به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، متن بیانیه به شرح است:
بسمه تعالی
با رأی نه چندان اکثریت اعضاء کمیسیون مقام زن، یکی دیگر از بدعتهایی که در سازمانهای بینالمللی با مساعی مجدانه امریکا به تحقق پیوست را جامعه جهانی در حافظه خود ثبت نمود. روندی که از منظر شکلی و ماهوی دارای اشکالات متعددی است. عضویتی که با رأی یکی از ارکان سازمان ملل متحد یعنی شورای اقتصادی و اجتماعی صورت گرفته با رأی تعدادی از کشورهای عضو کمیسیون خاتمه یافت روندی که بر خلاف رویههای معمول جهانی است، پایانی که با مفاد اسناد مؤسس کمیسیون از قطعنامه سال 1946 اکوسوک تا قطعنامههای اخیر آن در تعارض فاحش است. پروسه مذکور تنها و تنها نشانه سیاستزدگی در نهادهای تخصصی و بینالمللی است. موضوعی که حتی در بین متحدان و آمریکا نیز موجب نگرانی شده. واشنگتن در حال دیکته کردن این است که چه کشوری استحقاق عضویت در نهادها و کمیسیونهای ملل متحد را داراست و چه کشوری قربانی بعدی این اقدام مستبدانه است. آمریکایی که وضعیت حقوق بشر در آن بنا به گزارشهای متعدد نهادهای بینالمللی با انتقادات گستردهای مواجه است. خصوصاً نقض شدید و گسترده و سیستماتیک حقوق زنان و گروههای نژادی، روندی که از سال 2001 با تأسیس زندان گونتاناموا و روند «دولت نزدیک» با تشدید شروع شده و تاکنون نیز ادامه دارد و با قتل جورج فلوید به نفطه انفجار خود رسیده بود.
البته حضور در نهادهای جهانی از منظر جمهوری اسلامی ایران، فرصتی است برای تبیین گفتمان ایران اسلامی و خنثی سازی شیطنتهای دشمنان و ارائه الگوی مناسب نسبت به موضوعات بینالمللی برای بسیاری از تشنگان مفاهیم متعالی انسانی که غرب سالهاست آنها را از بشریت دریغ داشته است. عضویت کشورمان صرفا از این منظر در کمیسیون مقام زن قابل تأمل بود و گرنه نهادی که مهمترین هدف از تأسیس آن ارتقاء مفهوم برابری جنسیتی ذکر شده، برای ایران اسلامی که بحق داعیه دار «عدالت جنسیتی» در موضوع حقوق زنان میباشد. دستاوردی نداشته است.
جمهوری اسلامی ایران طی دهههای گذشته در عرصه تحقق ایده متعالی نقش و الگوی زن متناسب با ارزشهای انسانی و اسلامی در قلمرو داخلی خود، دستاوردهای چشمگیری بنا بر اعتراف دوست و دشمن به انجام رسانده است از جمله رشد علمی زنان در همه رشتهها مانند رشتههای پزشکی، علوم تجربی، هستهای و... افزایش آمار متخصصین زن در همه رشتهها، حضور زنان در عرصههای علمی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و...
بدون تردید با توسعه وسایل ارتباط جمعی و فضای مجازی همواره میتوان این الگو را به جهانیان نشان داد.
هر چند امکان شنیدن این گفتمان نو و انسانی در کمیسیون مقام زن از کشورمان گرفته شد، و حضور بانوان فرهیخته ایران در این عرصههای ارتباطی علاوه بر رساندن پیام مبتنی بر فطرت پاک انسانی و افشای چهره دولت تروریسم امریکا و صهیونیسم بینالمللی به جهانیان میتوانست حقایق اغتشاشات اخیر و کشته سازیهای بیاساس را به مردم حق جوی جهان ارائه دهد.
شورای فرهنگی – اجتماعی زنان و خانواده
|