کد خبر:21179   تاریخ انتشار: دوشـنـبه ، 4 مهر سال 1401 ساعت 11:53:0

مراسم گرامیداشت هفته دفاع مقدس در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد

مراسم گرامیداشت هفته دفاع مقدس با حضور دکتر سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، امیر سرتیپ غلامحسین دربندی، جمعی از مدیران و کارکنان دبیرخانه و نیز با حضور برخی از ایثارگران، جانبازان و آزادگان دفاع مقدس در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد.




به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در این مراسم  امیر سرتیپ غلامحسین دربندی از رزمندگان ارتش جمهوری اسلامی ایران در دوران دفاع مقدس و از همرزمان شهید صیاد شیرازی گفت: جمهوری اسلامی ایران، با تأسی از سنت و سیره پیامبر گرامی اسلام و اهل بیت معظم ایشان(ع) همواره دنبال صلح بوده و لذا پس از استقرار نظام اسلامی، وزارت جنگ به وزارت دفاع تبدیل شد. این پیامی به همه کشورها بود که جمهوری اسلامی سر جنگ با کسی ندارد ولی از خودش به خوبی دفاع خواهد کرد.
این یادگار دفاع مقدس ادامه داد: جنگ مقدمه خرابی و ویران است اما دفاع مقدمه عمران و آبادانی است؛ جنگ تاریکی و ظلمت است ولی دفاع نور و روشنایی است؛ جنگ مورد تنفر همه مردم و همه ملل است اما دفاع محبوب همه مردم در همیشه تاریخ است. کاری که در هشت سال جنگ تحمیلی صورت دادیم، دفاع از میهن و دفاع از آرمان های اسلامی و انقلابی مان بود و به این دفاع مفتخریم.
دربندی با اشاره به خاطره‌ای از شهید سرلشکر خلبان «غلامرضا چاغروند» گفت: اوایل جنگ قسمت‌های زیادی از خاک ایران به دست دشمن افتاده بود و نیروهای بعثی با شتاب در حال پیشروی بودند. یک روز از فرماندهی درخواست یک پرواز داوطلبانه می‌شود، چاغروند و کمک خلبانش دست بالا کردند. ماموریت آنها رساندن یک تیم ۷ نفره از تعمیر کاران تانک، با یکسری قطعات تانک به لشکر ۸۴ مستقر در موسیان دهلران بود. آنها از کرمانشاه به ایلام رفتند. در ایلام سوخت گیری کرده و نقشه را بررسی کردند. غلامرضا چاغروند استاد خلبان بود و نقشه راه را داد. آنها نزدیک به زمین پرواز می‌کردند تا از تیررس دشمن در امان باشند. غلامرضا ارتفاع را پایین‌تر آورد که یکباره به آنها رگبار بستند و گرفتار دست دشمن شدند. سربازان بعثی همه را از هلی‌کوپتر پایین کشیدند و با ضرب و شتم به صف کردند.
وی با اشاره به دلدادگی رزمندگان به امام خمینی(ره) ادامه داد: بعد‌ها که دهلران آزاد شد، مردم موسیان «جلیز» که به دست دشمن اسیر شده بودند و در‌‌ همان جا زندگی می‌کردند و شاهد عینی این ماجرا بودند گفتند: از خلبان هلی‌کوپتر خواستند به امام توهین کند. او مقاومت کرد و به صدام فحش داد. سربازان بعثی با کارد تیزی اول به پای او زدند، خلبان مقاومت کرد، بعد به کتفش زدند. باز هم صدام را فحش داد. دفعه آخر یک درجه‌‌دار بعثی با کارد سر خلبان را از تنش جدا کرد. جنازه خلبان دو روز آنجا ماند تا غریبانه توسط مردم منطقه دفن شد.
این راوی دفاع مقدس با اشاره به لزوم تبیین و نشر خاطرات و ارزشهای دفاع مقدس برای نسل های پس از جنگ و لزوم الگوگیری از شهیدان و ایثارگران در تمامی عرصه ها افزود: شهیدان بزرگوار ما همواره غیورانه جنگیدند و دفاع آنها از مرز و بوم و ارزش‌ها مثال زدنی و شگفت انگیز است. 



دربندی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وصیت نامه شهید سرلشگر خلبان حسین خلعتبری گفت: ایشان در وصیت نامه خود جملات ناب و عالی بسیاری دارد که جا دارد در کتاب‌های درسی گنجانده شود و مورد استناد دانش آموزان قرار گیرد، او می‌گوید اگر ذره ای از خاک میهنم بر کف پوتین سرباز دشمن چسبیده باشد آن را با خون خود می‌شویم. یا در بخش دیگری وصیت می‌کند، اگر توانستید جنازه مرا بعد از شهادت پیدا کنید، آن را به روستای زادگاهم در رامسر ببرید و در مرتفع ترین نقطه خاک کنید تا پس از مرگ نیز روحم حافظ ایران باشد.