صنعت دانش‌بنیان به جای آنکه روی سخت افزار، ساختمان و تجهیزات استوار باشد، بیشتر روی مغزها و فکرها استوار است که ارزش های بالایی ایجاد می کنند، بنابراین اگر بتوانیم هر چه سریع‌تر به سمت اقتصاد دانش‌بنیان حرکت کنیم، قطعا مزه این اقتصاد، رفاه، آرامشی و تولید ثروتی که ایجاد می کند بر زندگی همه مردم اثر گذار خواهد بود.
ترکیب هوشمندسازی با همکاری بانک ها موجب اتفاقات جالب است
دهقانی فیروزآبادی درباره سرمایه گذاری بانک ها در حوزه دانش بنیان ها نیز گفت: اینکه بانکی به طور جدی پای کار باشد و بر روی حوزه‌ای پیشرو در دنیا متمرکز شود، بسیار مهم است؛ ترکیب هوشمند سازی با همکاری بانک ها، اتفاقات بسیار جالبی را می تواند رقم بزند.
وی افزود: ترکیب فناوری های گردشگری با فناوری های بانکداری و فناوری های هوشمندسازی ارزش افزوده های جذابی را ایجاد می کند بنابراین ورود بانک ها به صورت جدی و پیشرو و پیش قدم شدن در کارخانه های نوآوری می تواند اتفاقات خوبی را رقم بزند.
باید با کشورهایی که اشتراکات فرهنگی داریم کار مشترک انجام دهیم
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور همچنین درباره همکاری با کشورهای دیگر به ویژه منطقه تصریح کرد: اقتصاد زمانی شکل می گیرد که بتوان با دنیا ارتباط برقرار کرد و این بدیهی و لازم است. اگرچه اقتصاد درون زا برای ما مهم است اما حتما باید بتوانیم با کشورهای دنیا کار کنیم صادرات و واردات داشته باشیم.
دهقانی فیروزآبادی با بیان این که کشور دارای شرایط خاص است، یادآور شد: تحریم های ظالمانه علیه ایران در حال اجرا است، بنابراین تا جایی که می توانیم باید از کشورهای دوست و کشورهایی که ارتباط فرهنگی و اشتراکات زبان داشته و سابقه کاری خوبی هم با آنها داریم برای کار مشترک استفاده کنیم.
وی تاکید کرد: اگر بتوانیم با چند کشور دوست و همراه، همکاری کنیم قطعا قدرتی خواهیم شد که بتوان اقتصاد بزرگ تری را رقم زد، می توان از منابع آنها استفاده کنیم و آنان هم می توانند از دانش‌های تولیدی ایران استفاده کنند، قطعا این همکاری‌ها ما را بزرگ تر و قوی‌تر می کند.