به گزارش پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، دانشگاه تهران موسسه برتر ایرانی است که در این فهرست در رتبه ۲۹۵ جهان و نخست ملی جای گرفته است.
پس از این، دانشگاههای «علوم پزشکی تهران»، «علوم پزشکی شهید بهشتی»، «صنعتی شریف»، «صنعتی امیرکبیر»، «تربیت مدرس»، «علوم پزشکی تبریز»، «علم و صنعت ایران»، «علوم پزشکی اصفهان»، و «فردوسی مشهد» در رتبههای دوم تا دهم ملی هستند.
هدف کلیدی از انتشار «وبومتریکس»، نه تنها رتبهبندی وبگاهها، بلکه بهبود انتشارات وبی است.
آزمایشگاه «سایبرمتریکس» سالانه دو ویرایش از نظام «وبومتریکس» در ماههای ژانویه و جولای منتشر میکند.
پشتیبانی از دسترسی آزاد، دسترسی الکترونیکی به انتشارات علمی، و دسترسی به دیگر منابع دانشگاهی از نخستین هدفهای این نظام رتبهبندی است. تأثیر (یا مشاهدهپذیری)، دسترسی (یا شفافیت/ باز بودن)، و سرآمدی (پژوهش) سنجههایی هستند که «وبومتریکس» برای ارزیابی وبگاه مؤسسهها به کار میبرد.
در جدول زیر رتبه ملی و جهانی ۱۰ مؤسسه برتر ایرانی و رتبه جهانی آنها در سنجههای گوناگون این نظام رتبهبندی گزاش شده است.
جدول رتبه ملی و جهانی ۱۰ مؤسسه برتر ایرانی در نظام رتبهبندی رتبهبندی «وبومتریکس» ویرایش ژوئیه ۲۰۲۲ میلادی
هدف کلیدی از انتشار وبومتریکس، نهتنها رتبهبندی وبگاهها، بلکه بهبود انتشارات وبی است. پشتیبانی از دسترسی آزاد، دسترسی الکترونیکی به انتشارات علمی، و دسترسی به دیگر منابع دانشگاهی از نخستین هدفهای این نظام رتبهبندی است. تأثیر (یا مشاهدهپذیری)، دسترسی (یا شفافیت/ باز بودن)، و سرآمدی (پژوهش) سنجههایی هستند که «وبومتریکس» برای ارزیابی وبگاه مؤسسهها به کار میبرد.
در جدول یک، رتبه ملی و جهانی ۱۰ مؤسسه برتر ایرانی و رتبه جهانی آنها در سنجههای گوناگون این نظام رتبهبندی گزاش شده است. سیاهه همه مؤسسههای ایرانی با جایگاهی که به دست آوردهاند نیز در جدول دو در دسترس و از اینجا قابل مشاهده است.
|