کد خبر:19379   تاریخ انتشار: یـک شنبه ، 19 دی سال 1400 ساعت 8:45:0

راه حل برون رفت از مشکلات اعتقاد به تحول و عناصر تحول آفرین است

رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، با تاکید بر اینکه رهبری به رویکرد تحول محوری تاکید بسیاری دارند، راه حل برون رفت از مشکلات فعلی را اعتقاد به تحول و عناصر تحول آفرین دانست.


حجت الاسلام و المسلمین مصطفی رستمی در نشست هیات رییسه نهاد با مسوولان دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های سراسر کشور با اشاره به ایام فاطمیه گفت: ایام فاطمیه فرصت توسل، توجه و بازسازی و جبران نواقص است و لطف مادری حضرت زهرا (س) باعث می شود که کاستی ها جبران شود.
وی اظهار داشت: اهل بیت (ع) مانند پدری مهربان و دلسوز هستند اما حضرت صدیقه زهرا (س) در بین همه عنوان مادر را دارند و امید و توجه همگی ما نسبت به ساحت ملکوتی این بانوی گرانقدر باید متفاوت باشد و تلاش کنیم که ما و همکاران فضای تحت مدیریت خودمان را به این موضوع آراسته کنیم.
حجت الاسلام رستمی در ادامه با اشاره به ایام شهادت حاج قاسم سلیمانی و رحلت علامه محمد تقی مصباح یزدی خاطر نشان کرد: هر کدام از این دو عزیز خدمات و زحمات ویژه ای برای اسلام داشتند؛ به طوری که آیت الله مصباح در بین یاران رهبری انسانی ویژه و کم نظیر بودند و ضمن فضل گسترده و شاگردی علامه طباطبائی و آیت الله بهجت،  به مثابه یک استاد اخلاق در رفتار اجتماعی و سیاسی بروز و شهود داشتند.
وی افزود: علامه مصباح یزدی انسانی است که در شاگردپروری،  تشکیلات سازی،  زمان شناسی و حساسیت به انحراف و کج روی ها در خط مقدم حضور داشتند و به تعبیر درست عمار رهبر انقلاب بودند و تمام این ویژگی ها ایشان را در میدان عمل با دیگران متمایز می‌ساخت و بیش از بقیه شاگردان امام و رهبری مورد هجمه و حمله و انتقام بودند.
حجت الاسلام رستمی با اشاره به فرارسیدن سالگرد عروج شهید سلیمانی نیز گفت: کاملا احساس می کنم داغی که رهبری در فقدان ایشان متحمل شده اند و در دل دارند در فقدان هیچ کدام از یارانشان دیده نشده است و از خداوند برای این شهید عزیز، غفران و مرحمت را خواستاریم و درخواست می‌کنیم این مصیبتی که بر اسلام و انقلاب وارد شده است،  به لطف خودش جبران کند.
وی در عین حال تاکید کرد: تعبیر رهبری از انتقام سخت تعبیر عجیبی است و موضوع انتقام یک سیاست قطعی در جمهوری اسلامی ایران است و باید این انتقام در حق بانیان ترور شهید حاج قاسم سلیمانی انجام شود.
رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها گفت: در این دو سال اخیر ما شاهد اتفاقات زیادی بودیم و هر زمانی که به وضعیت و شرایط کشور نگاه می‌کنیم جامعه با یک موقعیت متفاوتی مواجه است که ویژگی های فراوانی را در پی دارد.
وی با بیان اینکه، انقلاب اسلامی ماهیت غرب را به چالش کشیده است، افزود: انقلاب اسلامی یک گفتمان تمدنی را ایجاد کرده است و مقابله غربی ها با انقلاب اسلامی یک مقابله حیثیتی است و این نزاع نیز یک نزاع تمدنی است و سطح برخوردها و آرایش آنها کاملا متفاوت است و از تمام فرصت ها برای ضربه زدن استفاده می‌کنند.
حجت الاسلام رستمی با اشاره به ویژگی انقلاب اسلامی ایران خاطرنشان کرد: اگر بنا باشد انقلاب در مرزهای داخلی متوقف بماند، عملا دچار رکود می شود و غربی ها نیز به دنبال همین اتفاق بوده اند و محل چالش ما با غرب همین است؛  زیرا ما به دنبال اقتدار و توسعه هستیم و در مقابل نظام سلطه و غرب در این بخش ها آسیب وارد می‌کند تا موتور پیشران انقلاب اسلامی را متوقف سازد.
وی در ادامه گفت: افقی که جمهوری اسلامی ترسیم می‌کند با حیثیت نظام لیبرال دموکراسی در تعارض است و نظام لیبرال دموکراسی شکلی از زندگی را ارائه داده است که مسیر مادی گرایانه و انکار و بی تفاوتی نسبت به دین، خدا و وحی را در پی دارد و حتی تلاش دارند مسائل غیرتجربی را در قالب تجربه ارائه دهند و تمدن غرب و سبک زندگی آنها بر این پایه بنا شده است و تمام بخش ها را دربرگرفته است و ابزارها و تکنولوژی هم بر این بنا هم افزا هستند زیرا مبتنی بر مادی گرایی است.
