رجبعلی برزویی، معاون ستاد راهبری نقشه جامع علمی درخصوص طرح ساماندهی سهمیههای کنکور گفت: از سال ۶۳ تاکنون قریب به ۲۶ سهمیه برای کنکور سراسری و قریب به ۹ سهمیه برای کنکور ارشد و حدود ۸ سهمیه هم برای کنکور دکتری گذاشته شده است که باید ساماندهی شود. بیشترین آنها مربوط به شورای عالی انقلاب فرهنگی است. بخشی از آن مربوط به مجلس شورای اسلامی است. بخش دیگری از آن هم مربوط به کمیته هماهنگی یا کمیته استعدادهای درخشان است.
وی افزود: این نهادها برای این سهمیهها مصوبات متعددی داشتند که گاهی بعضی از این مصوبات با هم در تناقض هستند. بعضی از این مصوبات باید زمان دار میبودند و الان چندان موضوعیتی ندارند. بعضی از مصوبات در آن زمان ظرفیت متقاضیانش با ظرفیتی که برایش گرفته بودیم متناسب بود. اما امروز با توجه به توسعه آموزش عالی این سهمیهها تناسب ندارند؛ بنابراین در راستای عدالت آموزشی و عدالت در سهمیهها بازنگری ضرورت دارد و باید به این موضوع ورود کنیم. الان بحث بومی گزینی، سهمیههای مناطق، سهمیههای ایثارگران یا مثلا سهمیههای مناطق زلزله زده نیاز به یک بازنگری اساسی دارد. اما بازنگری باید طوری باشد که اقشار مختلفی که از این سهمیهها استفاده میکنند آسیب نبینند، ولی در عین حال به عدالت آموزشی نزدیک باشد.
برزویی با بیان اینکه کار ما در این مسیر است خاطرنشان کرد: ماه هاست که شورای عالی انقلاب فرهنگی به این موضوع ورود کرده و در تلاش هستیم تا بتوانیم سناریوهای مختلفی را اجرا بکنیم. کار بسیار سخت است. تلاش ما این است تا با توجه به وضعیت دانشجویان و ظرفیتهایی که در سالهای قبل بوده این برنامه را اجرا بکنیم. پیشنهادهایی که در این زمینه هست را ما باید ببینیم در اجرا به چه صورتی درخواهد آمد که به عدالت آموزشی و عدالت در سهمیهها کمترین آسیب وارد شود. ولی ضرورت بسیار جدی وجود دارد که امروز بعد از چندین سال از اولین سهمیه بتوانیم این موارد را مورد بازنگری قرار بدهیم.
وی در پاسخ به اینکه فکر میکنید این طرح از چه زمانی اجرایی خواهد شد گفت: قطعا هر اتفاقی که بیفتد در سال تحصیلی ۱۴۰۱ نخواهد بود. هر اتفاقی که بیفتد از سال ۱۴۰۲ به بعد خواهد بود. یعنی در هیچکدام از کنکورها چه کنکور سراسری یا ارشد و دکتری قطعا برای سال ۱۴۰۱ نخواهد بود.
|