کد خبر:15361   تاریخ انتشار: چهارشنبه ، 5 آذر سال 1399 ساعت 13:5:0

دولت‌ها بدون نقش‌آفرینی بسیج از پس مشکلات کشور بر‌نمی‌آمدند

به نظر دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، اگر بسیج نبود، دولت‌ها هیچ‌گاه به تنهایی نمی‌توانستند از عهده مشکلات کشور و حل و فصل آن‌ها برآیند. لذا بسیج یکی از ابتکاراتی بود که موجب شد عموم مردم وارد میدان و صحنه عمل شوند.


اگر بخواهیم مفهوم بسیج را در ادبیات انقلاب اسلامی جستجو کنیم، چاره‌ای جز رجوع به بیانات بنیانگذار آن، حضرت امام خمینی(ره)، نداریم، آنجا که اشاره کرده‌اند: «حیثیت امروز نظام، تا حد زیادی مدیون بسیج و حضور همه‌جانبه مردم در آن بوده است، حتی تصاحب قدرت جهانی اسلامی با بسیج همه‌جانبه و فراگیر در جهان میسر خواهد بود». در اندیشه امام(ره) بسیج نهادی اجتماعی با ابعاد گوناگون و وسیعی است که باید پاسخگوی نیاز‌های اساسی و حیاتی جامعه باشد و در صورتی نیز خواهد توانست نهادی جامع و پایدار شناخته شود که نیازها، باور‌ها و ارزش‌های فرهنگی جامعه را به خوبی درک کند، این نیاز‌ها ممکن است اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و یا نظامی باشند.
 
به فرموده امام خمینی(ره): «بسیج شجره طیبه و درخت تناور و پر ثمری است که شکوفه‌های آن بوی بهار وصل و طراوت یقین و حدیث عشق می‌دهد. بسیج مدرسه عشق و مکتب شاهدان و شهیدان گمنامی است که پیروانش بر گلدسته‌های رفیع آن، اذان شهادت و رشادت سر داده‌اند. بسیج میقات پا برهنگان و معراج اندیشه پاک اسلامی است که تربیت یافتگان آن، نام و نشانی در گمنامی و بی‌نشانی گرفته‌اند.»

هوشمندی حضرت امام(ره) و عدالت‌خواهی انسان‌های باایمان در سراسر جهان، تبلور بسیج در عصر حاضر بود که در پنجم آذر ۱۳۵۸ به فرمان امام(ره) بسیج مستضعفان تشکیل شد و پس از تصویب مجلس شورای اسلامی در دی ۱۳۵۹ رسمیت پیدا کرد و به عنوان روز بسیج مستضعفان نامگذاری شد.

به مناسبت این روز با دکتر منصور کبگانیان، عضو هیئت علمی گروه مکانیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر و عضو حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی، گفت‌وگو کردیم. او دبیر و قائم‌مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور نیز هست و سابقه بسیجی بودن را در کارنامه فعالیت‌های خود دارد. او در این باره گفت: از روز اول بسیجی بودم؛ از سال‌های پیش از انقلاب و سپس در زمان پیروزی انقلاب در سیستان و بلوچستان مأموریت داشتم و هنوز به طور رسمی بسیج میلیونی تشکیل نشده بود. بنده با در دست داشتن برگه مأموریت کمیته انقلاب اسلامی به آنجا اعزام شدم. هم‌اکنون نیز خود را بسیجی و در خدمت انقلاب، نظام و مردم می‌دانم.
دکتر کبگانیان درباره ظرفیت‌ها و مدخل ورود بسیج در عرصه‌های گوناگون در کشور اظهار کرد: خداوند رحمت کند امام راحل را که بنیانگذار بسیج بودند. اگر بسیج نبود، در بسیاری از بخش‌ها و مهمتر از همه جنگ تحمیلی، که البته فقط جنگ نیست، بلکه در تمامی حوزه‌های کشاورزی، اقتصادی، سیاسی و حتی در روستا‌ها و رسیدگی به محرومان دچار ضعف و مشکل بودیم. بعدها که بسیج دانشجویی و امثال آن شکل گرفت، روحیه بسیجی بودن به همه عرصه‌های کشور تزریق شد و ثمرات خوبی را به همراه داشت. حتی در این ایام و هنگامه مقابله با کرونا شاهد نقش‌آفرینی بسیار مؤثر بسیج هستیم.
دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ادامه داد: اگر بسیج نبود، دولت‌ها هیچ‌گاه به تنهایی نمی‌توانستند از عهده مشکلات کشور و حل و فصل آن‌ها برآیند. از همان آغاز راه انقلاب، بخش عظیمی از دنیا نگاهشان به ایران و این نقطه جغرافیایی است، به همین دلیل می‌گوییم بسیج یکی از ابتکاراتی بود که موجب شد عموم مردم بتوانند در میدان و صحنه عمل باشند.