به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسه مزبور در راستای اجرایی سازی تبصره 1 ماده واحده تجمیع و یکپارچه سازی اجرای پیوستهای حوزه فرهنگ در طرحها و برنامههای مهم و کلان مصوب جلسه 9 مورخ 1400/04/12 ستاد هماهنگی نقشه مهندسی فرهنگی کشور برگزارشد. در تبصره مزبور تدوین آیین نامه اجرایی پیوست فرهنگی و اجتماعی و شرح خدمات نمونه آن در حوزههای تخصصی (صنایع، انرژی، راه و شهرسازی، دفاعی و انتظامی، پولی و مالی، ارتباطات و زیر ساخت و … ) ظرف مدت 6 ماه پیش بینی شده است.
دراین جلسه دکتر ابراهیم معظمی گودرزی مدیرکل دفترهماهنگی و راهبری اجرای سیاستهای فرهنگی دبیرخانه اظهار داشت: کارگروه حاضر باهدف تدوین آیین نامه اجرایی پیوست فرهنگی اجتماعی طرح های مهم و ملی تشکیل شده است.ایشان همچنین به رویکرد و دغدغه مقام معظم رهبری از سال 1386 در خصوص لزوم تهیه پیوست فرهنگی برای طرح های ملی به پشتوانه های حقوقی و قانونی آن دراسناد بالادستی ازجمله سیاست های کلی ابلاغی برنامه های پنجم وششم توسعه، نقشه مهندسی فرهنگی کشور، مصوبات مجلس شورای اسلامی، شورای عالی انقلاب فرهنگی و ستاد هماهنگی نقشه مهندسی فرهنگی کشور پرداختند.
گودرزی اظهار داشت: به منظور کاهش هزینه ها و رفع همپوشانی تکالیف موازی قانونی و شفاف سازی وظایف دستگاه ها در اجرای پیوست های حوزه فرهنگ در طرح ها و برنامه های مهم و کلان تعداد چهار پیوست در حوزه های فرهنگی،اجتماعی،خانواده و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در جلسه 9 مورخ 1400/04/12 ستاد هماهنگی نقشه مهندسی فرهنگی کشور تجمیع ویکپارچه شده و تحت عنوان پیوست فرهنگی و اجتماعی مصوب شده است.
دکتر منتظری نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ضرورت تمرکز بر تدوین و اجرایی سازی پیوست های تخصصی را مورد اوجه قرارداده و خواستار فعال سازی نظام پیوست نگاری تخصصی در دستگاه ها از طریق تربیت و آموزش بدنه کارشناسی و نیز گفتمان سازی پیوست نگاری در بین مدیران کشور شد.
دکتر وکیلیان تماینده مرکزملی فضای مجازی نیز خواستار تدبیر بیشتر در شناسایی وتدوین شاخص های فرهنگی پیوست شد و در کنار تربیت نیروی انسانی متخصص پیوست نگاری ، برنامه ریزی تعاملی را الگوی مناسب در تدوین پیوست دانست.
نماینده سازمان برنامه وبودجه کشور نیز شناسایی و استفاده از ظرفیت ذینفعان پیوست را مورد تاکید قرار داد. دکترسعیدی همچنین پیشنهاد پیش بینی تدوین احکام برای پیوست فرهنگی را در برنامه هفتم توسعه از پشتوانههای حقوقی مناسب دانستند.
دکتر کریمی کیا نماینده سازمان امور اجتماعی کشور نیز لزوم توجه به مشارکت بخش خصوصی را در کنار دستگاههای اجرای مهم دانستند. نماینده ستاد ملی زن وخانواده آمادگی این نهاد را در زمینه فراهم نمودن پیش نویس شاخصهای حوزه خانواده را یادآورشدند.
نمایندگان وزارت نفت و وزارت راه وشهرسازی آمادگی خود را برای همکاری دراین زمینه اعلام کردند.
شایان ذکر است اخیرا دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در مکاتبهای با وزیر راه و شهرسازی آمادگی دبیرخانه را برای همکاری در تهیه پیوست فرهنگی جهش ملی تولید مسکن اعلام کرده است.
|