دکتر محمدباقر قالیباف در جلسه نهایی پیگیری و نظارت میدانی خود از استان سیستان و بلوچستان که صبح امروز (چهارشنبه 23 مهرماه) با حضور آیت الله محامی نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان، سردار محمد کرمی فرمانده قرارگاه قدس جنوب شرق نیروی زمینی، مجمع نمایندگان استان، روسای کمیسیونهای عمران و کشاورزی مجلس و جمعی از مسئولان و فرماندهان نظامی و انتظامی استان سیستان و بلوچستان برگزار شد، ضمن تسلیت ایام رحلت پیامبر اکرم (ص)، امام حسن مجتبی (ع) و امام رضا (ع) و تشکر از میزبانی گرم مردم، مسئولان و نیروهای نظامی و امنیتی استان سیستان و بلوچستان عنوان کرد: ما در مجلس یازدهم رویکردهایی را دنبال می کنیم که با تحقق آنها در راستای منویات مقام معظم رهبری بتوانیم به مردم ادای دین و انجام وظیفه کنیم. بر همین مبنا یکی از نکاتی که مدنظر مجلس یازدهم است، این است که نهاد مجلس شورای اسلامی به حمایت تک تک نمایندگان بیاید و از همه ظرفیت مجلس برای حل مسائل و مشکلات استفاده شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بررسی های ما نشان می داد که پیش از این هر نماینده به تنهایی یا از طریق مجمع مسائل حوزه خود را بررسی می کرد، ولی تاکید ما در استفاده از ظرفیت مجلس برای مسائل است.
وی اولویت دادن نظارت بر قانونگذاری را یکی دیگر از رویکردهای مجلس یازدهم برشمرد و یادآور شد: امروز در حوزه قانونگذاری، قانون کم نداریم. به طور مثال دولت لایحه ای دوفوریتی در حوزه بورس برای ثبت سود سهام بدون حق تقدم و برای هدایت نقدینگی به پروژه های عمرانی به مجلس ارائه کرد که ما با اولویت دادن به این لایحه، 24 ساعته آن را به تصویب رساندیم، بنابراین به لحاظ تصویب قانون، هیچ طرح و لایحه ای در مجلس معطل باقی نمی ماند.
قالیباف تصریح کرد: حرف ما این است که اسان سیستان و بلوچستان نباید نسبت به شاخص های که در بقیه نقاط کشور وجود دارد، عقب مانده باشد. مجلس به عنوان جایی که برنامه و بودجه کشور را تصویب می کند، حتما باید نظارت میدانی را در دستور کار خود قرار دهد و به تعبیر رهبر معظم انقلاب سیستان و بلوچستان گنجی پنهان است که می توان با استفاده از ظرفیت های استان، این خطه را متحول و پیشران توسعه کشور کرد.
رئیس قوه مقننه کشورمان با اشاره به نامه امیرالمومنین (ع) به مالک اشتر گفت: در این نامه آمده است که "ای مالک برای دورترین مسلمانان همانند نزدیکترین آنان سهمی مساوی وجود دارد و تو مسئول رعایت آن می باشی، مبادا امور حکومت تو را از رسیدگی به آنها باز دارد که تو را هرگز برای انجام کارهای مهم عذری برای ترک مسئولیت های کوچکتر تو نیست".
وی تاکید کرد: بنابراین حق نداریم استان های محروم را به دلیل دور بودن و به چشم نیامدن فراموش کنیم، وقتی بررسی دقیقی در این حوزه انجام می دهیم، در می یابیم که استان های محروم ظرفیت های بالاتری نسبت به سایر استان ها دارند.
قالیباف اضافه کرد: این ظرفیت ها نه تنها می تواند خود استان را اداره کند، بلکه قادر به ارتقای GDP کشور را نیز دارد. برای یک برنامه تحول اگر بخواهیم دو استان پیشران را که جزو استان های کم نظیر ما هستند، در نظر بگیریم باید به استان های سیستان و بلوچستان و خوزستان اشاره کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: عجیب است که مردم این دو استان که از شاخص هایی همچون برخورداری از آب، راه، آموزش و پرورش و بهداشت بهره مند نیستند که این عقب ماندگی ها به هیچ عنوان قابل قبول نیست.
وی تصریح کرد: روستاهایی در این دو استان وجود دارد که در کنار سرچشمه آب و زمین مناسب قرار دارند، ولی نه آبی کشاورزی وجود دارد و نه آَب شرب، بنابراین اینجا فقط ضعف در نظارت دیده می شود.
رئیس قوه مقننه کشور یادآور شد: حتی در برخی موارد هم قوانین مناسب وجود دارد و هم بودجه لازم تخصیص یافته، اما در نتیجه نهایی که کشاورز باید روی زمین زراعت کند و اقتصاد خود و امنیت غذایی کشور را تامین کند، خروجی وجود ندارد که نظارت میدانی به صورت جدی به این موارد می پردازد.
قالیباف تصریح کرد: اساس نظام اسلامی توجه به محرومان و مستضعفان است و ما در مجلس یازدهم به دنبال پیاده سازی و پیگیری این مسئله هستیم. فرهنگ عظیم ایرانی و اسلامی نشان داد که حتی ما در دوران کرونا چطور به یاری یکدیگر شنافتیم. قطعاً افراد برخوردار اگر مطمئن شوند بودجه به حوزه های کمتر برخوردار می رسد، ناراحت نخواهند شد، لذا در مجلس یازدهم تلاش داریم که این رویکرد در بودجه سال آینده لحاظ و تصویب شود.
|