به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، آیت الله علیرضا اعرافی در جریان دیدار با هیأت رئیسه دانشگاه یزد، با اشاره به اهمیت نقش نخبگان و استعدادهای برتر در توسعه و سازندگی کشور، مهاجرت بیبازگشت نخبگان را معضلی اساسی توصیف و اظهار کرد: متولیان آموزش عالی کشور و دانشگاهیان باید در این خصوص چارهجویی کنند.
وی رفع معضل مهاجرت بیبازگشت نخبگام را فوری و ضروری دانست و افزود: نتایج تحقیقات انجام گرفته در این زمینه نشان میدهد کمبود ابزار و امکانات مطالعاتی و تحقیقاتی و همچنین مشکلات معیشتی به ترتیب از جمله مهمترین علل بروز این پدیده نامبارک است که باید برای آنها چاره اندیشی شود.
رئیس حوزههای علمیه کشور در ادامه با بیان اینکه امروز در دانشگاههای کشور نیازمند یک نگاه ویژه به استعدادهای برتر با رویکرد نخبه پروری به منظور حفظ و صیانت از نیروهای زبده و کارآمد هستیم، گفت: ایجاد منابع پایدار و ویژه برای سرآمدی دانشگاه یزد از دیگر الزامات اجرایی است.
شبکه پذیرش دانشجوی بینالمللی در دانشگاه یزد ایجاد شود
آیت الله اعرافی تصریح کرد: شرکتهای بزرگ صنعتی و معدنی استان باید با ایجاد منابع پایدار برای دانشگاه یزد و دیگر دانشگاههای استان، به وظایف قانونی خود عمل کنند تا دانشگاه مادر استان بتواند در مسیر مأموریتهای اصلی و اساسی خود برای رفع معضلات جامعه و صنعت بکوشد.
امام جمعه میبد در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت فعالیتهای بین المللی در دانشگاه یزد اشاره کرد و افزود: باید با استفاده از تجربیات موفق جامعه المصطفی، یک برنامه جامع و راهبردی برای ایجاد شبکه پذیرش دانشجوی بینالمللی در دانشگاه یزد ایجاد شود.
وی با استقبال از تلاش های صورت گرفته در دانشگاه یزد برای تبدیل شدن به دانشگاه نسل چهارم، خاطرنشان کرد: دانشگاه یزد باید با انجام کارهای علمی و تحقیقاتی توأم با آسیب شناسی دقیق و عالمانه برای برون رفت از چالشها و معضلات یزد جدید برنامه و راهکار ارایه دهد و این وظیفه همه دانشگاههاست که باید به آن عمل کنند.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور همچنین بر ضرورت استفاده از توانمندیها و مشارکت دانشجویان در عمق بخشیدن و توسعه فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه ها تأکید کرد و افزود: توجه به مقوله هنر و ادبیات باید در فعالیتهای فرهنگی به طور جدی مورد توجه قرار گیرد.
دانشگاهها به تقویت فناوری نوین بیشتر توجه کنند
آیت الله اعرافی برقراری پیوند میان علم و دین در دانشگاهها را بر پایه محورهای چهارگانه تاریخ تمدن اسلام و ایران، فلسفه علوم از منظر اسلام، ترویج اخلاق و ارزش های اسلامی مرتبط با رشته های آموزشی و توجه به مبانی فقه و حقوق اسلامی امکانپذیر دانست.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه بر ضرورت توجه به فناوریهای نوین در دانشگاه تأکید کرد و افزود: فناوری های نوین نظیر هوش مصنوعی، نانو و ژنتیک آینده علم را در دست دارد و لازم است دانشگاههای کشور از هم اکنون برای توسعه این فناوریها و علوم مرتبط با آن تلاش کنند.
آیت الله اعرافی در پایان بر ضرورت توجه ویژه به جهاد تبیین در دانشگاهها تأکید و خاطرنشان کرد: جهاد تبیین باید به مثابه یک گفتمان جدید با ارکان و مؤلفههای منطقی آن در دانشگاههای کشور تحقق یابد.
|