حال در مقابل همه اینها یک نظامی آمده است که مبتنی بر مبانی دینی است و یک چالش حیثیتی برای غرب ایجاد کرده است و با وجود انقلاب اسلامی بازگشت به دین و اسلام احیا شده و نظام لیبرال دموکراسی به چالش کشیده شده است.
رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها در ادامه خاطرنشان کرد: گفتمان انقلاب اسلامی که بر پایه بیانات امامین انقلاب است، الگوی جدیدی از زندگی و زیست در دنیا بر مبنای دین ارائه داد و نظام سلطه و غرب تمام تلاش خود را برای مقابله با این موضوع انجام می‌دهد.
وی افزود: همانطور که مشاهده می‌کنید تحریم های ظالمانه در حق جمهوری اسلامی ایران وضع شده است و دشمن با ایجاد چالش و مشکلات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ایران به دنبال بروز آشوب های داخلی در ایران و ضعیف کردن نظام جمهوری اسلامی است به طوری که امکان سیاست ورزی مقتدرانه را نداشته باشیم.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها گفت: چند اتفاق در دوران جدید در بحث منطقه به وجود آمده است که موجب ناکامی غربی ها شده است که یکی از آنها کنار رفتن نتانیاهو است که موجب ایجاد شکاف های داخلی در رژیم صهیونیستی شده است و اسرائیل با چالش های بزرگی در منطقه مواجه شده است.
وی با اشاره به روی کار آمدن دولت سیزدهم گفت: در داخل ایران با توجه به رویکرد دولت توفیقاتی داشته ایم که در مرحله اول بحث واکسیناسیون عمومی است و در بحث صادرات و واردات در همین مدت کوتاه وضعیت بهتر و انتقال پول به داخل تسهیل شده است و نشانه ها و نمادهای اقتصادی در حال بهبود است.
حجت الاسلام و المسلمین رستمی در ادامه افزود: نکته ای که باید در این زمان به آن توجه کنیم این است که راه حل مشکلات تحول است و رهبری به رویکرد تحول محوری تاکید بسیاری دارند.
رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها در عین حال افزود: البته این را هم بگوییم که دولتی که بر سر کار آمده معتقد به تحول و عناصر تحول آفرین است و یکی از حوزه هایی که باید در آن تحول صورت بگیرد، آموزش عالی است.
وی افزود: ما و همه همکاران در این بخش مسوول هستیم که عناصر تحول آفرین را در دانشگاه ها به خدمت گرفته و برای تحقق این امر در تمام بخش های دانشگاهی و اداری تلاش کنیم و بدانیم که چرخش های تحولی باید در کجا صورت بگیرد و یکی از همین موضوعات در نهاد نیز بحث تحول در اساسنامه نهاد است.
حجت الاسلام و المسلمین رستمی تاکید کرد: نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها باید با بازنگری در ماموریت های کلان به سمت تحول در آموزش عالی پیش برود و ما باید از این فرصت استفاده کرده و به سمت هدف مطلوب حرکت کنیم.
وی با اشاره به موضوع نخبه پروری افزود: موضوع آینده روشن یکی از برنامه های مهم نهاد در حوزه نخبگان و رتبه های برتر بود که ما رتبه های یک تا هزار کنکور سال ۱۳۹۹ به تفکیک رشته در یک گردهمایی بزرگ جمع کرده و با طرح موضوعات و مسائل، گفتمان جدیدی را با این مخاطبان آغاز کردیم و به زودی در این بخش کانون های آینده روشن برای تشویق و ترغیب نخبگان در محیط دانشگاه ها تاسیس خواهد شد.
رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها در ادامه از همکاران خود درخواست کرد با بکارگیری تمام ظرفیت ها تلاش کنند که این کانون ها به خوبی فعال شوند و برای این مخاطبین با ادبیات و گفتمان جدید برنامه داشته باشند و همچنین برای انجمن های علمی برنامه ریزی کرده و با آنها ارتباط گیرند.
وی، یکی از نگرانی ها در بحث نخبه پروری را موضوع مهاجرت نخبگان از کشور دانست و ادامه داد:طبق تاکیدات رهبری هر کس نخبگان را به مهاجرت تشویق کند، به کشور خیانت کرده است و جریان تشویق به مهاجرت نیز تنها مربوط به استاد نیست و مواجهه دانشجویان با فشارها، عدم تشویق ها و نداشتن برنامه دقیق همگی می‌تواند عاملی برای مهاجرت نخبگان باشد.
وی، بحث اندیشه تمدن ساز را مسئله مهم دیگر دانست و تاکید کرد: باید از این ظرفیت استفاده شود، ضمن اینکه موضوع معرفت افزایی در دانشگاه ها باید پیگیری شود و همین موضوع حلقه های اندیشه تمدن ساز که بر مبنای اندیشه های رهبر انقلاب است، با جدیت پیش برود و مسئولان نهاد از ظرفیت اساتید معارف استفاده کرده و تمامی همکاران و استادان را مخاطب خود قرار دهند.