ناصر باقری مقدم روز شنبه با تاکید بر توسعه فرهنگ کار و تلاش در سیاستهای بنیاد در دور جدید افزود: مسالهمندی در میان آیندهسازان و ترویج نگرش توانمندی بیشتر به معنای مسوولیت سنگین تر است.
وی با تشریح طرح شهید وزوایی یادآور شد: در تدوین طرح توسعه فعالیتهای علمی و فرهنگی دانشجویان و طلاب مستعد تحصیلی، توسعه فرهنگ کار و تلاش و مسئلهمندی مورد توجه بنیاد ملی نخبگان قرار گرفته است.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان اظهار داشت: فرآیند شناسایی دانشجویان مستعد تحصیلی در قالب طرح توسعه فعالیتهای علمی و فرهنگی دانشجویان و طلاب مستعد تحصیلی (طرح شهید وزوایی) در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱، در حالی به پایان رسید که توسعه دایره نخبگی و تمرکز بر خوب گسترده علاوه بر عالی محدود به عنوان راهبرد بنیاد در این طرح برای سال تحصیلی جاری در نظر گرفته شد.
باقریمقدم ادامه داد: متنوع دیدن معیارها و سنجه ها با مقیاسبندی متناسب با آنها و تأکید بر کیفیت بروندادهای و دستاوردهای پژوهشی، فناورانه و نوآورانه به جای کمی گرایی صرف در مصداق های شناسایی دانشجویان و طلاب برتر، از دیگر ویژگی های طرح شهید وزوایی به شمار می رود.
وی به تعداد دانشجویان برگزیده در این دوره از طرح شهید وزوایی اشاره و خاطرنشان کرد: تعداد دانشجویان برگزیده در این دوره از طرح شهید وزوایی در سال جاری در ۶ عرصۀ علمی (فنی و مهندسی، علوم پایه، علوم انسانی و تربیت بدنی، کشاورزی و منابع طبیعی، هنر و معماری و علوم پزشکی) سه هزار و ۶۶۰ نفر است که در مقایسه با سال گذشته بالغ بر۵۰ درصد افزایش داشته است.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد: در عرصۀ علوم پایه رشد ۹۰ درصدی، در عرصۀ علوم انسانی رشد ۷۵ درصدی و در عرصۀ کشاورزی رشد ۹۰ درصدی را در تعداد پذیرفتهشدگان در طرح توسعه فعالیتهای علمی و فرهنگی دانشجویان و طلاب مستعد تحصیلی (طرح شهید وزوایی)، شاهد هستیم که پس از تهران، به ترتیب استانهای اصفهان، آذربایجان شرقی، فارس، البرز و خراسانرضوی دارای بیشترین تعداد برگزیده هستند.
براساس اعلام بنیاد ملی نخبگان، باقریمقدم همچنین گفت: برای حمایت از دانشجویان مستعد مشغول به تحصیل در استان های کمتر برخوردار در رشتههایی که مزیت نسبی در استان داشته باشند، درصورتی که افراد حداقل ۹۰ درصد امتیاز حدنصاب را کسب کرده باشند در این دوره برای استفاده از تسهیلات طرح شهید وزوایی انتخاب شدهاند در نتیجه شاهد رشد چشمگیر در تعداد دانشجویان مشمول این طرح در این استانها هستیم.
وی گسترش فعالیتهای مسالهمحور را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: این افزایش در تعداد برگزیدگان از یک سو و از سویی دیگر رشدی که در تعداد هستههای هفتمین دورۀ طرح شهید احمدی روشن در استانها داریم باعث ایجاد زمینۀ مناسب برای گسترش فعالیتهای مسالهمحور میان دانشجویان میشود.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه برگزیدگان میتوانند از تسهیلات متنوعی بهرهمند شوند، یادآور شد: اعتبار همکاری دستیاری شامل دستیاری پژوهشی و فنیاری، اعتبار همکاریهای دانشجویی، کمکهزینۀ شرکت در رویدادهای رقابتی مسالهمحور، کمکهزینه فعالیت در هستههای مسالهمحور، هدیۀ ازدواج و تولد فرزند، تسهیلات ودیعه اجارۀ مسکن، کمکهزینه شرکت در همایش ها و کنفرانسهای معتبر ملی و بینالمللی و فرصتهای مطالعاتی حول مسایل راهبردی کشور، از جمله تسهیلات متنوعی است که برگزیدگان میتوانند از آن بهرهمند شوند.
|