سید احمد فاضلزاده افزود: این بزرگ ترین رتبهبندی است که تاکنون برای کشورهای آسیایی انجام شده است.
وی ادامه داد: تفاوت رتبهبندی امسال با سال های پیش، منطقه بندی کشورهای آسیایی بر اساس چهار منطقه آسیای مرکزی، آسیای شرقی، آسیای جنوب شرقی و آسیای جنوبی می باشد. در این رتبه بندی، رتبه دانشگاه بر اساس مناطق و نیز به صورت کلی قابل مشاهده است.
کشورها و تعداد دانشگاه های مناطق آسیایی
ربیس موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری خاطرنشان کرد: در رتبه بندی کیو اس آسیایی سال ۲۰۲۲، دانشگاه های ۱۷ کشور حضور داشتند که در رتبه بندی ۲۰۲۳، ۶ کشور به این تعداد اضافه شده و کشورهای حاضر به ۲۳ کشور افزایش یافته است. کشورهای ایران، قزاقستان، قرقیزستان، ماکائو، تاجیکستان و ازبکستان کشورهای جدید این رتبه بندی هستند.
بر این اساس دانشگاههای ایران نیز با ۱۲ دانشگاه برای اولین بار در این رتبهبندی حضور دارند.
جدول زیر تعداد دانشگاه های حاضر در این رتبهبندی را بر اساس مناطق آسیایی نشان میدهد.
فاضل زاده همچنین اظهار داشت: رتبه بندی آسیایی کیو اس از سال ۲۰۰۹ هر ساله منتشر شده است و دانشگاه های آسیا را رتبه بندی می کند. دانشگاه پکن امسال رتبه اول را به خود اختصاص داده و دانشگاه ملی سنگاپور که دانشگاه رتبه یک سال گذشته بوده، رتبه دوم را به خود اختصاص داده است، بهترین دانشگاه ایران در این رتبهبندی دانشگاه صنعتی شریف با رتبه ۸۴ می باشد.
روششناسی رتبه بندی آسیایی کیو اس ۲۰۲۳
وی افزود: روش مورد استفاده برای این رتبهبندی مشابه روشی است که برای رتبهبندی جهانی کیو اس QS استفاده می شود، اما شاخصهایی به آن اضافه و وزنها تعدیل شده است. در روش شناسی رتبهبندی آسیایی QS در سال ۲۰۲۳، از ۱۱ شاخص استفاده گردیده که در جدول زیر نشان داده شدهاند.
رتبه دانشگاههای ایران در رتبهبندی آسیایی کیو اس ۲۰۲۳
رییس موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری همچنین گفت: در رتبه بندی آسیایی کیو اس در سال۲۰۲۳، ۱۲ دانشگاه از ایران حضور دارند که دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه تهران و دانشگاه صنعتی امیرکبیر با کسب رتبه های ۸۴، ۹۲و ۱۱۳ به ترتیب دانشگاه های اول تا سوم ایران بوده اند. رتبه سایر دانشگاه های ایران در جدول زیر نشان داده شده است.
۱۰ دانشگاه اول آسیایی کیو اس ۲۰۲۳
فاضل زاده ادامه داد: ۱۰ دانشگاه برتر آسیا در این رتبه بندی، شامل ۵ دانشگاه از کشور چین، دو دانشگاه از کشور سنگاپور و از کشورهای هنگ کنگ، کره جنوبی و مالزی هر کدام یک دانشگاه بوده است.