به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی دستور اول این جلسه به ارائه گزارشی در مورد کاربرگهای بخش سوء تغذیه، سواد غذا و تغذیه و الگوی مصرف اختصاص داشت که توسط دکتر زهرا عبداللهی مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ارائه شد.
پس از ارائه این گزارش دکتر مخبر دزفولی ضمن تقدیر از گزارش ارائه شده در سخنانی اظهار داشت: لازم است گزارشهای متعدد تهیه شده باهم تجمیع شود که حاصل اینها بعنوان یک سند برای کشور سرمایه بزرگی خواهد بود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: مهمترین مسئله در سند امنیت غذایی اجرایی شدن آن است که باید مورد توجه قرار گیرد، البته در ساختار کل این سند طراحی مهمی داریم که تمام موارد مربوط به سند اعم از بازنگری، اجرای سیاستها و غیره را پوشش خواهد داد.
وی با اشاره به اینکه سرانه مصرف شیر در کشور ما نسبت به میانگین جهانی پایین است، گفت: شیر برای هوش، سلامت و مسائل مربوط به بلوغ از ضریب اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، بنابراین باید در سند امنیت غذایی شیر در اولویت قرار داده شود.
دکتر مخبر دزفولی افزود: گزارش ارائه شده پیرامون سبد مطلوب غذایی، از بُعد سلامت نیاز به ارزیابی مجدد دارد، به دلیل اینکه اعداد و ارقام را همکاران وزارت کشاورزی با امکانات تولید و همکاران تغذیهای با نگاه ریزمغذیها تهیه کردهاند، اما برای ارتقای سلامت مردم نیاز است دوباره مود بازبینی قرار گیرد.
وی با بیان اینکه ضروری است سبد غذایی مطلوب، ارزیابی خطر شود، ادامه داد: به عنوان مثال، شرایط آلایندهها در کشور ما خاص است و باید موضوع آلاینده، با دقت بیشتری در سند مورد بررسی قرار گیرد و در سبد غذایی مطلوب دیده شود.
رئیس کمیسیون دانشبنیان کشاورزی و غذا تأکید کرد: یک نسخه عام در خصوص تغذیه را نمیتوان برای کل کشور در نظر گرفت، حتی مناطق مختلف تهران از لحاظ تغذیه با هم متفاوت هستند.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی دستور بعدی این جلسه بررسی «کاربرگهای بخش منابع انسانی، مدیریت تولید و نظام دانش و اطلاعات» بود که دکتر اسکندر زند دبیر کمیسیون تدوین ملی سند دانشبنیان کشاورزی و غذ،ا گزارشی در این زمینه ارائه کرد.
وی اظهار داشت: ضعف مهارت شاغلان و علاقمندان به بخش کشاورزی، نبود نظام سنجش مهارت، کم جاذبه بودن مشاغل بخش کشاورزی، ناکافی بودن آموزشها برای کشاورزان و دانشجویان و جایگاه ضعیف تشکلهای مردمی برای تصمیمسازیها از چالشهای بخش منابع انسانی است.
دبیر کمیسیون دانشبنیان کشاورزی و غذا با بیان اینکه تهیه و تدوین برنامه تربیت کشاورزان آینده از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، ادامه داد: خیلی از کشورها این برنامه را دارند، ما هم باید در کشورمان این برنامه را عملیاتی کنیم، زیرا آینده بخش کشاورزی، آینده امنیت غذایی است، لذا باید مشخص شود عاملین تولید غذا، در آینده چه برنامهای دارند.
وی به شاخصهای مهم در کاربرگ مدیریت اشاره کرد و گفت: تعداد کارکنان دولت در بخش کشاورزی، نقش دولت در تولیدات کشاورزی و در سیاستگذاری، نقش بخش خصوصی در تولید و در سیاستگذاری، تعداد تشکلها، درصد بهرهبرداران عضو تشکلها، نقش دولت در تحقیقات و نقش دانشگاهها در تحقیقات، از شاخصهای مهمی است که برای این سند استخراج شده است.
دکتر زند تصریح کرد: بخش نظام دانش و اطلاعات وزن اصلی در سند امنیت غذایی است و باید آن را دانشبنیان کنیم، و برای دانشبنیان شدن باید سازوکارهای موجود را تقویت کرد و از علم و فناوریهای دانشی جدید کمک گرفت.
در ادامه جلسه اعضا به بیان نقطه نظرات و پیشنهادات خود در راستای ارتقای سند امنیت غذایی پرداختند.
|