کد خبر:19260   تاریخ انتشار: یـک شنبه ، 5 دی سال 1400 ساعت 11:5:0

برنامه‌های فرهنگی دانشگاه باید متناسب با مخاطب خود طراحی شود

سرپرست دانشگاه علامه با اشاره به اهمیت برنامه‌های جدی فرهنگی در حوزه دانشگاه گفت: هر برنامه فرهنگی باید مبتنی بر شناخت مخاطب باشد و متناسب با مخاطب خود طراحی شود.


عبدالله معتمدی در سخنانی با اشاره به اهمیت کار در حوزه فرهنگی گفت: علیرغم اینکه چند ده سال از عمر دانشگاه‌های ما بعد از انقلاب گذشته است، نگاه فرهنگی همواره مورد تاکید و توجه بوده است و اقدامات بسیار زیادی هم در دانشگاه انجام شده است.
وی با بیان ضرورت برنامه و اقدامات منسجم در این حوزه تاکید کرد: همچنان در این حوزه برنامه‌های منسجم و منظم نیاز است و علیرغم اقدامات انجام شده، کاستی‌های وجود دارد که به نظر می‌رسد این ماموریت بزرگ را همکاران فرهنگی بتوانند به نتیجه برسانند.
سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی با اشاره به اهمیت برنامه‌های جدی فرهنگی در حوزه دانشگاه تصریح کرد: دو نکته مهم که باید به آن‌ها توجه شود این است که هر برنامه فرهنگی باید مبتنی بر شناخت مخاطب باشد و متناسب با مخاطب خود طراحی شود.

وی یکی از راه‌های شناحت مخاطب را داشتن برنامه فرهنگی متناسب با مخاطب برشمرد و افزود: شاید یکی از راه‌ها فراهم کردن زمینه مشارکت مخاطب است و برای این کار اگر زمینه را برای مشارکت در برنامه‌ریزی و در اجرای یک برنامه برای این کار فراهم کنیم می‌تواند بسیار مفید و اثربخش باشد.

معتمدی با بیان اینکه مشارکت دادن مخاطبان در برنامه‌های فرهنگی، یک تجربه جهانی است، گفت: در کشور ما با یک نگاه ارزشی و معنوی به مسائل فرهنگی توجه می‌شود، اما در نقاط مختلف جهان ارزش‌های متناسب با فرهنگ خود را دارند. شایستگی‌هایی که برای مخاطب مطرح می‌شود این‌ها می‌تواند زمینه کارهای فرهنگی را فراهم کند.

عضو هیات علمی دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبائی در ادامه با بیان اینکه انجام فعالیت فرهنگی در حوزه دانشجویی کار بسیار دشواری است، اضافه کرد: دانشجویان امروز ما به لحاظ سلیقه، اطلاعات و نوع نگرش بسیار با گذشته متفاوت هستند. دوره هویت بین جوانان و نوجوانان به تاخیر افتاده است و این کار را دشوار می‌کند. ما امروز با نسلی مواجه هستیم که این نسل دچار سردرگمی شده اند. یکی از دلایل آن شاید گسترش ارتباطات و مواجهه با الگوهای متعدد رفتاری باشد دنیایی که فضای مجازی و تاثیری که بر روحیه و شخصیت او می‌گذارد.
وی با اشاره بر اهمیت شناسایی مخاطب خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد یکی از نکات مهم توجه به شناسایی مخاطب و درک از شرایط آن است و اینکه چه شرایطی دارد و کجا ایستاده است. ما از همین جایی شروع کنیم که ایستاده است.