به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی دکتر منصور کبگانیان دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور در این کنگره اظهار داشت: در دو دهه اخیر جهانیان تعجبی از رشد عملی کشور داشتند که ثابت کردهایم خیلی جای تعجب ندارد و برای ما این رشد علمی طبیعی بوده است. فرهنگ و علم مانند گنج زیر زمین یک ساختمان عظیم است و این ساختمان اگر ویران هم باشد باز هم میتوان این گنج را به دست آورد.
وی افزود: دنیا در تعجب است ایران چطور در زمینههای نانوتکنولوژی، زیست فناوری، هستهای، موشکهای بالستیک، پهپادها، علوم شناختی به چنین رشدی رسیده است؛ باید گفت که ایران کار سختی نکرد بلکه مقابل توقف ایستاد و گنج خود را استخراج کرد و آن را به بهرهبرداری رساند.
دکتر کبگانیان خاطرنشان کرد: تمدن ایران باستان یونان باستان و مصر و بین النهرین سه تمدن اصلی بودند و بسیاری از علوم توسط این سه تمدن و به خصوص ایران باستان بنیان گذاری شده است و بسیاری از علوم مانند نجوم و ریاضیات توسط این سه تمدن ایجاد شد.
دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ما در تاریخ خود تخت سلیمان و تخت جمشید را داشتیم که در آتش سوزی که توسط اسکندر مقدونی راه افتاد کتب تخت جمشید در آتش سوخت.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد کشور ما متهم میشود که از همکاری های علمی دوری می کنیم در حالی که اصلا به این صورت نیست و جندی شاپور یکی از مراکز علمی ثابت کننده این امر است و باید به سمت احیای جندی شاپور رفت.
وی با بیان اینکه کمیته ای در شورای عالی انقلاب فرهنگی وجود دارد که به مسائل فرهنگ و تمدن میپردازد گفت: کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران شورای عالی انقلاب فرهنگی میتواند جدیتر به موضوع علمی و فرهنگی بپردازد.
دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: خوزستان میتواند محوریت موضوعات دانشبنیان را در دانشگاه جندی شاپور ایجاد کند و حتی این دانشگاه میتواند محور توسعه کشور باشد.
دکتر کبگانیان تصریح کرد: کشور ما در توسعه علم و دانش جهان نقش مهمی دارد و علم تاریخ باید توسعه بیشتری پیدا کند و جندی شاپور یکی از ستون های اصلی آن خواهد بود.
|